29 Νοέ

Ο Κάστρο πυροβολήθηκε

Ο Κάστρο που ζει στη Νέα Μάκρη κοντά στο κέντρο υγείας, πυροβολήθηκε ψηλά στον ώμο κι από τότε δεν πατάει το πόδι του το οποίο έχει πάθει πια αγκύλωση. Με τις κατάλληλες φυσικοθεραπείες θα επανέλθει κανονικά γι αυτό ζητάμε από κάποιον εθελοντή φυσιοθεραπευτή να τον βοηθήσει με κινησιοθεραπεία είτε κανονική είτε μέσα στο νερό. Το σωματείο θα κάνει καταγγελία κατά αγνώστου για τον πυροβολισμό. Παρακαλούμε κοινοποιήστε για τον Κάστρο!

25 Νοέ

Κουβέρτες για τα σκυλάκια μας!

koyvertes

Το σωματείο μας δεν διαθέτει εγκαταστάσεις κι έτσι πολλά από τα αδεσποτάκια που φροντίζουμε και προωθούμε για υιοθεσία βρίσκουν καταφύγιο στις αυλές και στα σπίτια μας.

Τώρα που πέφτει η θερμοκρασία, τα μικρόσωμα κι αυτά που δεν έχουν πυκνό τρίχωμα, υποφέρουν από το κρύο. Για να τα ζεστάνουμε θα χρειαστούμε κουβέρτες, φλοκάτες, χαλιά και πετσέτες!

cane-bagnoΒοηθήστε μας να ζεστάνουμε τα αδεσποτάκια μας. Αφήστε μας τις κουβερτούλες που σας περισσεύουν στο κατάστημα Καλλωπισμού Σκύλων CANE BAGNO, Σαράφη 31, Νέα Μάκρη που ευγενικά προσφέρθηκε να τις συλλέξει!

20 Νοέ

Χριστούγεννα 2016

xmas-web-poster

Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στην Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του συλλόγου μας!

Στις 18, 19 και 20 Δεκεμβρίου θα βρισκόμαστε στο πολιτιστικό κέντρο «Βασίλη Ρώτα» στην πλατεία της Νέας Μάκρης με διάφορα είδη ευγενικής χορηγίας φίλων και μελών του σωματείου μας.

Στην εκδήλωσή μας θα βρείτε χριστουγεννιάτικα είδη, διακοσμητικά, αρωματικά κεριά, βαζάκια, ρεσό, βιβλία, φουλάρια, τσάντες, κρέμες προσώπου, κεραλοιφές και πολλά άλλα!

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για σκοπούς του σωματείου όπως στειρώσεις αδέσποτων, εμβολιασμούς, αποπαρασιτώσεις, τροφές, και έκτατα περιστατικά.

Σας περιμένουμε!

09 Νοέ

Τέλος για φέτος το κονδύλι αδέσποτων του Δήμου Μαραθώνα.

stopΠαύεται προσωρινά το πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων, δωρεάν εμβολιασμών και δωρεάν κτηνιατρικής φροντίδας του Δήμου Μαραθώνα και θα επαναλειτουργήσει το 2017.

Όπως είχαμε προβλέψει τον Αύγουστο, το σύνολο του προϋπολογισμού των 24.600€ του Δήμου Μαραθώνα για το έτος 2016 που αφορά στο πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων δηλαδή τους εμβολιασμούς, τις στειρώσεις και την περίθαλψη των άρρωστων ζώων, αναλώθηκε 6 μήνες μετά την έναρξη του προγράμματος. Από τον Απρίλιο μέχρι και τον Οκτώβριο έλαβαν κτηνιατρική φροντίδα και στειρώθηκαν περίπου 250 ζώα.

Το πρόγραμμα έτρεξε με επιτυχία όμως με αυτά τα χρήματα καλύφθηκαν μερικά μόνο από τα αδέσποτα της περιοχής μας.

Ο αριθμός των αδέσποτων στον μεγάλο γεωγραφικά Δήμο μας δεν πρόκειται να ελεγχθεί και σταδιακά να μειωθεί αν το πρόγραμμα στειρώσεων δεν λειτουργεί όλο τον χρόνο. Ο σταθερά μεγάλος αριθμός τους οφείλεται εν μέρη στην παύση του προγράμματος που γίνεται για μερικούς μήνες κάθε χρόνο λόγω ανάλωσης του προϋπολογισθέντος κονδυλίου πριν το δωδεκάμηνο.

Στο Φιλοζωικό Σωματείο Μαραθώνα πιστεύουμε ότι για την εύρυθμη και αδιάκοπη λειτουργία του προγράμματος, επιβάλλεται η αύξηση του προϋπολογισμού για τα αδέσποτα ζώα ή εύρεση άλλων οικονομικών πόρων από τον Δήμο που θα το καλύπτουν για 12 συνεχόμενους μήνες.

06 Νοέ

Σκύλος πνιγόταν στα ανοιχτά της Νέας Μάκρης

limeniko-kali

Σήμερα στις 3 το μεσημέρι ειδοποιηθήκαμε από άτομο που βρισκόταν στο Λιμάνι της Νέας Μάκρης ότι σκύλος βρίσκεται πολύ βαθιά στα ανοιχτά (φαινόταν μόνο με κυάλια) και είναι ανήμπορος να βγει στη στεριά, ενώ το ρεύμα τον έσερνε ΒΑ.

Αμέσως ειδοποιήσαμε το Λιμενικό Ραφήνας το οποίο, όπως ενημερωθήκαμε, έστειλε στις 3.15 δύο εκμισθωτές από τον Σχινιά για να βρουν και να διασώσουν το ζώο. Δυστυχώς μέχρι τις 4.15 δεν κατάφεραν να το εντοπίσουν.

Παράλληλα εθελοντές μας κινήθηκαν κατά μήκος της παραλίας μέχρι τον Σχινιά αλλά δεν κατάφεραν να βρουν τον σκύλο.

Τηλέφωνο Λιμενικού Σώματος Ραφήνας 2294321202