10 Μαΐ

Άγνωστος εκτέλεσε σκύλο στη Νέα Μάκρη!

Την Τρίτη 9 Μαΐου καταθέσαμε ως Φιλοζωικό Σωματείο Μαραθώνα μήνυση στο ΑΤ Νέας Μάκρης κατά αγνώστου για τις περιπτώσεις εκτελέσεων σκυλιών με αεροβόλο όπλο.

Το περιστατικό για το οποίο κάναμε την μήνυση συνέβη την Πέμπτη 4 Μαΐου και ώρα μεταξύ 18:00-18:30 στην στην οδό Φυσιολατρών στο Μάτι. Το δολοφονημένο σκυλί ήταν αδέσποτο, το φρόντιζαν άτομα της γειτονιάς με την υποστήριξη του σωματείου μας και μάλιστα πολύ πρόσφατα είχε στειρωθεί. Το βρήκε νεκρό ο κύριος που είχε αναλάβει περισσότερο την φροντίδα του μετά το χειρουργείο και έκανε προσωπική καταγγελία στην αστυνομία την ίδια μέρα και μας ειδοποίησε.

Οι φωτογραφίες που επισυνάπτουμε δείχνουν καθαρά την αποτρόπαια πράξη.

Κάνουμε γνωστό το γεγονός για να έχουμε όλοι την προσοχή μας για τον εγκληματία που δολοφονεί αθώα πλάσματα χωρίς κανέναν απολύτως λόγο και να μην αφήνουμε ποτέ ασυνόδευτα ούτε τα προσωπικά μας ζώα.

Ελπίζουμε στην σύλληψη και καταδίκη του συγκεκριμένου ατόμου το συντομότερο δυνατό.

Η αστυνομία με τη μήνυση έλαβε γνώση του συμβάντος και οι υπάλληλοι που μας κατηύθυναν στην κατάθεση έδειξαν μάλιστα προσωπικό ενδιαφέρον για την υπόθεση, η οποία φυσικά από μόνη της αποτελεί κακουργηματική πράξη.