25 Σεπ

Τον αναζητά κάποιος;

Αρσενικό μεγαλόσωμο ροτβάιλερ βρέθηκε 22/9 στον Άγ. Παντελεήμονα Μαραθώνα. Ο σκύλος παρουσιάζει σύγχυση και επιφυλακτικότητα κάτι που μας δυσκόλεψε πολύ να τον περισυλλέξουμε. Φιλοξενείται μήπως βρεθεί ο ιδιοκτήτης του. Αν δεν βρεθεί ιδιοκτήτης θα χρειαστούμε ειδικό άτομο-εκπαιδευτή να τον αναλάβει. Αν γνωρίζετε τον ιδιοκτήτη καλέστε στο 2106020202.

21 Σεπ

Απομακρύνθηκαν τελικά τα εγκαταλελειμμένα του Άνω Σουλίου

Απομακρύνθηκαν τελικά τα εγκαταλελειμμένα του Άνω Σουλίου.

Παρουσία Ειρηνοδίκη και Αστυνομίας απομακρύνθηκαν την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου όσα από τα 14 σκυλιά είχαν απομείνει σε εγκαταλελειμμένη κατοικία στο Άνω Σούλι. Για την απομάκρυνσή τους είχε εκδοθεί εισαγγελική παραγγελία από το 2016 ενώ η επιχείρηση αναβαλλόταν συνεχώς λόγω έλλειψης ενδιαιτήματος κατάλληλου να τα φιλοξενήσει.

Τελικά το θέμα ανέλαβε προσωπικά η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Μαραθώνα κα. Ελευθερία Χατζηγαβριήλ και τα ζώα αφαιρέθηκαν από την εγκαταλελειμμένη οικία. Η επιχείρηση έγινε σε συνεργασία με την ιδιωτική κλινική με την οποία ο Δήμος Μαραθώνα έχει προσάψει σύμβαση έργου για την διαχείριση των αδέσποτων για το έτος 2017 (ο Δήμος Μαραθώνα δεν διαθέτει ακόμα δημοτικό κτηνιατρείο). Η κλινική διαθέτει αδειοδοτημένο ενδιαίτημα για προσωρινή φιλοξενία των ζώων.

Τα 6 ενήλικα σκυλιά θα στειρωθούν, θα αποπαρασιτωθούν και θα λάβουν την απαραίτητη κτηνιατρική φροντίδα, μέχρι να εκδοθεί τελική εισαγγελική παραγγελία που να επιτρέπει την υιοθεσία τους από νέες οικογένειες.

13 Σεπ

Τέλος για το 2017 το πρόγραμμα στειρώσεων του Δήμου Μαραθώνα.

Τέλος για το 2017 το πρόγραμμα στειρώσεων του Δήμου Μαραθώνα.

Παύεται προσωρινά το πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Μαραθώνα, μέχρι να εγκριθεί νέο κονδύλι και να ξεκινήσει πάλι τον Απρίλιο του 2018. Για όσους δεν γνωρίζουν το πρόγραμμα αυτό είναι νομική υποχρέωση όλων των Δήμων της χώρας, ενώ συγκεκριμένα στον Δήμο μας λόγω έλλειψης δημοτικού κτηνιατρείου το έργο πάει με απευθείας ανάθεση σε ιδιωτική κλινική.

Τα 24.600€ τελείωσαν μέσα σε 4 μήνες, αφού στον γεωγραφικά μεγάλο Δήμο μας ζουν πολλά αστείρωτα σκυλιά, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι άρρωστα και επιπλέον χρειάζονται κτηνιατρική βοήθεια και φάρμακα.

Στο Σωματείο μας θεωρούμε πως το πρόβλημα του υπερπληθυσμού των αδέσποτων μπορεί να λυθεί, μεταξύ άλλων, με την ίδρυση δημοτικού κτηνιατρείου που θα λειτουργεί όλο τον χρόνο και στο οποίο, βάσει νόμου, θα έχουν πρόσβαση ακόμα και δεσποζόμενα ζώα ευπαθών ομάδων (N. 4039/12 άρθρο 4, παρ.3α).

