28 Δεκ

Λουίζα, θύμα εγκατάλειψης τροχαίου

Η Λουίζα χρειάζεται την βοήθειά μας! Παρακαλούμε διαβάστε παρακάτω πως μπορείτε κι εσείς να βοηθήσετε.

Ειδοποιηθήκαμε την Τρίτη 20/12/16 στις 10 το βράδυ για χτυπημένη νεαρή σκυλίτσα από διερχόμενο αυτοκίνητο στην λεωφόρο Μαραθώνος, στο ύψος της Αγίας Μαρίνας στη Νέα Μάκρη. Φτάνοντας στο σημείο που μας είχαν υποδείξει, οι εθελοντές μας βρήκαν χτυπημένη και εγκαταλειμμένη μία αθώα ψυχούλα να πονά και να υποφέρει. Ήταν προφανές πως χρειαζόταν άμεση ιατρική βοήθεια κι έτσι μεταφέρθηκε στην πλησιέστερη 24-ωρη κτηνιατρική κληνική.

Η εγκατάλειψη ζώου σε τροχαίο ατύχημα, εκτός από απαράδεκτη πράξη είναι και παράνομη! Αν βρεθείτε ποτέ μάρτυρες τέτοιου περιστατικού καλέστε το 100 και αναφέρετε τις πινακίδες!

Η Λουίζα όπως την ονομάσαμε έχει κακώσεις στο μπροστινό πόδι και στο συκώτι. Έγινε αρχικά 1 ακτινογραφία και θα γίνουν περισσότερες αργότερα, γενική αίματος, βιοχημικές εξετάσεις που έδειξαν αυξημένες ηπατικές τιμές, δείκτης καλααζάρ (ευτυχώς δεν έχει) και δείκτης ερλίχειας ο οποίος έδειξε τιμή 1/800 για την οποία θα ακολουθήσει θεραπεία με Vibramycin. Όταν σταθεροποιηθούν οι ηπατικές τιμές θα κάνει περισσότερες ακτινογραφίες υπό νάρκωση για να δούμε τι ακριβώς έχει συμβεί με το ποδαράκι της.

Με το κονδύλι περίθαλψης αδέσποτων του Δήμου Μαραθώνα να βρίσκεται σε προσωρινή παύση το οικονομικό βάρος των εξετάσεων και πιθανών μελλοντικών επεμβάσεων έχει πέσει σε εμάς τους εθελοντές. Ζητάμε την συνδρομή σας για να καλύψουμε τα έξοδα της Λουίζας τα οποία μέχρι αυτή την στιγμή φτάνουν τα 212€ (δείτε παρακάτω την ανάλυση).

ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΟΥΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΤΙΜΙΤΗ

Τράπεζα Πειραιώς [Αιτιολογία: ΛΟΥΙΖΑ]
Αριθμός λογαριασμού: 5120 0830 87092
Διεθνής μορφή ΙΒΑΝ GR70 0172 1200 0051 2008 3087 092
Δικαιούχος «Φιλοζωικό Σωματείο Μαραθώνα»

PayPal: donate@filozoikimarathona.gr [Αιτιολογία: ΛΟΥΙΖΑ]

Ανάλυση:

  • 7 ημέρες νοσηλεία x 15€/ημέρα = 105€
  • 1 ακτινογραφία 12€
  • 1 γενική αίματος 6€
  • 6 βιοχημικές x 4€/εξέταση = 24€
  • δείκτης ερλίχειας 12€
  • δείκτης καλααζάρ 12€

Σύνολο 171€ + ΦΠΑ 24% = 212€

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

21 Δεκ

Ολοκληρώθηκε το Χριστουγεννιάτικο Bazaar 2016

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Χριστουγεννιάτικο Bazaar 2016 του Φιλοζωικού Σωματείο Μαραθώνα.

Στις 18, 19 και 20 Δεκεμβρίου βρεθήκαμε στο πολιτιστικό κέντρο «Βασίλης Ρώτας» στην πλατεία της Νέας Μάκρης με διάφορα είδη ευγενικής χορηγίας φίλων και μελών του σωματείου μας.

Στην εκδήλωσή μας υπήρχαν χριστουγεννιάτικα είδη, διακοσμητικά, αρωματικά κεριά, βαζάκια, ρεσό, βιβλία, φουλάρια, τσάντες, κρέμες προσώπου, κεραλοιφές και πολλά άλλα!

Όλα τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για σκοπούς του σωματείου όπως στειρώσεις αδέσποτων, εμβολιασμούς, αποπαρασιτώσεις, τροφές, και έκτατα περιστατικά.

Σας ευχαριστούμε που ήρθατε!

10 Δεκ

Για την αθώα Ρόξυ

Βρήκαμε την Ρόξυ παρατημένη στο δρόμο με σπασμένο το πίσω ποδαράκι της. Χωρίς περίθαλψη η ζωή της θα ήταν πολύ δύσκολη και ίσως να μην τα κατάφερνε. Την μεταφέραμε σε φιλοξενία εθελοντή του συλλόγου μας και την προσέχουμε σαν τα μάτια μας. Δεν θέλουμε να πεινάει, να κρυώνει ή να πονάει από το σπασμένο πόδι της. Για το λόγο αυτό ξεκινάμε άμεσα εκστρατεία για να καλυφθούν τα έξοδα του χειρουργείου που πρέπει να κάνει. Ευχή μας όλα να πάνε καλά και να βρούμε το καλύτερο σπίτι για την μικρή μας κούκλα!

Αναλυτικά η κτηνιατρική γνωμάτευση αναφέρει: «Κουτάβι μεγαλόσωμο, θηλυκό, με κάταγμα μηριαίου (οπίσθιο άκρο). Συνίσταται αποκοπή κεφαλής μηριαίου. Κόστος επέμβασης 250€ με ΦΠΑ. Επιπλέον ακτινολογικά στο ύψος του γόνατου υπάρχει υποψία για επιφυσιόλυση μηριαίου όπου θα χρειαστούν περισσότερες ακτινογραφίες υπό γενική αναισθησία για σωστή αξιολόγηση.»

Επίσης η κτηνίατρος μας ενημέρωσε ότι η Ρόξυ παρουσιάζει κάποια σημάδια οστεοπόρωσης και θα ήταν καλό να σιτιστεί με καλής ποιότητας premium τροφή (πχ. Acana, Nutram) για 10-15 ημέρες πριν χειρουργηθεί.

Αν σας περισσεύει λίγη τροφή για την Ρόξυ παρακαλούμε αφήστε την στο σημείο συλλογής μας στο κατάστημα του «Συνεταιρισμού Συν-Δημιουργία», Λυβησίου 28, Νέα Μάκρη και ενημερώστε μας τηλεφωνικά στο 69090 75566 4-6 το απόγευμα για να την παραλάβουμε.

Οποιαδήποτε προσφορά για την κάλυψη των εξόδων του χειρουργείου, ακόμα και η πιο μικρή, είναι ανεκτίμητη!

Τράπεζα Πειραιώς
Αριθμός λογαριασμού: 5120 0830 87092
Διεθνής μορφή ΙΒΑΝ GR70 0172 1200 0051 2008 3087 092
Δικαιούχος «Φιλοζωικό Σωματείο Μαραθώνα»

PayPal donate@filozoikimarathona.gr

filozoikimarathona.gr/dorea

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!