13 Αυγ

Φιλοξενία για τον Σείριο! Παρέχονται φάρμακα και τροφές.

Αυτός είναι ο Σείριος. Πάσχει από καλααζάρ με δείκτη 1/1600 και προχωρημένης μορφής σαρκοκοπτική ψώρα, μια ασθένεια που προκαλεί πολύ έντονο ξυσμό.

Ζούσε στο Σέσι Γραμματικού σε αυτή την κατάσταση μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα που τον περισυνέλεξε η κλινική με την οποία συνεργάζεται ο Δήμος για να κάνει την θεραπεία του. Αν ο Σείριος που υπέφερε τόσο πολύ τα καταφέρει θα το οφείλει στην ανθρωπιά ενός κατοίκου που ευαισθητοποιήθηκε, μας ειδοποίησε και βοήθησε να πιαστεί ο σκύλος ταΐζοντάς τον έξω από το σπίτι του.

Ο Σείριος θα χρειαστεί θεραπεία 2 μηνών για να γίνει τελείως καλά. Αφού του περάσει η ψώρα κι αν αντέχει ο οργανισμός του, θα πρέπει να κάνει εντατική θεραπεία για το καλααζάρ.

Στο φιλοζωικό σωματείο πιστεύουμε πως είναι καλύτερα οι θεραπείες να γίνονται σε φιλοξενία κι όχι μέσα σε κλουβί, ειδικά όταν αυτές κρατάνε 2 μήνες. Τα ζώα έχουν άλλη πρόοδο όταν έρχονται σε επαφή με έναν άνθρωπο και έχουν χώρο να ασκούνται, γιατί όσο κι αν προαυλίζονται στην κλινική δεν είναι το ίδιο. Για τον λόγο αυτό προτιμάμε ο Σείριος να μεταφερθεί σε φιλοξενία εθελοντή και εμείς θα καλύψουμε την φαρμακευτική αγωγή και την τροφή του.

Αναζητάμε προσωρινή φιλοξενία! Αν έχετε κάποιο οικόπεδο ή χώρο στην αυλή σας για να τον φιλοξενήσετε επικοινωνήστε μαζί μας στο 69090 75566 κάθε μέρα 4-6 το απόγευμα―φάρμακα και τροφή παρέχονται από εμάς. Ο Σείριος ζούσε στο Σέσι με φίλους του (όλοι στειρωμένοι κι εμβολιασμένοι) κι εκεί θα επιστρέψει όταν γίνει καλά, αν φυσικά δεν υιοθετηθεί μέχρι τότε.

Τα φάρμακα και οι τροφές προέρχονται από την ανταπόκριση του κόσμου για τον Αχιλλέα, του οποίου η υγεία παρουσιάζει πολύ καλή πρόοδο. Όσα φάρμακα μας δωρίζετε―αν τελικά περισσέψουν―τα κρατάμε για επόμενα περιστατικά. Όμως ΠΑΝΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΑ όπως Vibramycin, Zylapour, Milteforan και Vetermex ώστε να θεραπεύουμε τα αδεσποτάκια μας από ερλιχίωση, λεϊσμάνια (καλααζάρ) και ψώρα. Επίσης χρειαζόμαστε αμπούλες για τα εξωπαράσιτα (όχι περιλαίμια) κι αποπαρασιτικά χάπια. Αν σας περισσεύουν φάρμακα ή τροφές παρακαλούμε αφήστε τα στα σημεία συλλογής και ενημερώστε μας για να τα πάρουμε στο 69090 75566 κάθε μέρα 4-6 το απόγευμα.

  • Κτηνιατρείο Α. Ντιναλέξη, Λ. Διονύσου 13, Νέα Μάκρη
  • Pet Hug, Διασταύρωση Ραφήνας
  • Pet Shop Vera, Λ. Μαραθώνος 108, Νεά Μάκρη
  • Pet Shop Manos, Λ. Μαραθώνος 66, Νέα Μάκρη
  • Cane Bagno, Σαράφη 31, Νέα Μάκρη
  • Ζωοφιλία, Καλαφάτη 3, Ζούμπερι

Ευχαριστούμε!

10 Αυγ

Ο Αχιλλέας αναρρώνει!

Η ανάρρωση του μαχητή μας εμφανίζεται σταδιακά στο σώμα και την ψυχή του. Τα τσιμπούρια και οι ψύλλοι έχουν φύγει, οι πληγές επουλώνονται και το σημαντικότερο―κερδίζει βάρος! Τα πλευρά του δεν φαίνονται όπως την πρώτη μέρα που τον σώσαμε. Παράλληλα έχει ξεκινήσει αγωγή για το καλααζάρ, τρώει αρκετές φορές την ημέρα με πολλή όρεξη, είναι ευδιάθετος και δέχεται χάδια και γλυκόλογα. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε εσάς που νοιαστήκατε πραγματικά και έμπρακτα για τον Αχιλλέα και να σας υποσχεθούμε πως θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καλύτερο για αυτόν αλλά και για όσα άλλα ζώα μπορέσουμε!

01 Αυγ

Το κονδύλι στειρώσεων και περίθαλψης αδέσποτων του Δήμου φτάνει μέχρι τον Οκτώβριο.

Τα 2 μέλη του Φιλοζωικού Σωματείου Μαραθώνα που εκπροσωπούν το σωματείο στην πενταμελή επιτροπή για την παρακολούθηση του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων του Δήμου Μαραθώνα με απόφαση του Δημάρχου, ενημέρωσαν γραπτώς τον Αντιδήμαρχο Οικονομικής Διαχείρισης και Διαφάνειας κ. Βασίλειο Τσουπρά, τον Αντιδήμαρχο Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων κ. Θεόδωρο Καλπακίδη αλλά και τον ίδιο τον Δήμαρχο για τον ρυθμό δαπανών του προγράμματος και την επερχόμενη ανάλωσή του κατά τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με τον τρέχοντα ρυθμό δαπανών του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς, το κονδύλι των 24,600€ που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2016 προβλέπεται να ξοδευτεί όλο μέχρι τον Οκτώβριο του ίδιου έτους. Μέχρι τον Αύγουστο έλαβαν κτηνιατρική φροντίδα και στειρώθηκαν 124 ζώα.

πρόβλεψη

Πιστεύουμε πως το πρόγραμμα αδέσποτων δεν θα ήταν συνετό να παυθεί μετά την ανάλωση του συγκεκριμένου κονδυλίου και πως ακόμα είναι αρκετά νωρίς να αναζητηθούν νέοι πόροι για την συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας του προγράμματος.

Ο αριθμός των αδέσποτων στον μεγάλο γεωγραφικά Δήμο μας δεν πρόκειται να ελεγχθεί και σταδιακά να μειωθεί αν το πρόγραμμα στειρώσεων δεν λειτουργεί όλο τον χρόνο. Ο σταθερά μεγάλος αριθμός τους οφείλεται εν μέρη στην παύση του προγράμματος που γίνεται για μερικούς μήνες κάθε χρόνο λόγω ανάλωσης του προϋπολογισθέντος κονδυλίου πριν το δωδεκάμηνο.

Στους σκοπούς του σωματείου μας συμπεριλαμβάνονται και στειρώσεις αδέσποτων όμως οι δυνατότητες μας υστερούν κατά πολύ αυτές του Δήμου. Ελπίζουμε στην ανταπόκρισή σας.