23 Αυγ

Να απαγορευτεί το κυνήγι σε Γραμματικό, Βαρνάβα, Σέσι.

Με επιστολή μας προς το Δασαρχείο, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ζητήσαμε την απαγόρευση του κυνηγιού για τις περιοχές Γραμματικό, Βαρνάβα και Σέσι για 3 χρόνια τουλάχιστον.

Όπως όλοι γνωρίζουμε η τελευταία δασική πυρκαγιά του Αυγούστου στον γειτνιάζοντα με τον Δήμο Μαραθώνος, Δήμο Ωρωπού, έκαψε σύμφωνα με μετρήσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών έκταση 29.530 στρεμμάτων.

Η μεγάλη αυτή οικολογική καταστροφή έχει σίγουρα προκαλέσει μετακίνηση της όποιας διασωθείσας πανίδας προς περιοχές του Δήμου Μαραθώνος και συγκεκριμένα προς τις κοινότητες Βαρνάβα και Γραμματικού. Για τις συγκεκριμένες περιοχές το Δασαρχείο Πεντέλης είχε εκδόσει παλαιότερα δύο συνεχόμενες Απαγορευτικές Διατάξεις Θήρας λόγω της μεγάλης φωτιάς του 2009, η τελευταία εκ των οποίων έληξε στις 31/5/2016 και έκτοτε δεν εκδόθηκε νέα.

Προκειμένου να προστατευτούν οι μετακινηθέντες πληθυσμοί της πανίδας στις περιοχές του Δήμου Μαραθώνος και μέχρι να επιστρέψουν στις περιοχές του Δήμου Ωρωπού προς αποκατάστασης της ισορροπίας των πληθυσμών τους, το Διοικητικό Συμβούλιο του Φιλοζωικού Σωματείου Μαραθώνα ομοφώνως ζήτησε την έκδοση Δασικής Απαγορευτικής Διάταξης Θήρας όλων των θηραμάτων, για τρία κυνηγετικά έτη, δηλαδή έως το 2020, για τις περιοχές Βαρνάβα, Σέσι και Γραμματικού.

14 Αυγ

Φωτιά σε Κάλαμο, Καπανδρίτι, Βαρνάβα.

Το Φιλοζωικό Σωματείο Μαραθώνα είναι σε επιφυλακή σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάμε με την φωτιά σε Κάλαμο, Καπανδρίτι και Βαρνάβα. Έχει ήδη συσταθεί ομάδα μεταφοράς ζώων αν χρειαστεί, σε περίπτωση επέκτασης της φωτιάς στο Σέσι Γραμματικού ή αλλού. Όποιος θέλει να μπει στην ομάδα αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης, ας μας στείλει μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook ή email στο [email protected]

Ελπίζουμε όλα να πάνε καλά για τον τόπο μας, τους συνανθρώπους μας, τις περιουσίες του και φυσικά για τα αδέσποτα ζωάκια μας.

25 Ιούλ

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία στο κανάλι της Βουλής.

Μια εκπομπή με πανοραμική ματιά και ευήκοον ους που δίνει χρόνο στα σημαντικά. Η Ματρώνη Δικαιάκου διαβουλεύεται επί υποθέσεων άξιων λόγου με πολίτες που κοινωνούν τις ιδέες τους, στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής.

30 Ιούν

Η Νταίζη απαλλάχθηκε από τους όγκους στα αφτιά.

Η Νταίζη απαλλάχθηκε από τους όγκους στα αφτιά.

(Please scroll down for English)

Πριν απο δύο μήνες τακτοποιήσαμε με την δική σας βοήθεια το αριστερό αφτάκι της Νταίζης. Πλέον τακτοποιήσαμε και το δεξί αφτάκι και είναι πια απαλλαγμένη από τους όγκους, περιμένει να αναρρώσει και να βρεθεί μια οικογένεια να την υιοθετήσει. Το κόστος της επέμβασης ήταν αρκετά υψηλό, 700€ για τα δύο αφτιά. Έχουμε καλύψει τα 400€ και μας λείπουν άλλα 300€ τα οποία αναζητάμε για να αποπληρώσουμε τον κτηνίατρο. Σας παρακαλούμε βοηθήστε μας όσο μπορείτε!

