31 Οκτ

Για την τραυματισμένη Μοίρα, την αδελφή του Πύρρου

 

Η Μοίρα ζει στον Μαραθώνα και πιθανότατα είναι αδελφή του Πύρρου μιας και μοιάζουν πολύ. Την εντοπίσαμε με ένα μεγάλο πλάγιο τραύμα το οποίο επειδή το έχει πολλές μέρες, όπως μας είπαν οι κτηνίατροι, έχει πια μολυνθεί. Έχει κι ένα μικρότερο κοντά στην ουρά. Δε μπορούμε να γνωρίζουμε πως προκλήθηκαν αυτά αλλά σίγουρα από κάτι αιχμηρό όπως συρματόπλεγμα. Δεν αποκλείουμε όμως και την επίθεση με μαχαίρι από κάποιον που την θεωρεί ανεπιθύμητη.

Επειδή το πρόγραμμα του Δήμου για την διαχείριση των αδέσποτων δεν λειτουργεί, την μεταφέραμε εμείς σε κτηνιατρική κλινική για να μην πεθάνει από σηψαιμία. Οι κτηνίατροι μας είπαν ότι πρέπει να κάνει γενικές αιματολογικές εξετάσεις, νεφρά και συκώτι (κόστος 35€). Θα την ναρκώσουν για να καθαρίσουν τις πληγές και να δουν πόσο βαθιές είναι (κόστος 50€).

Η μεγάλη πληγή δεν θα ραφτεί ακόμα, αντιθέτως για 10 μέρες θα πρέπει να μείνει ανοιχτή και να καθαρίζεται. Παράλληλα η σκυλίτσα θα πρέπει παίρνει αντιβίωση και θα φιλοξενηθεί από μέλος του Σωματείου μας.

Επειδή τα περιστατικά είναι πλέον πέραν των δυνατοτήτων μας ως εθελοντική ομάδα με τις τόσο συχνές εγκαταλείψεις κουταβιών, τα άρρωστα και τραυματισμένα ζώα και το πρόγραμμα του Δήμου Μαραθώνα για τα αδέσποτα να βρίσκεται σε παύση, κάνουμε έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει για την κάλυψη των κτηνιατρικών εξόδων της Μοίρας.

Κόστος εξετάσεων: 85€

Τράπεζα Πειραιώς [Αιτιολογία: ΜΟΙΡΑ]
Αριθμός λογαριασμού: 5120 0830 87092
Διεθνής μορφή ΙΒΑΝ GR70 0172 1200 0051 2008 3087 092
Δικαιούχος «Φιλοζωικό Σωματείο Μαραθώνα»

PayPal: [email protected] [Αιτιολογία: ΜΟΙΡΑ]

29 Οκτ

Κέφι και χαρά στην παιδική θεατρική παράσταση

Σήμερα παρουσιάστηκε η παιδική θεατρική παράσταση «Παίζοντας με τις Όρνιθες του Αριστοφάνη» στο κινηματοθέατρο «Αλίκη» του Πολιτιστικού Κέντρου Μαραθώνα, με ελεύθερη είσοδο αλλά και με σκοπό την κάλυψη αναγκών των αδέσποτων του Δήμου όπως ζωοτροφές, εμβόλια, στειρώσεις, έκτακτα περιστατικά και χειρουργεία.

Η πρωτοβουλία ήταν του Σωματείου μας και η διοργάνωση είχε την απόλυτη στήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Μαραθώνα. Στην παράσταση παρευρέθηκαν περίπου 80 θεατές, μικροί και μεγάλοι και διασκέδασαν με το έργο, ιδιαίτερα όταν ο κόκορας αποφάσισε να κατέβει από την σκηνή!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από την καρδιά μας τον Θίασο «Καρουζέλ» του κ. Θωμά Πανδή, κα. Βέρα Μακρομαρίδου και κα. Μάριον Τσιτσέκα, τον κ. Βασίλη Λουίζο και την Marathon Press για την δωρεά 5 σακιών σκυλοτροφής, την κα Άννα Κουφοπούλου, τον κ. Γιάννη Ζουγανέλη, την κα. Μαρία Δρόσου και την Ζω Ανατολικής Αττικής, τον κ. Γιώργο Νησιώτη και τους υπαλλήλους της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Μαραθώνα και όλο τον κόσμο που έδωσε το παρόν, διασκέδασε και στήριξε τους σκοπούς του Σωματείου μας προσφέροντας τροφές και οικονομική ενίσχυση για τα αδέσποτα του Δήμου Μαραθώνα (στειρώσεις, εμβόλια, έκτακτα περιστατικά).

