08 Νοέ

ΒΡΕΘΗΚΕ – Τηλ. 6934396816

Ενημέρωση 8/11/17: από τις εξετάσεις που του κάναμε φαίνεται ότι ο σκυλάκος έχει μεγάλο δείκτη ερλίχειας και γι’ αυτό δεν μπορεί να περπατήσει. Φιλοξενείται από εθελοντή του Φιλοζωικού Σωματείου Μαραθώνα. Επειδή είναι στειρωμένος αλλά δεν έχει τσιπ υπολογίζουμε ότι κάποιος ιδιώτης τον φρόντιζε στον δρόμο ή ότι είναι δεσποζόμενος που χάθηκε. Τον αναγνωρίζετε; Τηλ. 6934396816

07 Νοέ

Συλλογή αντικειμένων για το Χριστουγεννιάτικο Μπαζάαρ 2017

Οι προετοιμασίες για το Χριστουγεννιάτικο Bazaar του σωματείου μας ξεκίνησαν!

Από σήμερα και μέχρι 22 Νοεμβρίου συλλέγουμε αντικείμενα που θα πουληθούν στην γιορτινή μας εκδήλωση. Μπορείτε να προσφέρετε χριστουγεννιάτικα είδη, είδη δώρων, είδη σπιτιού, χειροτεχνίες, βιβλία, CD, παιχνίδια, και πολλά άλλα είδη αρκεί να είναι σε καλή κατάσταση.

Aν θέλετε να φτιάξετε γλυκά ή κεράσματα τα οποία δεν θα πωλούνται, μπορείτε να τα φέρετε αυθημερόν.

Καλοδεχούμενες κι οι προσφορές από επαγγελματίες!

Τα αντικείμενα μπορείτε να τα αφήσετε στα δύο σημεία συλλογής μας:

  • Στο κατάστημα καλλωπισμού σκύλων Cane Bagno, Σαράφη 31, Νέα Μάκρη, Τηλ. 2294099001
  • Στο κατάστημα PetHug, Διασταύρωση Ραφήνας, Τηλ. 2294154349

Εναλλακτικά μπορείτε να μας στείλετε email στο [email protected] και θα έρθουμε να τα παραλάβουμε.

Όλα τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για σκοπούς του σωματείου όπως στειρώσεις αδέσποτων, εμβολιασμούς, αποπαρασιτώσεις, τροφές, και έκτατα περιστατικά. Η ημερομηνία και ο τόπος της εκδήλωσης θα ανακοινωθούν σύντομα.

31 Οκτ

Για την τραυματισμένη Μοίρα, την αδελφή του Πύρρου

 

Η Μοίρα ζει στον Μαραθώνα και πιθανότατα είναι αδελφή του Πύρρου μιας και μοιάζουν πολύ. Την εντοπίσαμε με ένα μεγάλο πλάγιο τραύμα το οποίο επειδή το έχει πολλές μέρες, όπως μας είπαν οι κτηνίατροι, έχει πια μολυνθεί. Έχει κι ένα μικρότερο κοντά στην ουρά. Δε μπορούμε να γνωρίζουμε πως προκλήθηκαν αυτά αλλά σίγουρα από κάτι αιχμηρό όπως συρματόπλεγμα. Δεν αποκλείουμε όμως και την επίθεση με μαχαίρι από κάποιον που την θεωρεί ανεπιθύμητη.

Επειδή το πρόγραμμα του Δήμου για την διαχείριση των αδέσποτων δεν λειτουργεί, την μεταφέραμε εμείς σε κτηνιατρική κλινική για να μην πεθάνει από σηψαιμία. Οι κτηνίατροι μας είπαν ότι πρέπει να κάνει γενικές αιματολογικές εξετάσεις, νεφρά και συκώτι (κόστος 35€). Θα την ναρκώσουν για να καθαρίσουν τις πληγές και να δουν πόσο βαθιές είναι (κόστος 50€).

Η μεγάλη πληγή δεν θα ραφτεί ακόμα, αντιθέτως για 10 μέρες θα πρέπει να μείνει ανοιχτή και να καθαρίζεται. Παράλληλα η σκυλίτσα θα πρέπει παίρνει αντιβίωση και θα φιλοξενηθεί από μέλος του Σωματείου μας.

Επειδή τα περιστατικά είναι πλέον πέραν των δυνατοτήτων μας ως εθελοντική ομάδα με τις τόσο συχνές εγκαταλείψεις κουταβιών, τα άρρωστα και τραυματισμένα ζώα και το πρόγραμμα του Δήμου Μαραθώνα για τα αδέσποτα να βρίσκεται σε παύση, κάνουμε έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει για την κάλυψη των κτηνιατρικών εξόδων της Μοίρας.

