26 Μαρ

Απολογισμός έργου 2016

Αγαπητά μας μέλη και φίλοι υποστηρικτές του έργου μας, σας ευχαριστούμε όλους για την εμπιστοσύνη και στήριξη που δώσατε και αυτήν τη χρονιά, και με αυτόν τον τρόπο συμβάλατε στην αδιάκοπη συνέχιση του έργου μας.

Τα περιστατικά και φέτος αμέτρητα. Οι διασώσεις δεκάδες… Κάθε φορά που κληθήκαμε, προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Δεν τα καταφέραμε πάντα και αυτό έγκειται κυρίως στην ολιγάριθμη ομάδα ενεργών εθελοντών διασωστών. Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλα αυτά τα παιδιά που με ζήλο ξεπέρασαν τον εαυτό τους και φέτος, ώστε να ανταποκριθούν στο έργο που τάχθηκαν να υπηρετήσουν εθελοντικά. Να υπενθυμίσουμε πως όλοι μας έχουμε οικογένειες, υποχρεώσεις, κοινή ζωή που τρέχει. Πολλές φορές δεχτήκαμε σκληρή κριτική από μερικούς ανίδεους. Κατηγορηθήκαμε για έλλειψη πόρων, εγκαταστάσεων και προσόντων λες και είμαστε υπηρεσία και υπάλληλοι επί πληρωμή! Θα το δηλώσουμε και καταστήσουμε σαφές για ακόμη μία φορά: το σωματείο δεν είναι υπηρεσία. Είναι μια ομάδα εθελοντών, οι οποίοι χωρίς τα απαραίτητα εφόδια και ιδιαίτερους πόρους, κάνουν ότι μπορούν για να σώσουν, στειρώσουν, ταΐσουν, εμβολιάσουν, αποπαρασιτώσουν αδέσποτες ψυχές. Ψυχές για τις οποίες νομικά υπεύθυνος είναι ο Δήμος.

