31 Μαρ

15 Ημέρα Υιοθεσίας—Σας περιμένουμε!

Την ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ από τις 12 το μεσημέρι επανερχόμαστε στο λιμανάκι της Νέας Μάκρης για μια ακόμα ημέρα υιοθεσίας! Θα είμαστε εκεί με μερικούς απ’ τους μικρούς μας φίλους που αναζητούν οικογένεια, στην είσοδο του Ναυτικού Ομίλου Νέας Μάκρης.
Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά εμάς, να δείτε τα ζωάκια και να μάθετε περισσότερα για το Φιλοζωικό Σωματείο Μαραθώνα.

Μπορείτε να δείτε όλα τα ζωάκια του σωματείου που αναζητούν οικογένεια στην ειδική ενότητα του site μας.

19 Μαρ

Ακάθεκτοι συνεχίζουν οι εθελοντές μας τις εκπαιδεύσεις σε σχολεία

Ακάθεκτοι συνεχίζουν οι εθελοντές μας τις εκπαιδεύσεις σε σχολεία με το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας πρόγραμμα «Άνθρωποι και Ζώα: Συγκάτοικοι στον ίδιο πλανήτη».

Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα δημιουργήθηκε από την επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πρόεδρο του Φιλοζωικού σωματείου Λάρισας Anim.A.L, Δρ. Μαρία Κοντού. Το πρόγραμμα έχει λάβει πανελλαδική άδεια από το Υπουργείο Παιδείας και συνίσταται σε μια διαδραστική παρουσίαση, προσαρμοσμένη στην ηλικία των μαθητών, η οποία έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά σε πολλά θέματα που σχετίζονται με τα ζώα συντροφιάς (ευζωία, αδέσποτα, εγκατάλειψη, κακοποίηση).

Μέσα από την συζήτηση με τα παιδιά καθώς και μαθησιακά εργαλεία (πχ προβολή βίντεο) εστιάζει στην καλλιέργεια της ενσυναίσθησης, μια ιδιότητα με πολυδιάστατη σημασία, που υπερβαίνει τα όρια της φιλοζωικής παιδείας. Επίσης στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται κι η διδασκαλία προς τους μαθητές της κατανόησης της γλώσσας του σώματος ενός άγνωστου ζώου, έτσι ώστε να το προσεγγίζουν με ασφάλεια.

Οι εθελοντές Ευαγγελία Σιγανάκη, Βασίλης Αλεξόπουλος και Ελένη Δρακουλάκου, έχουν επισκεφτεί 6 ακόμα σχολεία, μετά την πρώτη παρουσίαση στο Δημοτικό Σχολείο Τύμβου Μαραθώνα τον Μάιο του 2017. Συγκεκριμένα επισκέφθηκαν το 4ο Νηπιαγωγείο Σπάτων στις 21/11/17, το 6ο Νηπιαγωγείο Παλλήνης στις 28/11/17, το 25ο Δημοτικό Χαλκίδας στις 05/12/17, το 2ο Νηπιαγωγείο Νέας Μάκρης στις 07/2/18, το 8ο Δημοτικό Αγ. Δημητρίου στις 02/03/18 και το 10ο Νηπιαγωγείο Γέρακα στις 14/03/18.

Ευχαριστούμε τους διευθυντές και τους δασκάλους για την φιλοξενία.

Αν κάποιο άλλο σχολείο επιθυμεί την παρουσίαση του προγράμματος στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μαραθώνα ή της Αττικής γενικότερα, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας.

Η κα. Εύα Σιγανάκη στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Σπάτων

Η κα. Ελένη Δρακουλάκου και ο κ. Βασίλης Αλεξόπουλος στο 6ο Νηπιαγωγείο Παλλήνης.

Η κα. Εύα Σιγανάκη στο 25ο Δημοτικό Χαλκίδας

Ο κ. Βασίλης Αλεξόπουλος στο 8ο Δημοτικό Αγ. Δημητρίου

Η κα. Ελένη Δρακουλάκου και ο κ. Βασίλης Αλεξόπουλος στο 10ο Νηπιαγωγείο Γέρακα

ξξ

18 Μαρ

Ευχαριστούμε τους επαγγελματίες που μας στηρίζουν!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους επαγγελματίες που μας στηρίζουν έμπρακτα στην προσπάθειά μας να βοηθήσουμε όσα περισσότερα ζώα μπορούμε.

Οι προσφορές τους είναι σε είδος και υπηρεσίες είναι ανεκτίμητες.

