27 Σεπ

Υποχρεώσεις κυνηγών – απαγορεύσεις

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη Αστυνομική Δασική Ρυθμιστική Διάταξη Θήρας η οποία έχει αναρτηθεί στο Διαδίκτυο με ΑΔΑ: 7ΙΣ0ΟΡ1Κ-ΜΕΗ ακολουθούν απαγορεύσεις και υποχρεώσεις των κυνηγών. Αν γίνετε μάρτυρας παράβασης καλέστε αμέσως το Δασαρχείο Καπανδριτίου για το βόρειο τμήμα του Δήμου Μαραθώνα ή το Δασαρχείο Πεντέλης για το Νότιο.

Δασαρχείο Καπανδριτίου: 22950 52450 (Μαραθώνας, Βαρνάβας, Γραμματικό)

Δασαρχείο Πεντέλης: 2106135010 (Νέα Μάκρη, Μάτι)

  1. Μέχρι 21/01/2018 τα κυνηγόσκυλα επιτρέπονται μόνο Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή. Όλες τις άλλες ημέρες απαγορεύονται.
  2. Απαγορεύεται το κυνήγι νεαρών αγριόχηρων όσο αυτοί φέρουν τις χαρακτηριστικές ραβδώσεις στο σώμα τους, όπως το κυνήγι της μητέρας τους.
  3. Απαγορεύεται το κυνήγι της μπεκάτσας στο καρτέρι, το πρωί και το βράδυ.
  4. Απαγορεύεται το κυνήγι στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά Μαραθώνα.
  5. Απαγορεύεται το κυνήγι στις καμένες εκτάσεις για τις οποίες έχουν ήδη εκδοθεί ή πρόκειται να εκδοθούν σχετικές Αποφάσεις.
  6. Απαγορεύεται το κυνήγι στους αρχαιολογικούς χώρους χωρίς ειδική άδεια.
  7. Οι κυνηγοί πρέπει να φορούν πορτοκαλί φοσφοριζέ ενδυμασία κατά το κυνήγι της μπεκάτσας, του ορτυκιού, του αγριογούρουνου και του λαγού.
25 Σεπ

ΒΡΕΘΗΚΕ – Τηλ. 2106020202

Αρσενικό μεγαλόσωμο ροτβάιλερ βρέθηκε 22/9 στον Άγ. Παντελεήμονα Μαραθώνα. Ο σκύλος παρουσιάζει σύγχυση και επιφυλακτικότητα κάτι που μας δυσκόλεψε πολύ να τον περισυλλέξουμε. Φιλοξενείται μήπως βρεθεί ο ιδιοκτήτης του. Αν δεν βρεθεί ιδιοκτήτης θα χρειαστούμε ειδικό άτομο-εκπαιδευτή να τον αναλάβει. Αν γνωρίζετε τον ιδιοκτήτη καλέστε στο 2106020202.

21 Σεπ

Απομακρύνθηκαν τελικά τα εγκαταλελειμμένα του Άνω Σουλίου

Παρουσία Ειρηνοδίκη και Αστυνομίας απομακρύνθηκαν την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου όσα από τα 14 σκυλιά είχαν απομείνει σε εγκαταλελειμμένη κατοικία στο Άνω Σούλι. Για την απομάκρυνσή τους είχε εκδοθεί εισαγγελική παραγγελία από το 2016 ενώ η επιχείρηση αναβαλλόταν συνεχώς λόγω έλλειψης ενδιαιτήματος κατάλληλου να τα φιλοξενήσει.

Τελικά το θέμα ανέλαβε προσωπικά η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Μαραθώνα κα. Ελευθερία Χατζηγαβριήλ και τα ζώα αφαιρέθηκαν από την εγκαταλελειμμένη οικία. Η επιχείρηση έγινε σε συνεργασία με την ιδιωτική κλινική με την οποία ο Δήμος Μαραθώνα έχει προσάψει σύμβαση έργου για την διαχείριση των αδέσποτων για το έτος 2017 (ο Δήμος Μαραθώνα δεν διαθέτει ακόμα δημοτικό κτηνιατρείο). Η κλινική διαθέτει αδειοδοτημένο ενδιαίτημα για προσωρινή φιλοξενία των ζώων.