Έτσι λοιπόν και φέτος το έργο μας εντοπίστηκε στα εξής σημεία:
 1. Διάσωση αδέσποτων ζώων από ατυχήματα, φόλες, ασθένειες.
 2. Διάσωση εγκαταλελειμμένων ζώων σε δύσβατες απομακρυσμένες περιοχές και κυρίως κουταβιών.
 3. Στειρώσεις, εμβολιασμοί, αποπαρασίτωση αδέσποτων ζώων.
 4. Φιλοξενία ορισμένου χρόνου πολλών από αυτά, οπότε μπορέσαμε να βρούμε σπίτια να τα δεχτούν.
 5. Συστηματική σίτιση αδέσποτων ζώων σε κατά τόπους γειτονιές του Δήμου μας.
 6. Υιοθεσίες πολλών αδέσποτων μέσω του προγράμματος υιοθεσιών που έχει το σωματείο.
 7. Οργάνωση δύο bazaar, (πασχαλινό- χριστουγεννιάτικο) με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων για την αδιάκοπη υποστήριξη του έργου μας.
 8. Οργάνωση ημερών υιοθεσίας αδέσποτων διασωθέντων ζώων και προώθηση αυτών.
 9. Συνεχής πίεση του Δήμου να αναλάβει την νομική του ευθύνη απέναντι στα αδέσποτα.
 10. Συνεχής επαφή με τον δήμο και κατάθεση προτάσεων-ιδεών μας, μέσω επίσημων γραπτών επιστολών στους αρμοδίους, προκειμένου να βρούμε νέους τρόπους στήριξης.
 11. Ενημέρωση των δημοτών για τη δράση μας, τα περιστατικά και το δημοτικό πρόγραμμα περίθαλψης αδέσποτων, μέσω έντυπων, γραπτών παρουσιάσεων στην τοπική εφημερίδα, αναρτήσεων στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση και στη σελίδα μας στο Facebook.
 12. Γραπτές καταγγελίες στα αστυνομικά τμήματα και τη δημοτική αστυνομία του Δήμου μας και κλήσεις του 100, προκειμένου να πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης υποθέσεις κακοποιήσεων δεσποζόμενων ζώων, καθώς και παράνομης εμπορίας ζώων συντροφιάς.
 13. Κατάρτιση εθελοντών μας μέσω ειδικού σεμιναρίου, προκειμένου να διδαχθεί η φιλοζωία σε δημοτικά σχολεία του Δήμου μας, κατόπιν γραπτής πρόσκλησης μας για συνεργασία με αυτά.
 14. Τοποθέτηση περισσοτέρων κουμπαράδων σε καταστήματα των περιοχών μας, προκειμένου να αυξήσουμε τα έσοδά μας προς όφελος των ζώων με βάση τις αυξημένες ανάγκες τους.
 15. Εγγραφή νέων μελών και φέτος και συνεχής αναζήτηση νέων χώρων φιλοξενίας αδέσποτων ζώων, έως ότου αναρρώσουν πλήρως η υιοθετηθούν.
 16. Η μεγαλύτερη μας επιτυχία όμως φέτος, θα πρέπει να παραδεχτούμε πως ήταν η διαχείριση του δημοτικού προγράμματος, από ΑΞΙΟΤΑΤΟ εθελοντή του σωματείου και μέλος της πενταμελούς επιτροπής. Ένα πολύ κουραστικό έργο, που κανονικά θα έπρεπε να ανατεθεί σε δημοτικό υπάλληλο που θα στελεχώσει ένα νέο θεσμό στον δήμο μας, το γραφείο αδέσποτων. Μέχρι τα προηγούμενα έτη, που η διαχείριση των δημοτικών προγραμμάτων ήταν στα χέρια δημοτικών υπαλλήλων οι οποίοι ουδεμία σχέση είχαν με το αντικείμενο, ο αριθμός των ζώων που είχαν περάσει από το πρόγραμμα, ήταν ΣΑΦΩΣ πολύ μικρότερος. Φέτος λόγω πολύ καλής διαχείρισης των περιστατικών από έμπειρο εθελοντή, καταφέραμε να περάσουν 250 περιστατικά ζώων από το πρόγραμμα, όταν άλλες χρονιές έφταναν τα 170. Δηλαδή 80 τουλάχιστον ζώα επιπλέον, είχαν μια καλύτερη τύχη.
Ωστόσο, αν και αυτό μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους, θα πρέπει να τονίσουμε εδώ, πως η διαχείριση αυτή δεν είναι υποχρέωση δική μας αλλά της δημοτικής αρχής μέσω της δημιουργίας ειδικού γραφείου αδέσποτων ζώων, το οποίο θα λειτουργεί όλο το χρόνο, θα διαχειρίζεται το πρόγραμμα και θα συμβουλεύει-καθοδηγεί τους δημότες σε τυχούσες απορίες που αφορούν αδέσποτα- δεσποζόμενα ζωα.
Άλλος ένας στόχος μας για φέτος, είναι και το αίτημά μας για αύξηση του ετήσιου κονδυλίου που αφορά τα αδέσποτα, κατόπιν κατάθεσης τουλάχιστον 2000 υπογραφών από φιλόζωους δημότες των περιοχών μας.
Εδώ στην «ΚΟΙΤΗ», πιστεύουμε στο ρητό ισχύς εν τη ενώσει! Συλλογικά είμαστε βέβαιοι πως μπορούμε να καταφέρουμε πολλά περισσότερα. Για αυτό σας καλούμε να στηρίξετε και φέτος το έργο μας, με την φυσική και οικονομική παρουσία σας.
 • Μπείτε στην ομάδα εθελοντών διασωστών.
 • Μπείτε στην ομάδα οικονομικής στήριξης εκτάκτων περιστατικών.
 • Φιλοξενήστε μια αδέσποτη ψυχή μέχρις ότου υιοθετηθεί.
 • Υιοθετήστε και δώστε μια δεύτερη ευκαιρία σε μια ψυχή για μια καλύτερη ζωή.
Η αδράνεια εξασθενίζει τη δύναμη του νου και της θέλησης. Η αδράνεια είναι συνένοχη. Ας δώσουμε ένα καλύτερο μέλλον στα ζώα του Δήμου Μαραθώνα.
Μαρία Προδρόμου
Πρόεδρος Φιλοζωικού Σωματείου Μαραθώνα «Η Κοίτη»
25 Μαρ