Όταν η Νταίζη βρέθηκε από εθελόντρια του σωματείου μας στον Μαραθώνα ήταν έτοιμη να πεθάνει από την ασιτία, είχε έλκη κατάκλυσης που την πονούσαν και το χειρότερο ήταν οι πολύποδες και στα δυο της αφτιά, όγκοι δηλαδή που την ενοχλούσαν συνεχώς και μόνο εκείνη ξέρει για πόσο καιρό. Τινάζε συνεχώς το κεφάλι της αναζητώντας ανακούφιση η οποία όμως μπορούσε να έρθει μόνο με επέμβαση.

Δυστυχώς οι πολύποδες αν δεν αφαιρεθούν έγκαιρα, προχωρούν προς τον εγκέφαλο και το ζώο πεθαίνει αργά και βασανιστικά. Έπρεπε να την χειρουργήσουμε το συντομότερο και αυτό κάναμε!

Με το πρόγραμμα του Δήμου Μαραθώνα για τα αδέσποτα σε προσωρινή παύση, όλο το βάρος τέτοιων περιστατικών πέφτει σε εμάς τους εθελοντές. Προσπαθούμε να σώσουμε όσα περισσότερα ζώα μπορούμε, ιδιαίτερα τα πιο αδύναμα και άρρωστα.

Για τον λόγο αυτό σας παρακαλούμε βοηθήστε μας όσο μπορείτε!

Σας παρακαλούμε βοηθήστε μας να ανακουφίσουμε την Νταίζη! Μόνο με τη δική σας αρωγή μπορούμε να τα καταφέρουμε κι όταν γίνει καλά να την προωθήσουμε για υιοθεσία. Είναι μια κούκλα που έχει κάθε δικαίωμα στην αναζήτηση οικογένειας. Θα κάνουμε τα πάντα για να μην την στερηθεί!

Κόστος επέμβασης (για τα 2 αφτιά): 700€

Τράπεζα Πειραιώς [Αιτιολογία: ΝΤΑΙΖΗ]
Αριθμός λογαριασμού: 5120 0830 87092
Διεθνής μορφή ΙΒΑΝ GR70 0172 1200 0051 2008 3087 092
Δικαιούχος «Φιλοζωικό Σωματείο Μαραθώνα»

PayPal: [email protected] [Αιτιολογία: ΝΤΑΙΖΗ]

When Daisy was found by a volunteer of our society she was starved to the brink of death, was suffering from ulcers throughout her body and the worst of all were the polyps in both her ears, tumors that are driving her crazy from the itching, only she knows for how long.

With the Municipality’s program for the street animals currently frozen, all the financial obligations for the strays’ health are fulfilled by us, the volunteers.

Please help us relief Daisy from the constant itching and horrible feeling of the polyps in her ears. We want her to be well so she can also look for a foster home, we believe she has every right for a proper adoption and we’ll do anything to make it happen.

Total cost (both ears): €700

Piraeus Bank [Note: for Daisy]
Account Number ΙΒΑΝ GR70 0172 1200 0051 2008 3087 092
BIC: PIRBGRAA
Beneficiary «Animal Welfare Society of Marathon»

PayPal: [email protected] [Note: for Daisy]

02 Ιούν

Σίτιση αδέσποτων ζώων Δήμου Μαραθώνα

Σίτιση αδέσποτων ζώων Δήμου Μαραθώνα

Την παρακάτω επιστολή στείλαμε στον Δήμαρχο Μαραθώνα κ. Ηλία Ψηνάκη την Παρασκευή 2/6/2017 με θέμα την σίτιση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς από τον Δήμο όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία.

