24 Φεβ

Για το πονεμένο ποδαράκι της Φλέρυς!

Η Φλέρυ, ένα αδύνατο άσπρο κοριτσάκι 5 κιλών, εντοπίστηκε στις 23/1/17 από φίλη του συλλόγου μας σε χωράφια στον Μαραθώνα να κουτσαίνει το μπροστινό ποδαράκι της. Δεν μπορούσαμε να την αφήσουμε να κυκλοφορεί μόνη μέσα στο χειμώνα με πρόβλημα στο πόδι κι έτσι την μεταφέραμε αμέσως σε κτηνιατρικό κέντρο. Τα μικρόσωμα αδέσποτα σκυλάκια δεν τα καταφέρνουν τόσο εύκολα έξω στον δρόμο και τα περισσότερα πεθαίνουν από ασιτία.

Με το πρόγραμμα του Δήμου Μαραθώνα για τα αδέσποτα σε προσωρινή παύση, όλο το βάρος τέτοιων περιστατικών πέφτει σε εμάς τους εθελοντές. Προσπαθούμε να σώσουμε όσα περισσότερα ζώα μπορούμε, ιδιαίτερα τα πιο αδύναμα και άρρωστα. Με την δική σας βοήθεια έχουμε καταφέρει να περιθάλψουμε πολλά αδέσποτα.

Αυτή τη φορά ζητάμε την βοήθειά σας να καλύψουμε τα έξοδα χειρουργείου της μικρής Φλέρυς. Η διάγνωση των κτηνιάτρων λέει ότι πάσχει από μόνιμη σύσπαση στους τένοντες που προκαλεί κάμψη και έχει μάλλον προέλθει από τραυματισμό. Επειδή δεν θέλουμε να υποφέρει άλλο κι επειδή ελπίζουμε να βρεθεί ακόμα κι ένα σπίτι για αυτήν αφού γίνει καλά, ζητήσαμε από τους κτηνιάτρους να προχωρήσουν στην επέμβαση η οποία μαζί με τις ημέρες παραμονής (4 εβδομάδες στο σύνολο) και τα φάρμακά, κοστίζει 250€.

ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΛΕΡΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ

Τράπεζα Πειραιώς [Αιτιολογία: ΦΛΕΡΥ]
Αριθμός λογαριασμού: 5120 0830 87092
Διεθνής μορφή ΙΒΑΝ GR70 0172 1200 0051 2008 3087 092
Δικαιούχος «Φιλοζωικό Σωματείο Μαραθώνα»

PayPal: [email protected] [Αιτιολογία: ΦΛΕΡΥ]

Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας στηρίζουν να βοηθάμε τα χτυπημένα, τα παρατημένα, τα άρρωστα και τα ανήμπορα ζώα!

19 Φεβ

Τακτική Γενική Συνέλευση και Εκλογές ΔΣ 2017

Η απερχόμενη Διοίκηση του Φιλοζωικού Σωματείου Μαραθώνα «Η Κοίτη» καλεί τα τακτικά μέλη του σωματείου σε Τακτική Γενική Συνέλευση την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 και ώρα 12:00μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο «Βασίλης Ρώτας» στην κεντρική πλατεία της Νέας Μάκρης με θέματα ημερήσιας διάταξης:

  • Έγκριση οικονομικού προϋπολογισμού, ισολογισμού και απολογισμού του Σωματείου σύμφωνα με την σχετική έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής
  • Έγκριση απολογισμού του έργου του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου
  • Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου
  • Εκλογή νέας Ελεγκτικής Επιτροπής

Οι αρχαιρεσίες για τις εκλογές θα ξεκινήσουν στις 14:00 και θα τελειώσουν στις 18:00.

Δικαίωμα ψήφου και υποψηφιότητας για τα δύο σώματα του ΔΣ και της ΕΕ έχουν τα ταμειακώς ενήμερα τακτικά μέλη. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για υποψηφίους: 9 Μαρτίου 2017. Δήλωση υποψηφιότητας με email  στο [email protected]

17 Φεβ

Ο Έρικ στο νέο του σπίτι

Ο Έρικ στο νέο του σπίτι

Τον Ιανουάριο φύλακες ξενοδοχείου στον Μαραθώνα μας ειδοποίησαν ότι αδέσποτος σκυλάκος που ζει στην περιοχή έχει χτυπηθεί από αυτοκίνητο. Στο σημείο έφτασαν εθελοντές του συλλόγου και μετά από πολλές προσπάθειες γιατί αγρίευε, τελικά κατάφεραν να τον πιάσουν. Τον μετέφεραν σε κλινική όπου ενημερώθηκαν από κτηνιάτρους ότι έχει εξάρθρωμα στο πόδι αλλά και διάταση στομάχου η οποία μπορεί να εξελιχθεί σε συστροφή και να πεθάνει.

Με το κονδύλι περίθαλψης αδέσποτων του Δήμου Μαραθώνα να βρίσκεται σε προσωρινή παύση το οικονομικό βάρος των εξετάσεων και επεμβάσεων σε τέτοιες περιπτώσεις έχει πέσει σε εμάς τους εθελοντές. Ζητήσαμε την συνδρομή σας για να καλύψουμε τα έξοδα του Έρικ και ευτυχώς η ανταπόκριση ήταν τέτοια που καταφέραμε να προχωρήσουμε στο ορθοπεδικό χειρουργείο.

Ένα μήνα μετά ο Έρικ βρίσκεται ασφαλής σε σπίτι που τον υιοθέτησε. Τρώει καλά, τον προσέχουν, τον χαϊδεύουν και έχει παρέα κι ένα ακόμα νεαρό σκυλάκο!

08 Φεβ

Έκτακτη ανάγκη η απομάκρυνση των εγκλωβισμένων στο Άνω Σούλι!