Κόστος εξετάσεων: 85€

Τράπεζα Πειραιώς [Αιτιολογία: ΜΟΙΡΑ]
Αριθμός λογαριασμού: 5120 0830 87092
Διεθνής μορφή ΙΒΑΝ GR70 0172 1200 0051 2008 3087 092
Δικαιούχος «Φιλοζωικό Σωματείο Μαραθώνα»

PayPal: [email protected] [Αιτιολογία: ΜΟΙΡΑ]

29 Οκτ

Κέφι και χαρά στην παιδική θεατρική παράσταση

Σήμερα παρουσιάστηκε η παιδική θεατρική παράσταση «Παίζοντας με τις Όρνιθες του Αριστοφάνη» στο κινηματοθέατρο «Αλίκη» του Πολιτιστικού Κέντρου Μαραθώνα, με ελεύθερη είσοδο αλλά και με σκοπό την κάλυψη αναγκών των αδέσποτων του Δήμου όπως ζωοτροφές, εμβόλια, στειρώσεις, έκτακτα περιστατικά και χειρουργεία.

Η πρωτοβουλία ήταν του Σωματείου μας και η διοργάνωση είχε την απόλυτη στήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Μαραθώνα. Στην παράσταση παρευρέθηκαν περίπου 80 θεατές, μικροί και μεγάλοι και διασκέδασαν με το έργο, ιδιαίτερα όταν ο κόκορας αποφάσισε να κατέβει από την σκηνή!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από την καρδιά μας τον Θίασο «Καρουζέλ» του κ. Θωμά Πανδή, κα. Βέρα Μακρομαρίδου και κα. Μάριον Τσιτσέκα, τον κ. Βασίλη Λουίζο και την Marathon Press για την δωρεά 5 σακιών σκυλοτροφής, την κα Άννα Κουφοπούλου, τον κ. Γιάννη Ζουγανέλη, την κα. Μαρία Δρόσου και την Ζω Ανατολικής Αττικής, τον κ. Γιώργο Νησιώτη και τους υπαλλήλους της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Μαραθώνα και όλο τον κόσμο που έδωσε το παρόν, διασκέδασε και στήριξε τους σκοπούς του Σωματείου μας προσφέροντας τροφές και οικονομική ενίσχυση για τα αδέσποτα του Δήμου Μαραθώνα (στειρώσεις, εμβόλια, έκτακτα περιστατικά).

Ο κ. Βασίλης Ρούντος μέλος του Σωματείου με την κ. Μαρία Προδρόμου πρόεδρο του Σωματείου, τον κ. Ιωάννη Ζουγανέλη εκδότη της εφημερίδας «Ζω Ανατολικά» και την δημοσιογράφο κα. Μαρία Δρόσου.

Η κα. Μαρία Προδρόμου πρόεδρος του Σωματείου με τον θίασο «Καρουζέλ» (κ. Θωμάς Πανδής, κα. Βέρα Μακρομαρίδου και κα. Μάριον Τσιτσέκα).

Δωρεές σε τροφές και είδη για τα αδέσποτα του Δήμου Μαραθώνα.

25 Οκτ

Τροφές και Vibramycin για τον Πύρρο

Ο Πύρρος βρέθηκε από εθελόντρια του Σωματείου μας στην παραλία Μαραθώνα με άσχημη πληγή πάνω από το ματί του και σε κατάσταση ασιτίας. Με το πρόγραμμα του Δήμου Μαραθώνα για τα αδέσποτα σε προσωπινή παύση, η ευθύνη της ζωής και της υγείας του πέφτει σε εμάς τους εθελοντές Δημότες που μέσω του Σωματείου μας θέλουμε να τον φροντίσουμε.

Ο σκύλος μεταφέρθηκε σε κτηνιατρική κλινική στην οποία διαπιστώθηκε ερλίχια προχωρημένου σταδίου που όμως μπορεί να αναστραφεί, όπως και χαμηλά αιμοπετάλια. Η εντολή των κτηνιάτρων είναι Vibramycin των 100mg για 30 ημέρες και τροφή πολύ καλής ποιότητας σε μορφή κονσέρβας μέχρι να ανέβουν τα αιμοπετάλια.

Κάνουμε έκκληση στα μέλη και τους φίλους μας για το φάρμακο και τις τροφές. Συγκεκριμένα ο Πύρρος θα χρειαστεί 12 κουτιά Vibramycin (€2 το ένα) και αρκετές κονσέρβες πολύ καλής σκυλοτροφής. Αν συλλέξουμε περισσότερα κουτιά φαρμάκου ή τροφών, αυτά θα προωθηθούν σε άλλα περιστατικά άλλων Σωματείων.

Στείλτε μας email στο [email protected] για να παραλάβουμε τις προσφορές σας.

Ευχαριστούμε!