Εμείς με την σειρά μας τους προβάλουμε δωρεάν στον ιστότοπό μας, ο οποίος έχει πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα και έρχεται τέταρτος στα αποτελέσματα αναζήτησης του Google.

 

18 Μαρ

Αποτελέσματα αρχαιρεσιών 2018

Στις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στις 18 Μαρτίου 2018 για την εκλογή νέου Δοικητικού Συμβουλίου και νέας Ελεγκτικής Επιτροπής, ψήφισαν 28 μέλη από σύνολο 303 τακτικών μελών.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο:
Αλεξόπουλος Βασίλειος ψήφοι 14 – Αντιπρόεδρος
Καμπανίδου Σωτηρία ψήφοι 12 – Μέλος
Κρέτσου Σοφία ψήφοι 9 – Μέλος
Μπράμος Μαρίνος ψήφοι 15 – Γραμματέας
Προδρόμου Μαρία ψήφοι 23 – Πρόεδρος
Σταμούλης Γεώργιος ψήφοι 11 – Μέλος
Χατζή Ελένη ψήφοι 14 – Ταμίας

Για την Ελεγκτική Επιτροπή:
Δημαντώνη Ελευθερία ψήφοι 11
Δημουλίκα Βασιλεία ψήφοι 16
Παναγοπούλου Δέσποινα ψήφοι 17

16 Μαρ

Τα πρώτα θετικά σχόλια του εκπαιδευτή σκύλων κ. Καλαϊτζίδη για τον Μπέμπη το ροτβάιλερ

Με ευχαρίστηση διαβάσαμε σήμερα την πρώτη εκτίμηση που μας έστειλε ο εκπαιδευτής σκύλων κ. Καλαϊτζίδης που έχει προσφερθεί αφιλοκερδώς να αναλάβει τον «Μπέμπη», όπως ονόμασαν οι εθελοντές του Σωματείου το αρσενικό ροτβάιλερ που βρέθηκε το Φθινόπωρο του 2017 στο δρόμο.

Ο σκύλος είχε χαρακτηριστεί «επιθετικός» γιατί είχε δαγκώσει στο σύνολο 3 άτομα όσο τριγυρνούσε παρατημένος στο δρόμο και κινδύνευε από ευθανασία βάσει του Ν.4039/12. Αφού περισυλλέχθηκε από τον Δήμο Μαραθώνα έμεινε 5 μήνες σε ενδιαίτημα αναμένοντας την τύχη του. Βεβαίως εκκρεμούσε η τελική απόφαση από την πενταμελή επιτροπή, υπήρχε όμως ο κίνδυνος ακόμα και σε μη ομόφωνη απόφαση (αφού τα δύο μέλη που εκπροσωπούν το Σωματείο μας ήταν φυσικά αντίθετοι με την ευθανασία) να ανατεθεί η απόφαση σε ειδική τριμελή επιτροπή από κτηνιάτρους και τελικά το ζώο να θανατωθεί.

Μετά από κοινή έκκληση του Σωματείου και του Δήμου Μαραθώνα να βρεθεί υιοθεσία—με την έννοια της εκδήλωσης ενδιαφέροντος από κάποιον με ικανότητες και γνώσεις της ράτσας—το ζώο μεταφέρθηκε τελικά στις εγκαταστάσεις του κ. Καλαϊτζίδη ο οποίος προσφέρθηκε, όχι να τον υιοθετήσει βεβαίως, αλλά να προσπαθήσει για την κοινωνικοποίηση του ζώου. Έτσι απομακρύνθηκε και το σενάριο της ευθανασίας.

Παραθέτουμε τα πρώτα ενθαρρυντικά σχόλια του κ. Καλαϊτζίδη:

«Πριν γίνω πιο συγκεκριμένος, θα πρέπει να δούμε ποια είναι τα γνωρίσματα του χαρακτήρα ενός τυπικού Ροτβάιλερ. Αυτά σε γενικές γραμμές είναι: Θαρραλέο, επιφυλακτικό με αγνώστους, ατρόμητο, με αυτοπεποίθηση, υπάκουο, έξυπνο, καλόκαρδο και ήρεμο. Σαν φυλή δε, κατατάσσεται ξεκάθαρα στους σκύλους εργασίας. Εφόσον κατανοήσουμε όλα τα παραπάνω, ας αναλογιστούμε αν ο Μπέμπης τελικά απέχει από το πρότυπο της φυλής του…

