29 Απρ

Έκκληση τελευταίας στιγμής για φιλοξενία του Τζίμη για 30 ημέρες!

Ο Τζίμης με την Λάρα και την Ζιζέλ.

Δυστυχώς εν μία νυκτί η κυρία που είχε προσφερθεί να φιλοξενήσει τον Τζίμη, μετά την δωρεάν παραμονή του στην πανσιόν σκύλων El Coyote, άλλαξε γνώμη, οπότε  αναζητάμε επειγόντως άλλο χώρο.

Σαν ομάδα εθελοντών που είμαστε, όταν μένουμε «ξεκρέμαστοι» κατά αυτόν τον τρόπο το μόνο που μας μένει είναι να ζητήσουμε βοήθεια δεξιά κι αριστερά, στην καθημερινότητά μας και μέσω κοινωνικών δικτύων.

Σας παρακαλούμε, αν μπορείτε να του προσφέρετε για 30 ημέρες έναν χώρο σχετικά καθαρό χωρίς χώματα, έστω μία βεράντα, ενημερώστε μας στο 6909123886 . Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα, μόνο καθαριότητα και μαλακή τροφή που παρέχεται. Είναι αποπαρασιτωμένος. Πρέπει οπωσδήποτε να βρίσκεται κάπου προφυλαγμένος μέχρι να βγάλει το νάρθηκα από την γνάθο του. Πρόκειται για έκκληση της τελευταίας στιγμής!

24 Απρ

Ο Ρήγας και η Άλεξ μας χρειάζονται! Έκκληση για Glucantime

 

Δυστυχώς μάθαμε ότι δύο από τα ζώα μας που φιλοξενούνται από εθελοντές μέχρι να βρουν σπίτι, ο Ρήγας και η Άλεξ, πάσχουν από καλαζάρ. Όλα τα αδέσποτα που φιλοξενούνται είναι εμβολιασμένα και αποπαρασιτώνονται συχνά με έξοδα του σωματείου, όμως ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι δεν θα κολλήσουν καλαζάρ από σκνίπα.

Ο Ρήγας προέρχεται από την «Συμμορία των 8» και είχε βρεθεί μαζί με τα αδέρφια του τον Οκτώβριο του ’17 μέσα σε μία κούτα, κάπου στη Νέα Μάκρη. 8 πανέμορφες ψυχές δίπλα σε κάδο σκουπιδιών, έγκλημα που δεν το χωράει ο νους για το οποίο κανείς δεν τιμωρήθηκε. Και τώρα είχε την ατυχία να νοσήσει από καλαζάρ. Μόνη μας επιθυμία να θεραπευτεί ώστε να έχει την ευκαιρία να ζήσει όμορφα την ζωή του.

Η Άλεξ βρέθηκε κουτάβι το καλοκαίρι του ’16 στον Σχινιά με άσχημα δερματικά προβλήματα. Έκανε θεραπεία, στειρώθηκε και περίμενε υπομονετικά όσο εμείς την προωθούμε για υιοθεσία. Είχε κι αυτή την ατυχία να νοσήσει από καλαζάρ. Είναι άδικο μετά από τόση προσπάθεια αυτό το ζώο να μην βρει την υγεία του και να βρει επιτέλους ένα σπίτι. Γι’ αυτό και είμαστε αποφασισμένοι να προσπαθήσουμε να βρούμε το φάρμακο.

Προκειμένου να θεραπευτούν για να μπορούμε ύστερα να τα προωθήσουμε για υιοθεσία, θα χρειαστούν 30 και 60 αμπούλες αντίστοιχα από το δυνατό ενάντια στο καλαζάρ φάρμακο Glucantime (δραστική ουσία: αντιμονιακή μεγλουμίνη).

Κάνουμε έκκληση για βοήθεια. Αν σας περισσεύουν αμπούλες μπορείτε να τις αφήσετε στο κατάστημα Cane Bagno, Σαράφη 31, Νέα Μάκρη.