Συγκρότηση νέου Διοικητικού Συμβολίου

Στις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στις 19/3/2017  στη Γενική Συνέλευση του Φιλοζωικού Σωματείου Μαραθώνα «Η Κοίτη» ψήφισαν 32 τακτικά μέλη και εξελέγησαν 7, τα οποία ύστερα από συμβούλιο και μεταξύ τους ψηφοφορία συγκρότησαν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο:

 • Πρόεδρος: Μαρία Προδρόμου (26 ψήφοι)
 • Αντιπρόεδρος: Βασίλειος Αλεξόπουλος (12 ψήφοι)
 • Γενικός Γραμματέας: Μαρίνος Μπράμος (24 ψήφοι) 
 • Ταμίας: Δέσποινα Παναγοπούλου (27 ψήφοι)
 • Μέλη: Γεώργιος Σταμούλης (19 ψήφοι), Σωτηρία Καμπανίδου (9 ψήφοι), Αγγελική Μπαζίγου (9 ψήφοι)
01 Μαρ

Βοηθήστε μας να ανακουφίσουμε την Νταίζη!

Όταν η Νταίζη βρέθηκε από εθελόντρια του σωματείου μας στον Μαραθώνα ήταν έτοιμη να πεθάνει από την ασιτία, είχε έλκη κατάκλυσης που την πονούσαν και το χειρότερο ήταν οι πολύποδες και στα δυο της αυτάκια, όγκοι δηλαδή που την ενοχλούν συνεχώς και μόνο εκείνη ξέρει για πόσο καιρό. Τινάζει συνεχώς το κεφάλι της αναζητώντας ανακούφιση η οποία όμως μπορεί να έρθει μόνο με επέμβαση.

Με το πρόγραμμα του Δήμου Μαραθώνα για τα αδέσποτα σε προσωρινή παύση, όλο το βάρος τέτοιων περιστατικών πέφτει σε εμάς τους εθελοντές. Προσπαθούμε να σώσουμε όσα περισσότερα ζώα μπορούμε, ιδιαίτερα τα πιο αδύναμα και άρρωστα.

Σας παρακαλούμε βοηθήστε μας να ανακουφίσουμε την Νταίζη! Μόνο με τη δική σας αρωγή μπορούμε να τα καταφέρουμε κι όταν γίνει καλά να την προωθήσουμε για υιοθεσία. Είναι μια κούκλα που έχει κάθε δικαίωμα στην αναζήτηση οικογένειας. Θα κάνουμε τα πάντα για να μην την στερηθεί!

ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΤΑΙΖΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ

Κόστος επέμβασης (περιλαμβάνει στείρωση): 700€

Τράπεζα Πειραιώς [Αιτιολογία: ΝΤΑΙΖΗ]
Αριθμός λογαριασμού: 5120 0830 87092
Διεθνής μορφή ΙΒΑΝ GR70 0172 1200 0051 2008 3087 092
Δικαιούχος «Φιλοζωικό Σωματείο Μαραθώνα»

PayPal: [email protected] [Αιτιολογία: ΝΤΑΙΖΗ]

Το τραγούδι που ακούγεται στο βίντεο “Stopping By the Inn” του καλλιτέχνη Twin Musicom έχει άδεια Creative Commons Attribution (https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/) ― Πηγή: http://www.twinmusicom.org/song/298/stopping-by-the-inn ― Καλλιτέχνης: http://www.twinmusicom.org