Ο Μπέμπης είναι ένα τυπικό αρσενικό και δυναμικό Ροτβάιλερ. Ο προηγούμενος κηδεμόνας του, φρόντισε να έχει μία πολύ καλή βασική υπακοή αλλά πιθανότατα και εκπαίδευση σε καθήκοντα προστασίας. Είναι τόσο σταθερός στην εκπαίδευση του, που επέτρεψε στον Πέτρο (άλλος εκπαιδευτής) αλλά και σε εμένα να τον χειριστούμε… Αυτό φυσικά θα μπορούσε να το κάνει οποιοσδήποτε γνώστης της φυλής και όχι κατ’ ανάγκη εκπαιδευτής! Γνωρίζω πολλά μέλη του Ομίλου Ροτβάιλερ που εύκολα θα έκαναν το ίδιο. Κανείς από εμάς δεν είναι ο «σωσίας» του. Κανείς από εμάς δεν χρειάζεται να τον εκπαιδεύσει σε κάτι που ήδη γνωρίζει πολύ καλά. Εκεί φαίνεται όμως και το μεγαλείο του. Αποδέχεται κάποιον άγνωστο, μόνο και μόνο για να νιώσει επιτέλους κάπου χρήσιμος και μοναδικός.

Σε εμένα ήρθε για περαιτέρω κοινωνικοποίηση, εφόσον αυτό είναι εφικτό. Θα μάθει να εμπιστεύεται όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, δίχως να τους κοιτά με καχυποψία. Θα μάθει να δέχεται χάδια και θα μπορεί να συνυπάρχει με κόσμο (κρατώντας τον με τον οδηγό του). Εδώ όμως γεννάται το ερώτημα, δηλαδή θα γίνει Λαμπραντόρ, Κανίς και Λουλού; Σαφέστατα και όχι! Ο σκύλος έχει απλά την ανάγκη να εμπιστευτεί κάποιον και στη συνέχεια να του δοθεί ολοκληρωτικά. Είναι απλό και ξεκάθαρο. Θα δαγκώσει ή θα επιτεθεί κάποιον που δεν γνωρίζει; Ενδεχομένως ναι! Αυτό μπορεί να το επιβεβαιώσει οποιοσδήποτε γνώστης, σίγουρα και ο Πέτρος, μιας και ο ίδιος ασχολείται με καθήκοντα προστασίας αποδεδειγμένα. Αν ο σκύλος του Πέτρου, αλλά και κάποιος από τους δικούς μου (έχουμε και οι δύο Ροτβάιλερ), βρισκόταν για τόσο μεγάλο διάστημα στο χώρο που βρισκόταν ο Μπέμπης, πολύ πιθανόν να αντιδρούσαν το ίδιο με αυτόν.

Ο υποψήφιος κηδεμόνας θα πρέπει να εκπαιδευτεί, είτε από εμένα, είτε από τον Πέτρο, πριν υιοθετήσει τον Μπέμπη. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαντάζει.»

13 Μαρ

Όχι ωμά κρέατα και κόκαλα σε αδέσποτα

Προσοχή! Δεν πετάμε ωμά κρέατα ή κόκαλα για να ταΐσουμε αδέσποτα ζώα!

Το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί στην οδό Αρχία πίσω από το δημοτικό σχολείο του Τύμβου Μαραθώνα αλλά και αλλού. Η σίτιση των αδέσποτων δεν απαγορεύεται αλλά με ωμά κρέατα ή κόκαλα ενδέχεται να δημιουργήσουμε εστία μόλυνσης απειλώντας τη δημόσια υγεία και μπορεί να βρεθούμε υπόλογοι.

06 Μαρ

Έκτακτη Γενική Συνέλευση και Εκλογές ΔΣ 2018

Η απερχόμενη Διοίκηση του Φιλοζωικού Σωματείου Μαραθώνα «Η Κοίτη» καλεί τα τακτικά μέλη του σωματείου σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018 και ώρα 17:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Βασίλης Ρώτας» στην κεντρική πλατεία της Νέας Μάκρης με θέματα ημερήσιας διάταξης:

  • Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου
  • Εκλογή νέας Ελεγκτικής Επιτροπής

Καθώς η έγκριση του οικονομικού προϋπολογισμού, ισολογισμού και απολογισμού του Σωματείου σύμφωνα με την σχετική έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής, όπως και η έγκριση απολογισμού του έργου του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου έχουν γίνει στην Τακτική Γενική Συνέλευση στις 10 Δεκεμβρίου 2017, αυτές δεν θα ξαναγίνουν.

Οι αρχαιρεσίες για τις εκλογές θα ξεκινήσουν στις 17:30 και θα τελειώσουν στις 20:00.

Δικαίωμα ψήφου και υποψηφιότητας για τα δύο σώματα του ΔΣ και της ΕΕ έχουν τα ταμειακώς ενήμερα τακτικά μέλη.