08 Φεβ

Έκτακτη ανάγκη η απομάκρυνση των εγκλωβισμένων στο Άνω Σούλι!

Έκτακτη ανάγκη η απομάκρυνση των εγκλωβισμένων στο Άνω Σούλι!

Την συγκεκριμένη περίπτωση την έχουμε δημοσιοποιήσει στον ιστότοπό μας 4 φορές (1, 2, 3, 4), έχει αναπαραχθεί από άλλους ιστότοπους κι ακόμα βλέπουμε πως δεν έχει γίνει τίποτα από πλευράς του Δήμου Μαραθώνα.

Τον Ιούνιο του 2016 μάθαμε για αυτά τα 14 σκυλιά (ο αριθμός τους μεταβάλεται γιατί γεννούν και τρώγονται) που είναι εγκλωβισμένα σε ακατοίκητο σπίτι στο Άνω Σούλι Μαραθώνα. Η ιδιοκτήτρια είναι ηλικιωμένη, βρίσκεται στη ζωή και τα ταΐζει κάθε βδομάδα. Εθελοντές μας τους ρίχνουν φαγητό και νερό όποτε μπορούν.

Ο εισαγγελέας έχει διατάξει 2 φορές τον Δήμο Μαραθώνα να τα απομακρύνει από το χώρο αλλά η διαταγή έχει μείνει ανεκτέλεστη εδώ και 9 μήνες! Για την ιδιοκτήτρια έχουν βεβαιωθεί διοικητικά πρόστιμα και έχει σχηματιστεί δικογραφία εναντίον της. Ο Δήμος δεν έχει ούτε δημοτικό κτηνιατρείο, ούτε καταφύγιο. 

Τα ζώα είναι όλα αστείρωτα και ανεμβολίαστα, ουρούν και αφοδεύουν μόνο εντός του οικοπέδου, γεννούν και τρώγονται χωρίς σταματημό. Η απομάκρυνσή τους είναι πια έκτακτη ανάγκη ακόμα και για τη δημόσια υγεία.

Τον Ιούνιο του 2016 ο Δήμος έκανε μία και μοναδική προσπάθεια απομάκρυνσης με πολλές ελλείψεις και αστοχίες. Απομακρύνθηκαν μόνο 4 από τα 14 ζώα τα οποία μεταφέρθηκαν στην κλινική με την οποία συνεργαζόταν τότε για την διαχείριση των αδέσποτων στα πλαίσια του νόμου 4039/2012. Η κλινική δεν είχε χώρους φιλοξενίας και κρατούσε τα 4 αυτά ζώα (τα 2 ήταν κουτάβια) σε κλουβιά  επί 1 μήνα μέχρι που ευτυχώς βρέθηκε εθελόντρια Δημότης να τα φιλοξενήσει. Σημειώνουμε εδώ ότι η εθελόντρια τα τάιζε από την τσέπη της για 6 μήνες μιας και ο Δήμος δεν της παρείχε ούτε τροφή. Επίσης τραγικό ήταν το γεγονός ότι η κράτησή τους στα κλουβιά χρεωνόταν ακριβά και κόστισε 1000€, χρήματα που θα μπορούσαν να πάνε σε στειρώσεις και εμβολιασμούς.

Τα ζώα πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα από εκεί! Με το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων του Δήμου Μαραθώνα σε προσωρινή παύση θα πρέπει να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις ΤΩΡΑ. Ας εκδοθεί έκτακτο κονδύλι να μεταφερθούν όλα σε πανσιόν φιλοξενίας, ας βρεθεί ένας δημόσιος χώρος να μπουν εκεί προσωρινά, ας εξασφαλιστούν οι τροφές τους και οι εθελοντές του συλλόγου μας διατίθενται να βοηθούν στο τάισμα. Τα ζώα υποφέρουν, οι κάτοικοι της γειτονιάς έχουν ξεπεράσει τα όρια υπομονής τους και οι διαταγές του εισαγγελέα μένουν ανεκτέλεστες! Ως πότε;