13 Αυγ

Φιλοξενία για τον Σείριο! Παρέχονται φάρμακα και τροφές.

Αυτός είναι ο Σείριος. Πάσχει από καλααζάρ με δείκτη 1/1600 και προχωρημένης μορφής σαρκοκοπτική ψώρα, μια ασθένεια που προκαλεί πολύ έντονο ξυσμό.

Ζούσε στο Σέσι Γραμματικού σε αυτή την κατάσταση μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα που τον περισυνέλεξε η κλινική με την οποία συνεργάζεται ο Δήμος για να κάνει την θεραπεία του. Αν ο Σείριος που υπέφερε τόσο πολύ τα καταφέρει θα το οφείλει στην ανθρωπιά ενός κατοίκου που ευαισθητοποιήθηκε, μας ειδοποίησε και βοήθησε να πιαστεί ο σκύλος ταΐζοντάς τον έξω από το σπίτι του.

Ο Σείριος θα χρειαστεί θεραπεία 2 μηνών για να γίνει τελείως καλά. Αφού του περάσει η ψώρα κι αν αντέχει ο οργανισμός του, θα πρέπει να κάνει εντατική θεραπεία για το καλααζάρ.

Στο φιλοζωικό σωματείο πιστεύουμε πως είναι καλύτερα οι θεραπείες να γίνονται σε φιλοξενία κι όχι μέσα σε κλουβί, ειδικά όταν αυτές κρατάνε 2 μήνες. Τα ζώα έχουν άλλη πρόοδο όταν έρχονται σε επαφή με έναν άνθρωπο και έχουν χώρο να ασκούνται, γιατί όσο κι αν προαυλίζονται στην κλινική δεν είναι το ίδιο. Για τον λόγο αυτό προτιμάμε ο Σείριος να μεταφερθεί σε φιλοξενία εθελοντή και εμείς θα καλύψουμε την φαρμακευτική αγωγή και την τροφή του.

Αναζητάμε προσωρινή φιλοξενία! Αν έχετε κάποιο οικόπεδο ή χώρο στην αυλή σας για να τον φιλοξενήσετε επικοινωνήστε μαζί μας στο 69090 75566 κάθε μέρα 4-6 το απόγευμα―φάρμακα και τροφή παρέχονται από εμάς. Ο Σείριος ζούσε στο Σέσι με φίλους του (όλοι στειρωμένοι κι εμβολιασμένοι) κι εκεί θα επιστρέψει όταν γίνει καλά, αν φυσικά δεν υιοθετηθεί μέχρι τότε.

Τα φάρμακα και οι τροφές προέρχονται από την ανταπόκριση του κόσμου για τον Αχιλλέα, του οποίου η υγεία παρουσιάζει πολύ καλή πρόοδο. Όσα φάρμακα μας δωρίζετε―αν τελικά περισσέψουν―τα κρατάμε για επόμενα περιστατικά. Όμως ΠΑΝΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΑ όπως Vibramycin, Zylapour, Milteforan και Vetermex ώστε να θεραπεύουμε τα αδεσποτάκια μας από ερλιχίωση, λεϊσμάνια (καλααζάρ) και ψώρα. Επίσης χρειαζόμαστε αμπούλες για τα εξωπαράσιτα (όχι περιλαίμια) κι αποπαρασιτικά χάπια. Αν σας περισσεύουν φάρμακα ή τροφές παρακαλούμε αφήστε τα στα σημεία συλλογής και ενημερώστε μας για να τα πάρουμε στο 69090 75566 κάθε μέρα 4-6 το απόγευμα.

  • Κτηνιατρείο Α. Ντιναλέξη, Λ. Διονύσου 13, Νέα Μάκρη
  • Pet Hug, Διασταύρωση Ραφήνας
  • Pet Shop Vera, Λ. Μαραθώνος 108, Νεά Μάκρη
  • Pet Shop Manos, Λ. Μαραθώνος 66, Νέα Μάκρη
  • Cane Bagno, Σαράφη 31, Νέα Μάκρη
  • Ζωοφιλία, Καλαφάτη 3, Ζούμπερι

Ευχαριστούμε!