Έκτακτη ανάγκη η απομάκρυνση των εγκλωβισμένων στο Άνω Σούλι!

Την συγκεκριμένη περίπτωση την έχουμε δημοσιοποιήσει στον ιστότοπό μας 4 φορές (1, 2, 3, 4), έχει αναπαραχθεί από άλλους ιστότοπους κι ακόμα βλέπουμε πως δεν έχει γίνει τίποτα από πλευράς του Δήμου Μαραθώνα.

Τον Ιούνιο του 2016 μάθαμε για αυτά τα 14 σκυλιά (ο αριθμός τους μεταβάλεται γιατί γεννούν και τρώγονται) που είναι εγκλωβισμένα σε ακατοίκητο σπίτι στο Άνω Σούλι Μαραθώνα. Η ιδιοκτήτρια είναι ηλικιωμένη, βρίσκεται στη ζωή και τα ταΐζει κάθε βδομάδα. Εθελοντές μας τους ρίχνουν φαγητό και νερό όποτε μπορούν.

Ο εισαγγελέας έχει διατάξει 2 φορές τον Δήμο Μαραθώνα να τα απομακρύνει από το χώρο αλλά η διαταγή έχει μείνει ανεκτέλεστη εδώ και 9 μήνες! Για την ιδιοκτήτρια έχουν βεβαιωθεί διοικητικά πρόστιμα και έχει σχηματιστεί δικογραφία εναντίον της. Ο Δήμος δεν έχει ούτε δημοτικό κτηνιατρείο, ούτε καταφύγιο. 

Τα ζώα είναι όλα αστείρωτα και ανεμβολίαστα, ουρούν και αφοδεύουν μόνο εντός του οικοπέδου, γεννούν και τρώγονται χωρίς σταματημό. Η απομάκρυνσή τους είναι πια έκτακτη ανάγκη ακόμα και για τη δημόσια υγεία.

Τον Ιούνιο του 2016 ο Δήμος έκανε μία και μοναδική προσπάθεια απομάκρυνσης με πολλές ελλείψεις και αστοχίες. Απομακρύνθηκαν μόνο 4 από τα 14 ζώα τα οποία μεταφέρθηκαν στην κλινική με την οποία συνεργαζόταν τότε για την διαχείριση των αδέσποτων στα πλαίσια του νόμου 4039/2012. Η κλινική δεν είχε χώρους φιλοξενίας και κρατούσε τα 4 αυτά ζώα (τα 2 ήταν κουτάβια) σε κλουβιά  επί 1 μήνα μέχρι που ευτυχώς βρέθηκε εθελόντρια Δημότης να τα φιλοξενήσει. Σημειώνουμε εδώ ότι η εθελόντρια τα τάιζε από την τσέπη της για 6 μήνες μιας και ο Δήμος δεν της παρείχε ούτε τροφή. Επίσης τραγικό ήταν το γεγονός ότι η κράτησή τους στα κλουβιά χρεωνόταν ακριβά και κόστισε 1000€, χρήματα που θα μπορούσαν να πάνε σε στειρώσεις και εμβολιασμούς.

Τα ζώα πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα από εκεί! Με το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων του Δήμου Μαραθώνα σε προσωρινή παύση θα πρέπει να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις ΤΩΡΑ. Ας εκδοθεί έκτακτο κονδύλι να μεταφερθούν όλα σε πανσιόν φιλοξενίας, ας βρεθεί ένας δημόσιος χώρος να μπουν εκεί προσωρινά, ας εξασφαλιστούν οι τροφές τους και οι εθελοντές του συλλόγου μας διατίθενται να βοηθούν στο τάισμα. Τα ζώα υποφέρουν, οι κάτοικοι της γειτονιάς έχουν ξεπεράσει τα όρια υπομονής τους και οι διαταγές του εισαγγελέα μένουν ανεκτέλεστες! Ως πότε;

02 Φεβ

Νταίζη: Ένα βήμα πριν το θάνατο από την ασιτία

Νταίζη: Ένα βήμα πριν το θάνατο από την ασιτία

Για την Νταίζη μας ειδοποίησαν στις 2/2/17. Βρισκόταν μόνη στην άκρη του δρόμου και περίμενε το τέλος της. Τα κόκαλά της έχουν φανεί από τις αμέτρητες μέρες ασιτίας. Το σώμα της πονάει και το ανοσοποιητικό της έχει αδυνατίσει.

Με το πρόγραμμα του Δήμου Μαραθώνα για την περίθαλψη αδέσποτων να βρίσκεται σε προσωρινή παύση, όλο το βάρος τέτοιων περιπτώσεων πέφτει σε εμάς τους εθελοντές. Τρέξαμε και την μαζέψαμε από τον δρόμο και ελπίζουμε ότι όσοι διαβάζουν αυτές τις γραμμές θα μας στηρίξουν τουλάχιστον στέλνοντάς μας ό,τι σκυλοτροφή τους περισσεύει. Δεν μπορούμε να σηκώσουμε όλο το βάρος μόνοι μας.

Η Νταίζη μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο για τις πρώτες εξετάσεις και περίθαλψη και θα σας ενημερώσουμε για την εξέλιξη της υγείας της.

Αν θέλετε να προσφέρετε τροφή για την Νταίζη και τα άλλα αδέσποτα που φροντίζουμε, μπορείτε είτε να μας δώσετε ό,τι σας περισσεύει επικοινωνώντας μαζί μας τηλεφωνικά στο 69090 75566 κάθε απόγευμα 4-6 είτε να αγοράσετε τροφή από ένα κατάστημα ως δωρεά στο «Φιλοζωικό Σωματείο Μαραθώνα» και να μας ειδοποιήσετε για να πάμε να την πάρουμε.

Ευχαριστούμε.