Μόκα προς υιοθεσία

ΜΟΚΑ

Η Μόκα σώθηκε από μέλη του Σωματείου μας. Διαβάστε την ιστορία της:

«Ήταν αξιοπρεπής από την πρώτη μέρα που την γνώρισα…. Εκεί μέσα στον έρημο ελαιώνα. Τυχαία την πήρε το μάτι μου καθώς οδηγούσα, γιατί είχε γίνει ένα με το τοπίο. Είχε σκάψει μιά λακκούβα στο χώμα κάτω από μιά εληά και εκεί ξάπλωνε. Εκεί προσπαθούσε να ξεχάσει την πείνα της και τα πρώην «αφεντικά» της που την πέταξαν στην ερημιά, ανάμεσα σε πέτρες & εληές….

Σταμάτησα και ανασήκωσε το κεφάλι. Μόλις κατέβηκα από το αυτοκίνητο να κοιτάξω καλύτερα, σηκώθηκε και με την ουρά κάτω από τα σκέλια , οπισθοχωρούσε, κάτισχνη & φοβισμένη. Με ένα ξεθωριασμένο περιλαίμιο να χάσκει γύρω από τον λαιμό της από την αδυναμία… Της πρότεινα φαγητό, της έτρεχαν τα σάλια, αλλά δεν πλησίαζε. Το άφησα και μόλις οπισθοχώρησα εγώ ….. το κατάπιε αμάσητο. Τέτοια πείνα. Άφησα & νερό κι’ έφυγα…. Από εκείνη την ημέρα εδώ και τρείς μήνες καθημερινά γινόταν το ίδιο και το ίδιο….. Μόνο που με τον καιρό, άρχισε να με περιμένει!!!

Της πήγα σπιτάκι που μας χάρισε ένας φίλος αλλά δεν το τίμησε. Φόβος…. Και πρίν 3-4 μέρες άρχισαν να την τριγυρίζουν όλα τα αρσενικά της περιοχής. Και τότε πήρα την μεγάλη απόφαση. Είπα: Ή θα μας φάει ζωντανούς από τον φόβο της ή θα σωθεί….

Από την στιγμή που την πιάσαμε αυτή η εξαιρετική σκυλίτσα, μας έδειξε τον πραγματικό της χαρακτήρα. Ήρεμη, γλυκειά και σοβαρή. Ήσυχη, ξέρει από αυτοκίνητο & βόλτα με λουράκι. Ξέρει να αγαπάει….. Η ουρά δεν έχει σηκωθεί ακόμα να κουνηθεί με χαρά, ούτε έχει αποφασίσει να μας δώσει φιλάκι! Μας κοιτάει όμως μ’ ένα βλέμμα που τα λέει όλα! Αλλά μόλις σήμερα την πήραμε στην αγκαλιά μας να την φιλοξενήσουμε φρεσκοχειρουργημένη και πολύ πολύ ταλαιπωρημένη. Σήμερα την πρωτοπήγαμε βόλτα, σήμερα την πρωτοταϊσαμε στο στόμα, σήμερα πρωτοξάπλωσε σε καναπέ ! Δεν έκανε καμία ζημιά, δεν λέρωσε καθόλου. Μόνο στην βόλτα της.»

Η Μόκα χρειάζεται άλλο ένα χειρουργείο, να βγάλει δυό σπασμένα δόντια που την ταλαιπωρούν και αυτό θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες. Μετά θα ψάξει μαζί μας να βρεί αυτό που της αξίζει… Αυτό που της στέρησαν αφού την τρέλαναν πρώτα στις γέννες. Είναι κορίτσι όμορφο, ήρεμο, αξιοπρεπές, χαμηλών τόνων, ημίαιμο Αγγλικό mastiff, 40 κιλά, 5 χρονών κατά την γνώμη της κτηνιάτρου που την φροντίζει τώρα πιά.

Για περισσότερες πληροφορίες ή εάν ενδιαφέρεστε να την υιοθετήσετε μπορείτε να καλέσετε στο 6947561636 ή να συμπληρώσετε την αίτηση υιοθεσίας και θα σας καλέσουμε εμείς.

Η υιοθεσία οριστικοποιείται με την υπογραφή της «Δήλωσης Υιοθεσίας» μεταξύ του υπευθύνου του Φιλοζωικού Σωματείου Μαραθώνα και του νέου ιδιοκτήτη, σύμφωνα με το νόμο 4039/2012.

Αίτηση υιοθεσίας

Ηλεκτρονική σήμανση: 941000018678727