16 Ιούλ

Κουτάβια έναν ολόκληρο μήνα σε κλουβί

Κουτάβια έναν ολόκληρο μήνα σε κλουβί

FotorCreated

Δύο κουτάβια μαζί με άλλα δύο ενήλικα σκυλιά μεταφέρθηκαν και βρίσκονται από τις 23/6/2016  στα κλουβιά του Νοσοκομείου Ζώων Αθηνών στο Πικέρμι. Αποτελούσαν την πρώτη «φουρνιά» σταδιακής απομάκρυνσης των 14 στο σύνολο σκύλων, όπως έχει διαταχθεί με προσωρινή εισαγγελική παραγγελία προς τον Δήμο Μαραθώνα. Όλα μαζί ζουν σε ακατοίκητο οίκημα στο Άνω Σούλι με καλή περίφραξη χωρίς να μπορούν να βγαίνουν έξω. Κοιμούνται μέσα στο ανοιχτό και κατεστραμμένο πλέον σπίτι και η βρώμα είναι αφόρητη από τις ακαθαρσίες και τα πτώματα εκείνων που σκοτώθηκαν σε τσακωμούς. Συνολικά υπάρχουν 3 γενιές γιατί κανένα ζώο δεν είναι στειρωμένο. Οι μύγες και τα παράσιτα είναι αμέτρητα και βρίσκονται παντού, σε ενήλικα και κουτάβια. Ιδιοκτήτρια είναι μια ηλικιωμένη γυναίκα που πηγαίνει μια φορά την εβδομάδα στο Άνω Σούλι για να τα ταΐσει.

Ο εγκλεισμός των τεσσάρων εδώ και 23 ημέρες στα κλουβιά της κλινικής, η οποία έχει πάρει το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς στον Δήμο Μαραθώνα, πρέπει τελειώσει. Όποιος προαυλισμός κι αν γίνεται ακόμα και καθημερινός δεν είναι αρκετός. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούν να επιστρέψουν πίσω στο σπίτι ούτε να ενταχθούν στο περιβάλλον ως αδέσποτα αφού δεν έχει ακόμα εκδοθεί τελική εισαγγελική απόφαση για την τύχη τους.

Το Φιλοζωικό Σωματείο Μαραθώνα έχει έρθει σε τηλεφωνική επαφή με τον αντιδήμαρχο κ. Θεόδωρο Καλπακίδη, υπεύθυνο της 5-μελούς επιτροπής διαχείρισης προγράμματος αδέσποτων για την σοβαρότητα της υπόθεσης και την ασύμφορη οικονομικά κατάσταση που έχει προκύψει. Κάθε ημέρα που τα ζώα παραμένουν στα κλουβιά, η κλινική χρεώνει ένα ποσό που αφαιρείται από το κονδύλι στειρώσεων και εμβολιασμών άλλων ζώων.

Κάνουμε έκκληση προς όλους για προσωρινές φιλοξενίες για τα 14 αυτά ζώα και έκκληση στον Δήμο για εύρεση δημοτικού χώρου που θα μπορέσει προσωρινά να τα φιλοξενήσει μέχρι να βγει η τελική εισαγγελική απόφαση.