16 Μάι

Και δεύτερος πυροβολισμός σκύλου στο Μάτι Νέας Μάκρης!

Το δεύτερο περιστατικό πυροβολισμού σκύλου στο Μάτι Νέας Μάκρης καταγράψαμε χθες 15/5/2017, λίγες μόνο ημέρες μετά το προηγούμενο στην ίδια περιοχή.

Αυτή την φορά στόχος ένα δεσποζόμενο ζώο ο Κάρλος, υιοθετημένος από το φιλοζωικό μας σωματείο πριν δύο χρόνια. Ο δράστης τον πυροβόλησε στο δεξί μάτι και οι κηδεμόνες του παλεύουν να τον σώσουν, έστω και μονόφθαλμο.

Παρακαλούμε όλους τους συνδημότες μας να έχουν επισταμένη την προσοχή τους και να καταγγείλουν άμεσα οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση στο 100 ή στο ΑΤ Νέας Μάκρης. Το σωματείο μας έχει ήδη καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστου και θα καταθέσει και δεύτερη ελπίζοντας ο υπαίτιος, επικίνδυνος για όλους μας που εγκληματεί, να οδηγηθεί  κάποια στιγμή στη δικαιοσύνη.

14 Μάι

Γνωρίστε την Πανελλαδική Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Εσείς γνωρίζετε την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία; Το σωματείο μας είναι υπερήφανο μέλος της μεγαλύτερης φιλοζωικής ομοσπονδίας στην Ελλάδα! Κάντε κι εσείς Like ΤΩΡΑ στη σελίδα της στο Facebook 👍 !

Η ελπίδα για αλλαγή στα φιλοζωικά θέματα στη χώρα μας υπάρχει επειδή κάποιοι άνθρωποι ασχολούνται μέρα-νύχτα εθελοντικά να αλλάξουν το κατεστημένο:

  • Με εκπόνηση επιστημονικών, εμπεριστατωμένων και ρεαλιστικών θέσεων και προτάσεων για τα ζητήματα των ζώων προς όλους τους εμπλεκόμενους αρμόδιους φορείς της πολιτείας. 
  • Με εκστρατείες και ακτιβιστικές διαμαρτυρίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για την ορθή και δίκαιη μεταχείριση των ζώων ως συναισθανόμενα και νοήμονα πλάσματα.
  • Με διοργάνωση σεμιναρίων στις σχολές της ΕΛ.ΑΣ και της Δημοτικής Αστυνομίας ανά την επικράτεια.
  • Με διαρκή κυκλοφορία και προώθηση δελτίων τύπου σε όλα τα ΜΜΕ και πολλές άλλες διορατικές δράσεις!
10 Μάι

Άγνωστος εκτέλεσε σκύλο στη Νέα Μάκρη!

Την Τρίτη 9 Μαΐου καταθέσαμε ως Φιλοζωικό Σωματείο Μαραθώνα μήνυση στο ΑΤ Νέας Μάκρης κατά αγνώστου για τις περιπτώσεις εκτελέσεων σκυλιών με αεροβόλο όπλο.

Το περιστατικό για το οποίο κάναμε την μήνυση συνέβη την Πέμπτη 4 Μαΐου και ώρα μεταξύ 18:00-18:30 στην στην οδό Φυσιολατρών στο Μάτι. Το δολοφονημένο σκυλί ήταν αδέσποτο, το φρόντιζαν άτομα της γειτονιάς με την υποστήριξη του σωματείου μας και μάλιστα πολύ πρόσφατα είχε στειρωθεί. Το βρήκε νεκρό ο κύριος που είχε αναλάβει περισσότερο την φροντίδα του μετά το χειρουργείο και έκανε προσωπική καταγγελία στην αστυνομία την ίδια μέρα και μας ειδοποίησε.

Οι φωτογραφίες που επισυνάπτουμε δείχνουν καθαρά την αποτρόπαια πράξη.