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Παρακολουθώντας το έργο σας και βλέποντας την ευαισθησία σας για το καλό του Δήμου μας, παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε και για την εξασφάλιση τροφής προκειμένου να σιτίζονται τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς του Δήμου Μαραθώνα σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία Ν.4235/14 αρθ. 46 παρ. 6 περ. ε’: «Την ευθύνη για την επίβλεψη και τη φροντίδα των επανεντασσόμενων αδέσποτων ζώων έχουν, από κοινού, οι ∆ήμοι, οι οποίοι μάλιστα δύνανται να δημιουργήσουν και σημεία παροχής τροφής και νερού για τα ζώα αυτά, καθώς και τα συνεργαζόμενα με αυτούς φιλοζωικά σωματεία και ενώσεις.»

Σαν φιλοζωικό σωματείο εθελοντών, εδώ και τρία χρόνια, προσπαθούμε όσο μας επιτρέπουν τα έσοδά μας από τις συνδρομές  μελών, δωρεές κλπ να καλύψουμε τις ανάγκες σίτισης ενηλίκων σκύλων και κουταβιών που ως αδέσποτα ανήκουν στον Δήμο.

Σύμφωνα με την Κ.Υ.Α. αριθμ. 2202/75660 αρθ. 2 παρ. 3: «Η χρηματοδότηση για το κόστος σίτισης των ζώων ανέρχεται σε ποσοστό μέχρι 50% των δαπανών που έχουν πραγματοποιήσει και εξοφλήσει οι φορείς για το σκοπό αυτό.»

Ευελπιστούμε ότι θα βρείτε τον τρόπο για την συνεχή εξασφάλιση και διανομή τροφής για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς είτε αυτά φιλοξενούνται σε χώρους εθελοντών είτε φροντίζονται σε γειτονιές από φιλόζωους συμπολίτες μας.

Είμαστε διαθέσιμοι για την μεταξύ μας συνεργασία.

02 Ιούν

Παράσταση πολιτικής αγωγής σε δημόσια διαβούλευση

Παράσταση πολιτικής αγωγής σε δημόσια διαβούλευση

Γνωρίζετε ότι ως φιλοζωικό σωματείο δεν έχουμε δικαίωμα για δικηγόρο αν φέρουμε κάποιον που κακοποιεί ζώα ενώπιον της δικαιοσύνης ενώ εκείνοι έχουν; Πολλοί αθωώνονται εξαιτίας αυτού όμως η κατάσταση μπορεί τώρα να αλλάξει χάρη στην Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία η οποία μετά από πολυετή προσπάθεια κατάφερε να προτείνει αλλαγή στο σχετικό νόμο!

Με την ψήφιση του νομοσχεδίου οι υποθέσεις κακοποίησης ζώων θα διεξάγονται πλέον με πολύ καλύτερους όρους μέσα στα δικαστήρια.

Μπορείτε να σχολιάσετε κι εσείς υπέρ της τροποποίησης του νόμου στον ειδικό ιστότοπο του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

 
16 Μαΐ

Και δεύτερος πυροβολισμός σκύλου στο Μάτι Νέας Μάκρης!

Και δεύτερος πυροβολισμός σκύλου στο Μάτι Νέας Μάκρης!

Το δεύτερο περιστατικό πυροβολισμού σκύλου στο Μάτι Νέας Μάκρης καταγράψαμε χθες 15/5/2017, λίγες μόνο ημέρες μετά το προηγούμενο στην ίδια περιοχή.

Αυτή την φορά στόχος ένα δεσποζόμενο ζώο ο Κάρλος, υιοθετημένος από το φιλοζωικό μας σωματείο πριν δύο χρόνια. Ο δράστης τον πυροβόλησε στο δεξί μάτι και οι κηδεμόνες του παλεύουν να τον σώσουν, έστω και μονόφθαλμο.

Παρακαλούμε όλους τους συνδημότες μας να έχουν επισταμένη την προσοχή τους και να καταγγείλουν άμεσα οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση στο 100 ή στο ΑΤ Νέας Μάκρης. Το σωματείο μας έχει ήδη καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστου και θα καταθέσει και δεύτερη ελπίζοντας ο υπαίτιος, επικίνδυνος για όλους μας που εγκληματεί, να οδηγηθεί  κάποια στιγμή στη δικαιοσύνη.