Εναλλακτικά μπορείτε να καταθέσετε οποιοδήποτε ποσό για την αγορά τους στον τραπεζικό λογαριασμό του σωματείου μας ή στο PayPal αναγράφοντας τα ονόματα των ζώων στο σχόλιο της κατάθεσης.

 

17 Απρ

Ο Τζίμης αναρρώνει. Μεταφέρθηκε σε πανσιόν.

Η Τζίμης, που βρέθηκε με σπασμένη γνάθο να κείτεται ακινητοποιημένος στην άκρη του δρόμου, μεταφέρθηκε για λίγο καιρό στην πανσιόν μικρών ζώων El Coyote στο Ριζάρι Μαραθώνα, η οποία προσφέρθηκε να τον φιλοξενήσει αφιλοκερδώς.

Εκεί θα μπορεί να αναρρώσει προφυλαγμένος, να παίρνει τα φάρμακά του στην ώρα του και να νιώσει λίγη τρυφερότητα από την κα Ελένη την ιδιοκτήτρια της πανσιόν, η οποία γνωρίζουμε ότι θέλει να έχει προσωπική επαφή με όλα τα ζώα που φιλοξενεί. Ευχαριστούμε El Coyote, ευχαριστούμε κα Ελένη!

11 Απρ

Σταθερή η κατάσταση του Τζίμη μετά το χειρουργείο. Αναζητείται φιλοξενία

(Please scroll down for English)

Δύσκολα τα πράγματα για τον Τζίμη. Η κτηνιατρική γνωμάτευση αναφέρει συντριπτικό κάταγμα κάτω γνάθου αμφοτερόπλευρα. Έγινε χειρουργική σταθεροποίηση με εξωτερική οστεοσύνθεση. Θα πρέπει να πάρει αντιβίωση, παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη και να γίνει επανεξέταση σε έξι εβδομάδες. Η έκκλησή μας για φιλοξενία συνεχίζει να ισχύει όπως και η έκκλησή μας για στήριξη στην κάλυψη των ιατρικών εξόδων 350€.

Things are not exactly looking up for Jimmy. The vet’s examination showed a jawbone fracture bilaterally on which surgical stabilization was performed with external fixation. He will need antibiotics, painkillers, anti-inflammatory drugs and re-examination in six weeks. Our cry for help for a place to host him continues as our plea for support for his medical expenses of €350.

11 Απρ

Ικανοποιητική η ανάρρωση του Κρόνου

Τα νέα για τον Κρόνο είναι καλά. Έγινε συντηρητική ανάταξη του εξαρθρήματος του αγκώνα με επιτυχία. Επιπλέον έγινε χειρουργική σταθεροποίηση του κατάγματος της κνήμης με ενδομυελική ήλωση και ορθοπεδικό σύρμα. Ήδη περπατάει πατώντας και τα 4 πόδια.

11 Απρ

Τζίμης, σπασμένη γνάθος από τροχαίο [ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ?]

(Please scroll down for English)

Η κυρία που τον βρήκε δεν θέλει να τον φιλοξενήσει και δεν συμμετέχει άλλο στην ανάρρωση του Τζίμη! Έχουμε μείνει ξεκρέμαστοι με την φιλοξενία με χειρουργημένο ζώο! Κάνουμε έκκληση για χώρο στον οποίο να παραμείνει 15 ημέρες για αντιβίωση και παυσίπονα (παρέχονται)!

Ο αδεσποτούλης αυτός βρέθηκε ξαπλωμένος και ακίνητος στην άκρη του δρόμου ανήμερα του Πάσχα από μία κυρία που μας ειδοποίησε. Τον ονομάσαμε Τζίμη. Φαινόταν ότι είχε χτυπηθεί από αυτοκίνητο. Κάποιος ανεγκέφαλος τον χτύπησε και τον παράτησε εκεί. Δεν μπορούμε να φανταστούμε τι αγωνία νιώθουν αυτά τα πλάσματα όταν τα βρίσκουμε ξαπλωμένα να περιμένουν με πόνους τον θάνατό τους.