Κάνουμε γνωστό το γεγονός για να έχουμε όλοι την προσοχή μας για τον εγκληματία που δολοφονεί αθώα πλάσματα χωρίς κανέναν απολύτως λόγο και να μην αφήνουμε ποτέ ασυνόδευτα ούτε τα προσωπικά μας ζώα.

Ελπίζουμε στην σύλληψη και καταδίκη του συγκεκριμένου ατόμου το συντομότερο δυνατό.

Η αστυνομία με τη μήνυση έλαβε γνώση του συμβάντος και οι υπάλληλοι που μας κατηύθυναν στην κατάθεση έδειξαν μάλιστα προσωπικό ενδιαφέρον για την υπόθεση, η οποία φυσικά από μόνη της αποτελεί κακουργηματική πράξη.

09 Μάι

Ρεκόρ συμμετοχής στην Ημερίδα «Για μια Ελλάδα χωρίς αδέσποτα»

Εντυπωσιακός ο αριθμός των Δήμων, των Φιλοζωικών Οργανισμών και του κόσμου που συμμετείχαν στην Α’ Συνάντηση Δήμων και Φιλοζωικών Συλλόγων που πραγματοποιήθηκε στις 6 Μαΐου στο ξενοδοχείο Τιτάνια. Δήλωσαν παρουσία 70 εκπρόσωποι Δήμων, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι ή άλλοι σημαντικοί παράγοντες των δημοτικών αρχών, που έφθασαν από κάθε σημείο της χώρας στην Αθήνα για να παρακολουθήσουν τις εργασίες της Ημερίδας.

Απών ήταν ο Δήμος Μαραθώνα.

Τα φιλοζωικά σωματεία, απ’ όλη την επικράτεια επίσης, έδωσαν το δυναμικό παρόν τους, έφθασαν δε τα 58 ενώ η συμμετοχή του απλού κόσμου ήταν επίσης εντυπωσιακή.  Το Φιλοζωικό Σωματείο Μαραθώνα εκπροσωπήθηκε από την πρόεδρο Μαρία Προδρόμου.

Εκπρόσωποι των πολιτειακών αρχών, η ΕΛ.ΑΣ που πάντα στηρίζει τις προσπάθειες της φιλοζωικής κοινότητας, πρώην Υπουργοί, Γ. Γραμματεις Υπουργείων, Σύμβουλοι Υπουργών, Αντιπεριφερειάρχες, εκπρόσωποι Περιφερειών, Ευρωβουλευτές, Βουλευτές, εκπρόσωποι κομμάτων ήταν όλοι εκεί.

Το θέμα της Συνάντησης «Για μια Ελλάδα χωρίς αδέσποτα / Χαράσσουμε και απαιτούμε Εθνικό Σχέδιο για τα Ζώα», που για πρώτη φορά τέθηκε σε συζήτηση αντί των αποσπασματικών έως τώρα, πρόχειρων και αναποτελεσματικών προτάσεων, ευχολογίων και “λύσεων” ήταν αυτό που προσέλκυσε το ενδιαφέρον όλων των παραπάνω εμπλεκομένων καθώς και η κοινωνική, πολυπολιτισμική, οικονομική και ηθική διάσταση που έχει πάρει το θέμα των αδέσποτων στη χώρα μας.

Εξαιρετικές ήταν οι ομιλίες των Δημάρχων και Αντιδημάρχων που αναφέρθηκαν σε καυτά θέματα όπως των δημοτικών κτηνιατρείων αντί του αίσχους των κυνοκομείων, στη σύννομη και ηθική διαχείριση από την πλευρά των Δήμων των αδέσποτων ζώων, στην αναγκαιότητα αρμονικής συνεργασίας των Δήμων με τους εθελοντές πολίτες που δίνουν το περίσσευμα του χρόνου τους, της ψυχής τους και των πενιχρών εισοδημάτων τους στην προστασία των ζώων, στην ανάγκη η Πολιτεία να συνδράμει οικονομικά την προσπάθεια των Δήμων.

