Γίνε εθελοντής!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ
 dog_paw_and_hand_outline

Το Φιλοζωικό Σωματείο Μαραθώνα «Η Κοίτη» είναι μία ομάδα εθελοντών που προσφέρουν αφιλοκερδώς τον ελεύθερο χρόνο τους για την προστασία και την ευζωία των ζώων.

Οι εθελοντές μπορούν να βοηθήσουν με τους παρακάτω τρόπους:

  • Με φιλοξενίες ζώων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα υιοθεσιών και περιμένουν να βρουν σπίτι ή που έχουν βρεθεί και αναζητούμε τον ιδιοκτήτη τους. Το σωματείο εμβολιάζει και αποπαρασιτώνει όλα τα ζώα και όσο υπάρχει περίσσευμα τροφών από δωρεές καλύπτει και την σίτισή τους. Η φιλοξενία είναι προσωρινή αλλά ποτέ δεν ξέρουμε πόσο καιρό θα διαρκέσει. Έχουμε περίπτωση που το ζώο υιοθετήθηκε στον 1 μήνα κι άλλη περίπτωση που 7 μήνες δεν έχει φύγει ακόμα.
  • Με μεταφορά αδέσποτων προς το Νοσοκομείο Ζώων για στείρωση μέσω του προγράμματος στειρώσεων και επιστροφή τους στον τόπο που ζουν μερικές ημέρες μετά.
  • Με επίσκεψη στα ζώα που παραμένουν στο Νοσοκομείο για λίγη παρέα και ίσως μία μικρή βόλτα και κοινοποίηση στο ΔΣ του σωματείου της κατάστασης που βρίσκονται.
  • Με ενημέρωση ιδιοκτητών που κρατούν τα ζώα τους μόνιμα δεμένα για τη νομοθεσία που το απαγορεύει ή σε περίπτωση μη συμμόρφωσης αναφορά στο ΔΣ του σωματείου για περαιτέρω ενέργειες. Όλοι οι εθελοντές μπορούν να κατεβάσουν και να μελετήσουν το νόμο 4039/2012 και τον τροποποιητικό του 4235/2014.
  • Με την συμμετοχή τους στις ημέρες υιοθεσίας κρατώντας ένα ζώο κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, φέρνοντας νερό ή τροφή για τα ζωάκια, διανέμοντας φυλλάδια του σωματείου ή απλώς για παρέα.
  • Με την συμμετοχή τους στην ομάδα «Περιστατικών» στο Messenger του Facebook όπου αναρτώνται και συζητούνται διάφορα περιστατικά, επείγοντα και μη. Αν έχετε προφίλ στο Facebook ζητήστε με μήνυμα στη σελίδα μας να σας προσθέσουμε.

Εναλλακτικά μπορείτε να δείτε πως να στηρίξετε οικονομικά τις προσπάθειές μας. Δεν επιδοτούμαστε από το κράτος. Αποκλειστικοί πόροι μας είναι οι συνδρομές, οι δωρεές και οι χορηγίες των μελών και των φίλων του σωματείου και τα έσοδα από τα bazaar που διοργανώνουμε.