Τα 6 ενήλικα σκυλιά θα στειρωθούν, θα αποπαρασιτωθούν και θα λάβουν την απαραίτητη κτηνιατρική φροντίδα, μέχρι να εκδοθεί τελική εισαγγελική παραγγελία που να επιτρέπει την υιοθεσία τους από νέες οικογένειες.

13 Σεπ

Τέλος για το 2017 το πρόγραμμα στειρώσεων του Δήμου Μαραθώνα.

Παύεται προσωρινά το πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Μαραθώνα, μέχρι να εγκριθεί νέο κονδύλι και να ξεκινήσει πάλι τον Απρίλιο του 2018. Για όσους δεν γνωρίζουν το πρόγραμμα αυτό είναι νομική υποχρέωση όλων των Δήμων της χώρας, ενώ συγκεκριμένα στον Δήμο μας λόγω έλλειψης δημοτικού κτηνιατρείου το έργο πάει με απευθείας ανάθεση σε ιδιωτική κλινική.

Τα 24.600€ τελείωσαν μέσα σε 4 μήνες, αφού στον γεωγραφικά μεγάλο Δήμο μας ζουν πολλά αστείρωτα σκυλιά, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι άρρωστα και επιπλέον χρειάζονται κτηνιατρική βοήθεια και φάρμακα.

Στο Σωματείο μας θεωρούμε πως το πρόβλημα του υπερπληθυσμού των αδέσποτων μπορεί να λυθεί, μεταξύ άλλων, με την ίδρυση δημοτικού κτηνιατρείου που θα λειτουργεί όλο τον χρόνο και στο οποίο, βάσει νόμου, θα έχουν πρόσβαση ακόμα και δεσποζόμενα ζώα ευπαθών ομάδων (N. 4039/12 άρθρο 4, παρ.3α).

13 Σεπ

Απάντηση Δασαρχείου για απαγόρευση κυνηγιού στον Δήμο Μαραθώνα

Ακολουθεί η απάντηση του Δασαρχείου Καπανδριτίου στην αίτησή μας για απαγόρευση του κυνηγιού σε περιοχές του Δήμου Μαραθώνα λόγω της φωτιάς στον γείτονα Δήμου Ωρωπού τον περασμένο Αύγουστο.

Σε απάντηση της ανωτέρω σχετικής αίτησής σας, σας πληροφορούμε ότι από την Υπηρεσία μας έχει εκδοθεί η Δ.Α.Δ.1/3017/11-8-2017 Αστυνομική Δασική Ρυθμιστική Διάταξη Θήρας η οποία έχει αναρτηθεί στο Διαδίκτυο με ΑΔΑ: 7ΙΣ0ΟΡ1Κ-ΜΕΗ. Στην παράγραφο Γ.1.7. αυτής αναφέρεται ότι απαγορεύεεται το κυνήγι στις καμένες εκτάσεις για τις οποίες έχουν ήδη εκδοθεί ή πρόκειται να εκδοθούν οι σχετικές Αποφάσεις απαγόρευσης κυνηγιού.

Η Υπηρεσία μας μετά τη μεγάλη πυρκαγιά στις περιοχές Καλάμου, Βαρνάβα, Καπανδριτίου και Πολυδενδρίου Δήμων Ωρωπού και Μαραθώνα Αττικής θα εισηγηθεί για την έκδοση νέας Δ.Α.Δ. παράλληλα με την έκδοση της Απόφασης κήρυξης των καμένων εκτάσεων ως αναδασωτέων.

Ο Δασάρχης
Ιωάννης Ζιαζιάρης

12-9-2017

Το σχετικό έγγραφο σε PDF.

06 Σεπ

Τρύπες στον ουρανίσκο του Μπλάνκο. Βοηθήστε μας!