Οι Εισαγγελείς ομιλητές, σπουδαίοι άνθρωποι και επιστήμονες, με το δικό τους κριτικό και ευαισθητοποιημένο τρόπο, εντόπισαν στις καθοριστικές ομιλίες τους, ότι η εφαρμογή της νομοθεσίας για τα ζώα, θα πρέπει να πρυτανεύει στις δράσεις των Δήμων ενώ οι ομιλητές, που ήλθαν από την Ευρώπη μετέφεραν τις εμπειρίες τους από τις χώρες τους και το τι ισχύει νομοθετικά αλλά και το πως οι άνθρωποι εκεί αντιμετωπίζουν τα ζώα.

Η προσέγγιση του ειδικού επιστήμονα ομιλητή μας της έννοιας του επιθετικού ζώου εξαιρετικά διαφωτιστική ενώ το τρέιλερ της μεσαίου μήκους ταινίας “Η Ρόξυ” και το σποτ της Ομοσπονδίας για την θλιβερή πραγματικότητα των δημοτικών κυνοκομείων έδωσαν εικαστικά την διάσταση της ζωής των αδέσποτων, που δεν την επέλεξαν αυτά αλλά εμείς οι άνθρωποι γι αυτά.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ζητήσουμε συγγνώμη από τους ομιλητές εκείνους, που η έλλειψη χρόνου, που αποδείχτηκε τελικά πολύ λίγος για ένα τόσο σοβαρό θέμα, δεν τους επέτρεψε να καταθέσουν τις σκέψεις τους και τους προβληματισμούς τους.

Όμως το σημαντικότερο στοιχείο της Συνάντησης, εκεί που έγκειται η μεγάλη της επιτυχία και συμβολή ήταν το κοινό ψήφισμα που θα βγει σύντομα στον αέρα, που περιλαμβάνει ριζοσπαστικές και σωτήριες λύσεις για μια χώρα χωρίς αδέσποτα.

Δεν γίνεται να μην κάνουμε ειδική μνεία στον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε, όχι χάριν διπλωματίας, αλλά γιατί μας εξέπληξε ευχάριστα με τις θέσεις του για τα καυτά ζητήματα που άπτονται της υπόθεσης των αδέσποτων ζώων και που σχεδόν ταυτίζονται με τις θέσεις του φιλοζωικού κινήματος.
Τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

Το ψήφισμα θα παραδοθεί στον Πρωθυπουργό της χώρας, τον Πρόεδρο της Βουλής και τα κοινοβουλευτικά κόμματα ενώ είναι η πρώτη φορά που Φορέας, όπως η Κ.Ε.Δ.Ε, με το κύρος και το ειδικό βάρος της καταθέτει μαζί με την φιλοζωική κοινότητα ψήφισμα στους πολιτειακούς φορείς γι αυτό και η Ημερίδα και γι αυτό το λόγο ήταν πρωτοποριακή, μοναδική και εξόχως σημαντική.

Πηγή: Πανελλαδική Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

07 Μάι

Παρών το σωματείο μας στην Α’ Πανελλαδική Συνάντηση Δήμων και Φιλοζωικών Οργανισμών

Σήμερα έλαβε χώρα η πρώτη Πανελλαδική Συνάντηση Δήμων, Εισαγγελικών Αρχών και Φιλοζωικών Οργανισμών.

Φυσικά το Φιλοζωικό Σωματείο Μαραθώνα ήταν παρών για ακόμη μία φορά! Μας ενδιαφέρει να λειτουργούμε σε συνεργασία με το Δήμο μας, εξ ολοκλήρου υπεύθυνο για τα αδέσποτα, για ένα καλύτερο περιβάλλον διαβίωσης αυτών. Ωστόσο σήμερα δεν παρευρέθηκε κάποιος εκπρόσωπος του Δήμου Μαραθώνα στη συνάντηση.

Χαράσσουμε και απαιτούμε νέα πολιτική και σχέδιο για τα ζώα!

04 Μάι

10η ημέρα υιοθεσίας

Ας θυμηθούμε μερικές στιγμές από τη 10η Ημέρα Υιοθεσίας που έγινε την Κυριακή που μας πέρασε! Με μεγάλη προσοχή και μετά από αυστηρή αξιολόγηση, πολλά από τα αδέσποτα που φιλοξενούνται στους εθελοντές μας βρίσκουν μόνιμο σπίτι.

