30 Ιούν

Η Νταίζη απαλλάχθηκε από τους όγκους στα αφτιά.

(Please scroll down for English)

Πριν απο δύο μήνες τακτοποιήσαμε με την δική σας βοήθεια το αριστερό αφτάκι της Νταίζης. Πλέον τακτοποιήσαμε και το δεξί αφτάκι και είναι πια απαλλαγμένη από τους όγκους, περιμένει να αναρρώσει και να βρεθεί μια οικογένεια να την υιοθετήσει. Το κόστος της επέμβασης ήταν αρκετά υψηλό, 700€ για τα δύο αφτιά. Έχουμε καλύψει τα 400€ και μας λείπουν άλλα 300€ τα οποία αναζητάμε για να αποπληρώσουμε τον κτηνίατρο. Σας παρακαλούμε βοηθήστε μας όσο μπορείτε!

Όταν η Νταίζη βρέθηκε από εθελόντρια του σωματείου μας στον Μαραθώνα ήταν έτοιμη να πεθάνει από την ασιτία, είχε έλκη κατάκλυσης που την πονούσαν και το χειρότερο ήταν οι πολύποδες και στα δυο της αφτιά, όγκοι δηλαδή που την ενοχλούσαν συνεχώς και μόνο εκείνη ξέρει για πόσο καιρό. Τινάζε συνεχώς το κεφάλι της αναζητώντας ανακούφιση η οποία όμως μπορούσε να έρθει μόνο με επέμβαση.

Δυστυχώς οι πολύποδες αν δεν αφαιρεθούν έγκαιρα, προχωρούν προς τον εγκέφαλο και το ζώο πεθαίνει αργά και βασανιστικά. Έπρεπε να την χειρουργήσουμε το συντομότερο και αυτό κάναμε!

Με το πρόγραμμα του Δήμου Μαραθώνα για τα αδέσποτα σε προσωρινή παύση, όλο το βάρος τέτοιων περιστατικών πέφτει σε εμάς τους εθελοντές. Προσπαθούμε να σώσουμε όσα περισσότερα ζώα μπορούμε, ιδιαίτερα τα πιο αδύναμα και άρρωστα.

Για τον λόγο αυτό σας παρακαλούμε βοηθήστε μας όσο μπορείτε!

Σας παρακαλούμε βοηθήστε μας να ανακουφίσουμε την Νταίζη! Μόνο με τη δική σας αρωγή μπορούμε να τα καταφέρουμε κι όταν γίνει καλά να την προωθήσουμε για υιοθεσία. Είναι μια κούκλα που έχει κάθε δικαίωμα στην αναζήτηση οικογένειας. Θα κάνουμε τα πάντα για να μην την στερηθεί!

Κόστος επέμβασης (για τα 2 αφτιά): 700€

Τράπεζα Πειραιώς [Αιτιολογία: ΝΤΑΙΖΗ]
Αριθμός λογαριασμού: 5120 0830 87092
Διεθνής μορφή ΙΒΑΝ GR70 0172 1200 0051 2008 3087 092
Δικαιούχος «Φιλοζωικό Σωματείο Μαραθώνα»

PayPal: [email protected] [Αιτιολογία: ΝΤΑΙΖΗ]

When Daisy was found by a volunteer of our society she was starved to the brink of death, was suffering from ulcers throughout her body and the worst of all were the polyps in both her ears, tumors that are driving her crazy from the itching, only she knows for how long.

With the Municipality’s program for the street animals currently frozen, all the financial obligations for the strays’ health are fulfilled by us, the volunteers.

Please help us relief Daisy from the constant itching and horrible feeling of the polyps in her ears. We want her to be well so she can also look for a foster home, we believe she has every right for a proper adoption and we’ll do anything to make it happen.

Total cost (both ears): €700

Piraeus Bank [Note: for Daisy]
Account Number ΙΒΑΝ GR70 0172 1200 0051 2008 3087 092
BIC: PIRBGRAA
Beneficiary “Animal Welfare Society of Marathon”

PayPal: [email protected] [Note: for Daisy]

02 Ιούν

Σίτιση αδέσποτων ζώων Δήμου Μαραθώνα

Την παρακάτω επιστολή στείλαμε στον Δήμαρχο Μαραθώνα κ. Ηλία Ψηνάκη την Παρασκευή 2/6/2017 με θέμα την σίτιση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς από τον Δήμο όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία.

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Παρακολουθώντας το έργο σας και βλέποντας την ευαισθησία σας για το καλό του Δήμου μας, παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε και για την εξασφάλιση τροφής προκειμένου να σιτίζονται τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς του Δήμου Μαραθώνα σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία Ν.4235/14 αρθ. 46 παρ. 6 περ. ε’: «Την ευθύνη για την επίβλεψη και τη φροντίδα των επανεντασσόμενων αδέσποτων ζώων έχουν, από κοινού, οι ∆ήμοι, οι οποίοι μάλιστα δύνανται να δημιουργήσουν και σημεία παροχής τροφής και νερού για τα ζώα αυτά, καθώς και τα συνεργαζόμενα με αυτούς φιλοζωικά σωματεία και ενώσεις.»

Σαν φιλοζωικό σωματείο εθελοντών, εδώ και τρία χρόνια, προσπαθούμε όσο μας επιτρέπουν τα έσοδά μας από τις συνδρομές  μελών, δωρεές κλπ να καλύψουμε τις ανάγκες σίτισης ενηλίκων σκύλων και κουταβιών που ως αδέσποτα ανήκουν στον Δήμο.

Σύμφωνα με την Κ.Υ.Α. αριθμ. 2202/75660 αρθ. 2 παρ. 3: «Η χρηματοδότηση για το κόστος σίτισης των ζώων ανέρχεται σε ποσοστό μέχρι 50% των δαπανών που έχουν πραγματοποιήσει και εξοφλήσει οι φορείς για το σκοπό αυτό.»

Ευελπιστούμε ότι θα βρείτε τον τρόπο για την συνεχή εξασφάλιση και διανομή τροφής για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς είτε αυτά φιλοξενούνται σε χώρους εθελοντών είτε φροντίζονται σε γειτονιές από φιλόζωους συμπολίτες μας.

Είμαστε διαθέσιμοι για την μεταξύ μας συνεργασία.

02 Ιούν

Παράσταση πολιτικής αγωγής σε δημόσια διαβούλευση

Γνωρίζετε ότι ως φιλοζωικό σωματείο δεν έχουμε δικαίωμα για δικηγόρο αν φέρουμε κάποιον που κακοποιεί ζώα ενώπιον της δικαιοσύνης ενώ εκείνοι έχουν; Πολλοί αθωώνονται εξαιτίας αυτού όμως η κατάσταση μπορεί τώρα να αλλάξει χάρη στην Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία η οποία μετά από πολυετή προσπάθεια κατάφερε να προτείνει αλλαγή στο σχετικό νόμο!

Με την ψήφιση του νομοσχεδίου οι υποθέσεις κακοποίησης ζώων θα διεξάγονται πλέον με πολύ καλύτερους όρους μέσα στα δικαστήρια.

Μπορείτε να σχολιάσετε κι εσείς υπέρ της τροποποίησης του νόμου στον ειδικό ιστότοπο του Υπουργείου Δικαιοσύνης.