09 Νοέ

Τέλος για φέτος το κονδύλι αδέσποτων του Δήμου Μαραθώνα.

stopΠαύεται προσωρινά το πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων, δωρεάν εμβολιασμών και δωρεάν κτηνιατρικής φροντίδας του Δήμου Μαραθώνα και θα επαναλειτουργήσει το 2017.

Όπως είχαμε προβλέψει τον Αύγουστο, το σύνολο του προϋπολογισμού των 24.600€ του Δήμου Μαραθώνα για το έτος 2016 που αφορά στο πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων δηλαδή τους εμβολιασμούς, τις στειρώσεις και την περίθαλψη των άρρωστων ζώων, αναλώθηκε 6 μήνες μετά την έναρξη του προγράμματος. Από τον Απρίλιο μέχρι και τον Οκτώβριο έλαβαν κτηνιατρική φροντίδα και στειρώθηκαν περίπου 250 ζώα.

Το πρόγραμμα έτρεξε με επιτυχία όμως με αυτά τα χρήματα καλύφθηκαν μερικά μόνο από τα αδέσποτα της περιοχής μας.

Ο αριθμός των αδέσποτων στον μεγάλο γεωγραφικά Δήμο μας δεν πρόκειται να ελεγχθεί και σταδιακά να μειωθεί αν το πρόγραμμα στειρώσεων δεν λειτουργεί όλο τον χρόνο. Ο σταθερά μεγάλος αριθμός τους οφείλεται εν μέρη στην παύση του προγράμματος που γίνεται για μερικούς μήνες κάθε χρόνο λόγω ανάλωσης του προϋπολογισθέντος κονδυλίου πριν το δωδεκάμηνο.

Στο Φιλοζωικό Σωματείο Μαραθώνα πιστεύουμε ότι για την εύρυθμη και αδιάκοπη λειτουργία του προγράμματος, επιβάλλεται η αύξηση του προϋπολογισμού για τα αδέσποτα ζώα ή εύρεση άλλων οικονομικών πόρων από τον Δήμο που θα το καλύπτουν για 12 συνεχόμενους μήνες.