Τα περισσότερα προέρχονται από ανεπιθύμητες γέννες ασυνείδητων ιδιοκτητών οι οποίοι πολλές φορές τα εγκαταλείπουν ακόμα και στα σκουπίδια. Μόνη λύση η στείρωση, αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων.

Υιοθετήστε — μην αγοράζετε! 

03 Μάι

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Άνθρωποι και Ζώα: Συγκάτοικοι στον ίδιο Πλανήτη» στον Τύμβο

Την Τρίτη 2 Μαίου 2017, εθελοντές του Φιλοζωικού Σωματείου Μαραθώνα παρουσίασαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Άνθρωποι και Ζώα: Συγκάτοικοι στον ίδιο Πλανήτη» της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.). Η παρουσίαση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε σε 60 μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Τύμβου Μαραθώνα, στα πλαίσια της ευέλικτης ζώνης του ωρολογίου προγράμματος των σχολείων της Α/θμιας Εκπαίδευσης.

Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα δημιουργήθηκε από την επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πρόεδρο του Φιλοζωικού σωματείου Λάρισας Anim.A.L, Δρ. Μαρία Κοντού. Το πρόγραμμα έχει λάβει πανελλαδική άδεια από το Υπουργείο Παιδείας και συνίσταται σε μια διαδραστική παρουσίαση, προσαρμοσμένη στην ηλικία των μαθητών, η οποία έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά σε πολλά θέματα που σχετίζονται με τα ζώα συντροφιάς (ευζωία, αδέσποτα, εγκατάλειψη, κακοποίηση).

Μέσα από την συζήτηση με τα παιδιά καθώς και μαθησιακά εργαλεία (πχ προβολή βίντεο) εστιάζει στην καλλιέργεια της ενσυναίσθησης, μια ιδιότητα με πολυδιάστατη σημασία, που υπερβαίνει τα όρια της φιλοζωικής παιδείας. Επίσης στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται κι η διδασκαλία προς τους μαθητές της κατανόησης της γλώσσας του σώματος ενός άγνωστου ζώου, έτσι ώστε να το προσεγγίζουν με ασφάλεια.

Οι εθελοντές μας, Βασίλης Αλεξόπουλος (αντιπρόεδρος του σωματείου) και Ντόρις Χαγκενέντερ που παρουσίασαν το πρόγραμμα είχαν εκπαιδευτεί από την ίδια την κα. Κοντού.

Ευχαριστούμε την διευθύντρια του σχολείου κα Αποστολοπούλου για την πρόσκληση, όπως και όλες τις δασκάλες και τους δάσκαλους για την φιλοξενία.

Αν κάποιο άλλο σχολείο επιθυμεί την παρουσίαση του προγράμματος στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μαραθώνος, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας.

01 Μάι

Ολοκληρώθηκε η 10η Ημέρα Υιοθεσίας

Άλλη μια όμορφη ημέρα υιοθεσίας ολοκληρώθηκε! Η ενέργεια και η διάθεσή μας είναι κάθε φορά στα ύψη μια τέτοια γιορτή! Στόχος της εκδήλωσης είναι πρωταρχικά η προώθηση της έννοιας υιοθεσίας αδέσποτων, όμως κάθε φορά βρίσκουμε την ευκαιρία να κουβεντιάσουμε και για άλλα θέματα και συγκεκριμένα εχθές για την αντιμετώπιση των κακοποιήσεων.

Ο φίλος μας Παναγιώτης Μήλας και η ομάδα του Angels Team Athens μας τίμησαν με την παρουσία τους! Τους ευχαριστούμε πολύ κι ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές μας που για ακόμα μια φορά έδωσαν όλο τους τον εαυτό για τα ζωάκια μας!

Ραντεβού στην επόμενη ημέρα υιοθεσίας—προωθήστε το πρόγραμμα υιοθεσιών του σωματείου μας.