Ο κ. Βασίλης Ρούντος μέλος του Σωματείου με την κ. Μαρία Προδρόμου πρόεδρο του Σωματείου, τον κ. Ιωάννη Ζουγανέλη εκδότη της εφημερίδας «Ζω Ανατολικά» και την δημοσιογράφο κα. Μαρία Δρόσου.

Η κα. Μαρία Προδρόμου πρόεδρος του Σωματείου με τον θίασο «Καρουζέλ» (κ. Θωμάς Πανδής, κα. Βέρα Μακρομαρίδου και κα. Μάριον Τσιτσέκα).

Δωρεές σε τροφές και είδη για τα αδέσποτα του Δήμου Μαραθώνα.

25 Οκτ

Τροφές και Vibramycin για τον Πύρρο

Ο Πύρρος βρέθηκε από εθελόντρια του Σωματείου μας στην παραλία Μαραθώνα με άσχημη πληγή πάνω από το ματί του και σε κατάσταση ασιτίας. Με το πρόγραμμα του Δήμου Μαραθώνα για τα αδέσποτα σε προσωπινή παύση, η ευθύνη της ζωής και της υγείας του πέφτει σε εμάς τους εθελοντές Δημότες που μέσω του Σωματείου μας θέλουμε να τον φροντίσουμε.

Ο σκύλος μεταφέρθηκε σε κτηνιατρική κλινική στην οποία διαπιστώθηκε ερλίχια προχωρημένου σταδίου που όμως μπορεί να αναστραφεί, όπως και χαμηλά αιμοπετάλια. Η εντολή των κτηνιάτρων είναι Vibramycin των 100mg για 30 ημέρες και τροφή πολύ καλής ποιότητας σε μορφή κονσέρβας μέχρι να ανέβουν τα αιμοπετάλια.

Κάνουμε έκκληση στα μέλη και τους φίλους μας για το φάρμακο και τις τροφές. Συγκεκριμένα ο Πύρρος θα χρειαστεί 12 κουτιά Vibramycin (€2 το ένα) και αρκετές κονσέρβες πολύ καλής σκυλοτροφής. Αν συλλέξουμε περισσότερα κουτιά φαρμάκου ή τροφών, αυτά θα προωθηθούν σε άλλα περιστατικά άλλων Σωματείων.

Στείλτε μας email στο [email protected] για να παραλάβουμε τις προσφορές σας.

Ευχαριστούμε!

24 Οκτ

Διάθεση ξηράς τροφής από τον Δήμο Μαραθώνα για σίτιση αδέσποτων σκύλων

Άρχισε στο Δήμο Μαραθώνα η διάθεση ξηράς τροφής για σίτιση αδέσποτων σκύλων σε συνεργασία με τους εθελοντές του Φιλοζωικού Σωματείου Μαραθώνα η «Κοίτη».

Πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε στο αρμόδιο γραφείο του Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, που βρίσκεται στη Τοπική Κοινότητα Γραμματικού, Λεωφόρος Γραμματικού 15 στο 1ο όροφο. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2294061200, 2294320957

Πηγή: Δήμος Μαραθώνος

24 Οκτ

Ξεκινούν έλεγχοι από τη Δημοτική Αστυνομία για μικροτσίπ σε δεσποζόμενα

Η αντιμετώπιση του ζητήματος των αδέσποτων ζώων μας αφορά όλους. Η προστασία τους είναι ζήτημα ανθρωπιάς και δείγμα πολιτισμού. Ο δήμος έχει προχωρήσει τα τελευταία χρόνια στην εφαρμογή προγράμματος για τα αδέσποτα, φιλοδοξώντας να επιλύσει στο μέτρο του δυνατού τα προβλήματα που προκύπτουν για τα ίδια και για τους δημότες.

Στο πλαίσιο του προγράμματος και με βάση τις υποχρεώσεις του Δήμου που προκύπτουν από το Ν.4039/2012 για την βελτίωση της βιωσιμότητας των ζώων, διατίθεται κάθε χρόνο ποσό που αφορά στην κτηνιατρική επίβλεψη περιστατικών, σε στειρώσεις, ιατρικές εξετάσεις, θεραπείες ασθενειών και μικροεπεμβάσεις. Επιπλέον στο πλαίσιο του συνολικού σχεδιασμού ο δήμος προέβη και σε προμήθεια τροφής για τα αδέσποτα στη λογική της πρόληψης, έναντι στη λογική της καταστολής. Πρέπει ακόμα να τονίσουμε την αγαστή και στενή συνεργασία μας με το Φιλοζωικό Σωματείο ΚΟΙΤΗ και με εθελοντές που στόχο έχει την βελτίωση της ζωής των τετράποδων φίλων μας και την ομαλή συνύπαρξή τους στην ανθρώπινη κοινωνία.