Μεταφέρθηκε στο Κτηνιατρικό Κέντρο Ανατολικής Αττικής όπου διαπιστώθηκε από ακτινογραφίες ότι έχει σπασμένη γνάθο και υπάρχει θέμα με τον αυχένα του. Μπορεί να μην έχουν επηρεαστεί μόνιμα νεύρα και αυτό είναι κάτι που ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά. Εμφάνιζε νευρολογικά προβλήματα στα άκρα, ειδικά στο μπροστά αριστερό πόδι που έχει παραλύσει. Τα συμπτώματα υποχώρησαν μετά από χορήγηση κορτιζόνης. Η χαρά μας ήταν μεγάλη όταν σηκώθηκε έστω στα 3 πόδια! Ελπίζουμε ο αυχένας του να μην έχει χτυπηθεί ανεπανόρθωτα, όλα δείχνουν ότι θα καλυτερεύσει.

Για τον Τζίμη χρεωθήκαμε στον κτηνίατρο συνολικά 350€ (χειρουργείο + ακτινογραφίες). Όπως καταλαβαίνετε αυτά τα ποσά μπορούν να αποπληρωθούν μόνο από τις δικές σας δωρεές για τις οποίες δεν υπάρχει άλλος τρόπος να σας ευχαριστήσουμε από το να σας δείχνουμε την καλή πρόοδο των ζώων. Ο κάθε ένας από εσάς που θα προσφέρει το οποιοδήποτε ποσό θα συμβάλει στην ανάρρωση του Τζίμη. Το κορμάκι του σχεδόν σμπαραλιάστηκε στο τροχαίο αλλά εμείς δεν θα τον αφήσουμε έτσι. Ευχαριστούμε μέσα απ’ την καρδιά μας όσους βοηθούν!

The lady who originally found him has backed out and doesn’t want to host him or take part in his recovery. We are literately left with an operated dog and no place for him! We are in desperate need for a place!

Little street-dog Jimmy was found lying on the dirt by the road immobilized by pain caused by the hit he took from a car. The driver apparently left him there to die. We cannot imagine the agony and pain these creatures go through in something like this.

He was taken to the vet and was diagnosed with a broken jaw and problems with his neck from hit. There is a possibility that no permanent damage has been done but we must wait and see. He’s showing some neurological problems but after a strong administration of cortisone these symptoms are receding. We were extremely happy to see him stand at least on his 3 feet. The fourth leg is still limping.

For his case we are in debt to the vet for a total of €350 (cost of the operation plus x-rays). As you already know we can only afford if we crowdsource your donations, and we always feel the best way to thank you is by showing the animal’s good progress. Any amounts will be immensely appreciated. His body was smashed by the car but we cannot leave him like this. We thank everyone who helps in times of need!

09 Απρ

Η 15η Ημέρα Υιοθεσίας Αδέσποτων ολοκληρώθηκε με επιτυχία!

Ας θυμηθούμε μερικές στιγμές από τη 15η Ημέρα Υιοθεσίας που έγινε την Δευτέρα του Πάσχα! Με μεγάλη προσοχή και μετά από αυστηρή αξιολόγηση, πολλά από τα αδέσποτα που φιλοξενούνται στους εθελοντές μας βρίσκουν μόνιμο σπίτι.

Τα περισσότερα προέρχονται από ανεπιθύμητες γέννες ασυνείδητων ιδιοκτητών που τα εγκαταλείπουν ακόμα και στα σκουπίδια. Μόνη λύση η στείρωση, αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων.

09 Απρ

ΧΑΘΗΚΕ – Τηλ. 6981066324

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ

Χάθηκε ο Ορφέας στις 9/4/18 από Μαραθώνα. Λευκός με καφέ μπαλώματα στα μάτια και καφέ αφτιά. Εξαφανίστηκε μέσα από το σπίτι και ενδεχομένως έχει κλαπεί. Αν τον δείτε παρακαλούμε καλέστε στο 6981066324