20 Σεπ

8η Ημέρα Υιοθεσίας ― σας περιμένουμε!

hmera-yiothesias-8
 
Την ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ από τις 6 ως τις 8 το απόγευμα θα μας βρείτε με μερικούς απ’ τους μικρούς μας φίλους που αναζητούν οικογένεια στην παραλία της Νέας Μάκρης απέναντι από το εστιατόριο «Ο Χοντρός».
 
Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά εμάς, να δείτε τα ζωάκια και να μάθετε περισσότερα για το Φιλοζωικό Σωματείο Μαραθώνα.
 
 
 
On SUNDAY 25th SEPTEMBER you can find us from 6pm to 8pm with some of our little pet friends who are available for adoption on the beach of Nea Makri, across the restaurant “O Chondros”.
 
Come meet us in person, see the dogs, learn more about the Animal Welfare Society of Marathon and if you wish, become a member.
20 Σεπ

Τροφές για τα αδεσποτάκια του Μαραθώνα

Η Νέλη και τα άλλα ζώα τα οποία φροντίζουμε, έχουν ανάγκη από φαγητό. Σας παρακαλούμε βοηθήστε μας με τροφές αφήνοντας ότι σας περισσεύει στα παρακάτω σημεία συλλογής. Έστω και 1 κιλό είναι κάτι. Ευχαριστούμε.

– Κτηνιατρείο Α. Ντιναλέξη, Λ. Διονύσου 13, Νέα Μάκρη
– Pet Hug, Διασταύρωση Ραφήνας
– Pet Shop Vera, Λ. Μαραθώνος 110, Νεά Μάκρη
– Pet Shop Manos, Λ. Μαραθώνος 66, Νέα Μάκρη
– Cane Bagno, Σαράφη 31, Νέα Μάκρη
– Ζωοφιλία, Καλαφάτη 3, Ζούμπερι

Αν ζείτε μακριά και θέλετε να βοηθήσετε καλέστε μας στο τηλέφωνο του σωματείου 69090 75566 κάθε μέρα στις 4-6 το απόγευμα ή κάντε μια δωρεά απευθείας στον τραπεζικό μας λογαριασμό.

14 Σεπ

Θύμα αδιαφορίας τροχαίου στη Λ. Σουλίου

14-9

Σήμερα ειδοποιηθήκαμε για αυτόν τον σκυλάκο. Τον έβλεπαν δύο ολόκληρες ημέρες σε αυτή την κατάσταση στην Λ. Σουλίου και τελικά μας τηλεφώνησαν. Μεταβήκαμε στο σημείο κι είδαμε ένα δύστυχο πλάσμα να κείτεται ανήμπορο να κουνηθεί. Είχε πάνω του μύγες και σκουλήκια που έβγαιναν από το σώμα του.

Τον μεταφέραμε σε κλινική όπου του έγινε ακτινογραφία η οποία έδειξε σπάσιμο της σπονδυλικής στήλης και διατομή του νωτιαίου μυελού, όπως και σηψαιμία. Δυστυχώς ο μικρός κατέληξε μετά από μερικές ώρες. Ευχαριστούμε την Δέσποινα και την Άντζελα, εθελόντριες του σωματείου που έσπευσαν, τον μετέφεραν και του έδωσαν την ευκαιρία να νοιώσει λίγα χάδια πριν τελικά «φύγει».

Ο σκυλάκος δεν είχε μικροτσίπ.

10 Σεπ

Ζητάμε τροφές για τον Σείριο!

seirios

Βοηθήστε μας να παχύνουμε τον Σείριο που είναι μόλις 16kg! Ο Σείριος πάσχει από καλααζάρ με δείκτη 1/1600 και προχωρημένης μορφής σαρκοκοπτική ψώρα, μια ασθένεια που προκαλεί πολύ έντονο ξυσμό. Σας παρακαλούμε στείλτε μας ό,τι σας περισσεύει από τροφές―καλό θα ήταν από μέτριας ποιότητας και πάνω για να επανέλθει στα κιλά του. Τώρα που βρήκε φιλοξενία με ανθρώπινη επαφή, θα φάει καλά, θα πάρει τα φάρμακά του και θα γίνει περδίκι!

Όσα φάρμακα και τροφές μας δωρίζετε―αν τελικά περισσέψουν―τα κρατάμε για επόμενα περιστατικά. Όμως ΠΑΝΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΑ όπως Vibramycin, Zylapour, Milteforan και Vetermex ώστε να θεραπεύουμε τα αδεσποτάκια μας από ερλιχίωση, λεϊσμάνια (καλααζάρ) και ψώρα. Επίσης χρειαζόμαστε αμπούλες για τα εξωπαράσιτα (όχι περιλαίμια) κι αποπαρασιτικά χάπια. Αν σας περισσεύουν φάρμακα ή τροφές παρακαλούμε αφήστε τα στα σημεία συλλογής και ενημερώστε μας για να τα πάρουμε στο 69090 75566 κάθε μέρα 4-6 το απόγευμα.

  • Κτηνιατρείο Α. Ντιναλέξη, Λ. Διονύσου 13, Νέα Μάκρη
  • Pet Hug, Διασταύρωση Ραφήνας
  • Pet Shop Vera, Λ. Μαραθώνος 110, Νεά Μάκρη
  • Pet Shop Manos, Λ. Μαραθώνος 66, Νέα Μάκρη
  • Cane Bagno, Σαράφη 31, Νέα Μάκρη
  • Ζωοφιλία, Καλαφάτη 3, Ζούμπερι

Ευχαριστούμε!

07 Σεπ

Ο Αχιλλέας έτοιμος για υιοθεσία!

Αχιλλέας-πριν-μετα

Απίστευτο έτσι; Μετά από 1,5 μήνα κι ο Αχιλλέας έχει γίνει αγνώριστος! Μετά από πολλά καλά γεύματα, φάρμακα αλλά και ανθρώπινη παρέα ο μαχητής μας απέκτησε επιτέλους όψη υγιούς σκύλου κι αφού τον φτάσαμε ως εδώ δεν γίνεται να τον αφήσουμε έτσι. Τώρα ξεκινάμε τον αγώνα για να βρει κι ένα όμορφο σπίτι, κάπου που η παλιά του περιπέτεια να σβήσει τελείως από τη μνήμη του. Δείτε τον στην ενότητα των υιοθεσιών.