Η δημοτική αρχή και η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών καταδικάζουν απερίφραστα κάθε πράξη βίας και επίθεσης απέναντι στα ζώα, καθώς και τα εγκληματικά περιστατικά ( φόλες κ.λ.π. ) τα οποία χρίζουν και ποινικών ευθυνών από το νόμο.

Σε σχέση με τα δεσποζόμενα ζώα θα πρέπει να τονίσουμε τα κάτωθι: Οι ιδιοκτήτες των σκύλων εκτός από την προφανή θετική επίδραση που προσφέρει η συντροφιά των τετράποδων, έχουν και συγκεκριμένες υποχρεώσεις προς αυτά. Ειδικότερα εκτός από τους κανόνες ευζωίας που πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα ( υγιεινή χώρου διαβίωσης, κατάλληλη διατροφή, απουσία κοντής αλυσίδας κ.α.), όλοι οι δεσποζόμενοι σκύλοι επιβάλλεται να σημανθούν ηλεκτρονικά, να γνωστοποιηθεί η σήμανση τους στο Δήμο και να καταχωρηθούν στην ηλεκτρονική βάση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Με αυτό τον τρόπο τα ζώα επιστρέφονται στον ιδιοκτήτη τους αν χαθούν, μειώνονται οι κλοπές και τα εγκαταλελειμμένα ζώα και κατά αυτό τον τρόπο περιορίζεται και το πρόβλημα των αδέσποτων.

Ο Δήμος Μαραθώνος, πρόκειται άμεσα να προμηθευτεί τα ειδικά μηχανήματα (scanner), τα οποία έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν αν τα δεσποζόμενα σκυλιά είναι καταγεγραμμένα με ψηφιακή ταυτότητα. Η Δημοτική Αστυνομία θα ασκεί ελέγχους σε διάφορα σημεία της πόλης και όπου διαπιστωθεί παράβαση θα επιβάλει το ανάλογο πρόστιμο.

Αναφέρουμε με βάση τον Ν. 4039/2012 τις προβλεπόμενες ποινές:

  • Παράλειψη σήμανσης με ψηφιακή ταυτότητα ( τσιπ ): 300 ευρώ
  • Παράλειψη τήρησης κανόνων ευζωίας του ζώου: 300 ευρώ
  • Εγκατάλειψη του ζώου: 300 ευρώ
  • Παράλειψη καθαρισμού από περιττώματα ζώου: 100 ευρώ
  • Παράλειψη κονκάρδας εμβολιασμού: 100 ευρώ
  • Παράλειψη λήψης μέτρων περιπάτου του ζώου: 300 ευρώ
  • Πρόκληση ζημιών από το ζώο: 300 ευρώ
  • Παράλειψη ενημερωμένου βιβλιαρίου υγείας: 300 ευρώ
  • Κακοποίηση ζώου ή κοινοποίηση πράξης βίας: 30.000 ευρώ

Πηγή: Δήμος Μαραθώνος

10 Οκτ

Παιδική θεατρική παράσταση «Παίζοντας με τις Όρνιθες του Αριστοφάνη»

Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στην παιδική θεατρική παράσταση «Παίζοντας με τις Όρνιθες του Αριστοφάνη» την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στο Πολιτιστικό & Αθλητικό Κέντρο Νέας Μάκρης.

Πάρτε τα παιδάκια σας, τα ανιψάκια σας ή τα εγγονάκια σας και ελάτε να την απολαύσουμε όλοι μαζί!

Η είσοδος είναι ελεύθερη αλλά η εκδήλωση γίνεται με σκοπό την κάλυψη αναγκών των αδέσποτων του Δήμου όπως ζωοτροφές, εμβόλια, στειρώσεις, έκτακτα περιστατικά και χειρουργεία. Εάν πιστεύετε στο έργο του Σωματείου μας μπορείτε να προσφέρετε ξηρά σκυλοτροφή ή δωρεά σε χρήματα. Οι εθελοντές μας θα είναι εκεί για να συλλέξουν τις προσφορές σας.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει. Δείτε την εκδήλωση στο Facebook.

Η εκδήλωση γίνεται υπό την αιγίδα της Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Μαραθώνα την οποία ευχαριστούμε βαθύτατα. Ευχαριστούμε επίσης τον τοπικό ηλεκτρονικό και παραδοσιακό Τύπο για την προώθηση!