(Please scroll down for English)

Ο Μπλάνκο βρέθηκε στο δρόμο ως κουτάβι από εθελόντρια του σωματείου μας. Δυστυχώς ο Δήμος Μαραθώνα δεν έχει καταφύγιο για τα κουτάβια ώστε να προστατευτούν κι έτσι όποιος εθελοντής μπορεί, παίρνει κι ένα στο σπίτι του. Αυτό έγινε και με τον Μπλάνκο ο οποίος στο χώρο που φιλοξενούνταν μέχρι να υιοθετηθεί, είχε ένα ατύχημα με ηλεκτρικό ρεύμα που του έκανε μεγάλη ζημιά στον ουρανίσκο. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες το πρόβλημα είναι τόσο σοβαρό που δεν μπορούμε να τον προωθήσουμε για υιοθεσία μέχρι να γίνει πρώτα καλά. Κάπου εδώ θα πρέπει να ζητήσουμε την δική σας οικονομική συμβολή, όποια κι αν είναι αυτή, πάντα κατά τις δυνατότητες και την επιθυμία του καθενός.

 

Ο Μπλάνκο πρέπει να κάνει επέμβαση μοσχεύματος στον ουρανίσκο για δεύτερη φορά. Την πρώτη φορά σαν αδέσποτο τον ανέλαβε η ιδιωτική κλινική με την οποία συνεργάζεται ο Δήμος Μαραθώνα αλλά το μόσχευμα απέτυχε. Εκεί αναλάβαμε εμείς. Ο δικός μας κτηνίατρος είπε ότι είναι πολύ δύσκολο περιστατικό αλλά θα πρέπει να του δώσουμε μία ευκαιρία με τεχνητό μόσχευμα γιατί αν μείνει έτσι θα έχει πολλά προβλήματα και θα πεθάνει. Ήδη δυσκολεύεται όταν τρώει κι όταν πίνει. Οι τρύπες στον ουρανίσκο του είναι τεράστιες εστίες μόλυνσης αφού οι τροφές και τα υγρά παραμένουν εκεί και αναπτύσσονται μικρόβια. Στο σωματείο μας προσπαθούμε να σώσουμε όσα περισσότερα ζώα μπορούμε, ιδιαίτερα τα πιο αδύναμα και άρρωστα. Για τον λόγο αυτό σας παρακαλούμε βοηθήστε μας όσο μπορείτε και για τον Μπλάνκο!

Ευχαριστούμε όλους εσάς που μας βοηθάτε να γιατρέψουμε τον Μπλάνκο! Μόνο με τη δική σας αρωγή μπορούμε να τα καταφέρουμε κι όταν γίνει καλά να τον προωθήσουμε για υιοθεσία. Είναι ένας κούκλος που έχει κάθε δικαίωμα στην αναζήτηση οικογένειας. Θα κάνουμε τα πάντα για να μην την στερηθεί!

Κόστος επέμβασης: 700€

Τράπεζα Πειραιώς [Αιτιολογία: ΜΠΛΑΝΚΟ]
Αριθμός λογαριασμού: 5120 0830 87092
Διεθνής μορφή ΙΒΑΝ GR70 0172 1200 0051 2008 3087 092
Δικαιούχος «Φιλοζωικό Σωματείο Μαραθώνα»

PayPal: [email protected] [Αιτιολογία: ΜΠΛΑΝΚΟ]

Blanco was a puppy when he was rescued from the streets by a volunteer. Unfortunatelly the Municipality of Marathon doesn’t have a dog shelter in which puppies like him could be fostered until they find a family, so usually a volunteer takes this responsibility if they can. This is what happened with Blanco but sadly he also had a very serious electrical accident that damaged his palate. As it can be seen in the photos the damage is so severe that we cannot put him up for adoption yet, he must heal first. This is where we would like to ask for your help financialy, so we can cover the cost of his treatment which includes a palate graft.

The vet has said it’s going to be a tricky operation but we should give him a chance otherwise he’ll die of complications. Food and water gets stuck in the area which has become a perfect spot for germs. He’s having a hard time eating and drinking every day. Please help us treat Blanco! We want him to be well so we can look for a foster home for him, we believe he has every right for a proper adoption and we’ll do anything to make it happen.

Total cost: €700

Piraeus Bank [Note: for Blanco]
Account Number ΙΒΑΝ GR70 0172 1200 0051 2008 3087 092
BIC: PIRBGRAA
Beneficiary “Animal Welfare Society of Marathon”

PayPal: [email protected] [Note: for Blanco]