29 Ιούλ

Ειδική τροφή για την Ίρμα που σώθηκε από μόνιμη αλυσόδεση

irma

Η Ίρμα είναι ένα εκ των δύο μόνιμα αλυσοδεμένων σκυλιών (το άλλο είναι ο Ρεξ) των οποίων η κηδεμονία παραχωρήθηκε στο φιλοζωικό σωματείο. Οι ιδιοκτήτες ενημερώθηκαν για τη νομοθεσία που απαγορεύει την μόνιμη αλυσόδεση και τις κακές συνθήκες διαβίωσης και δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν  να κρατήσουν άλλο τα ζώα τους.

Έκτοτε φιλοξενείται σε πολύ καλό σπίτι όπου έχει ανθρώπινη αλλά και σκυλίσια παρέα, έχει μπόλικη φροντίδα και φυσικά ζει χωρίς να είναι δεμένη.

Στα 3 χρόνια που ήταν δεμένη δεν είχε κάνει ποτέ εμβόλια. Λίγο μετά τα πρώτα εμβόλια που της κάναμε την περίοδο που την πήραμε, νόσησε από ιό κι αυτό της πείραξε το γαστρεντερικό σύστημα. Η προστασία από τα εμβόλια εμφανίζεται μετά από ένα χρονικό διάστημα το οποίο η Ίρμα δεν πρόλαβε να περάσει. Τελικά αφού έμεινε σε καραντίνα για 1 μήνα, έγινε καλά κι επέστρεψε κεφάτη στην παρέα της.

Οι κτηνίατροι συνέστησαν ειδική τροφή για να αντιμετωπιστούν οι διάρροιες από τις οποίες ταλαιπωρείται. Αν θέλετε να βοηθήσετε την Ίρμα και σας περισσεύει τροφή i/d (ή παρόμοια για γαστρεντερικές διαταραχές) μπορείτε να την αφήσετε στα παρακάτω σημεία συλλογής:

  • Κτηνιατρείο Α. Ντιναλέξη, Λ. Διονύσου 13, Νέα Μάκρη
  • Pet Hug, Διασταύρωση Ραφήνας
  • Pet Shop Vera, Λ. Μαραθώνος 108, Νεά Μάκρη
  • Pet Shop Manos, Λ. Μαραθώνος 66, Νέα Μάκρη
  • Cane Bagno, Σαράφη 31, Νέα Μάκρη
  • Ζωοφιλία, Καλαφάτη 3, Ζούμπερι

Από την μόνιμη αλυσόδεση στην ελευθερία, το παιχνίδι και το τρέξιμο, ας της δώσουμε όση ακόμα περισσότερη χαρά μπορούμε! Σας ευχαριστούμε πολύ!

28 Ιούλ

Τροφή και φάρμακα για τον μαχητή μας

achilles-needs
Ο μαχητής μας μεταφέρθηκε σήμερα σε φιλοξενία εθελοντών! Έφυγε από το κλουβί της κλινικής και πήγε σε μέρος που θα τον φροντίζουν και θα τον αγαπούν. Θα έχει το φαγητό του, τα φάρμακά του αλλά και μπόλικα χάδια!
 
Μπορείτε να τον βοηθήσετε παρέχοντας την ειδική τροφή που πρέπει να τρώει μέχρι να δυναμώσει δηλαδή “κονσέρβες Royal Canine Veterinary Diet Recovery” ή κάποιο από τα φάρμακα που πρέπει να παίρνει: Milteforan, Zylapour 300mg, Lumaren 150mg και βιταμίνες VMP.
 
Αν σας περισσεύει κάτι από τα παραπάνω παρακαλούμε αφήστε τα στα σημεία συλλογής και ενημερώστε μας για να τα πάρουμε.
 
– Κτηνιατρείο Α. Ντιναλέξη, Λ. Διονύσου 13, Νέα Μάκρη
– Pet Hug, Διασταύρωση Ραφήνας
– Pet Shop Vera, Λ. Μαραθώνος 108, Νεά Μάκρη
– Pet Shop Manos, Λ. Μαραθώνος 66, Νέα Μάκρη
– Cane Bagno, Σαράφη 31, Νέα Μάκρη
– Ζωοφιλία, Καλαφάτη 3, Ζούμπερι
 
Εναλλακτικά μπορείτε να προσφέρετε οικονομική βοήθεια για να αγοράσουμε εμείς την τροφή και τα φάρμακα του Αχιλλέα με τους τρόπους που φαίνονται στην ενότητα Δωρεά. Παρακαλούμε με την κατάθεση γράψτε «Αχιλλέας» ώστε να ξέρουμε για ποιο περιστατικό στέλνετε τα χρήματα.
 
Κάπου εδώ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους εθελοντές που προσφέρθηκαν να τον φιλοξενήσουν γιατί πιστεύουμε ότι η ανθρώπινη παρέα που θα του προσφέρουν, τα χάδια, η φροντίδα και η προσοχή είναι πραγματικά ανεκτίμητα!
27 Ιούλ

Βγήκαν από τα κλουβιά τα 4 υγιή ζώα της εισαγγελικής παραγγελίας

Βγήκαν από τα κλουβιά τα 4 υγιή ζώα της εισαγγελικής παραγγελίας

IMG_20160727_181821585_HDR-με-αλλαγή-μεγέθους

Μεταφέρθηκαν σήμερα σε φιλοξενία τα 4 υγιή ζώα που έμειναν επί 1 μήνα σε κλουβιά της κλινικής με την οποία συνεργάζεται ο Δήμος Μαραθώνα για το πρόγραμμα αδέσποτων.

Μετά τις αλλεπάληλες εκκλήσεις του Φιλοζωικού Σωματείου Μαραθώνα για εύρεση φιλοξενίας, μιας και τα ζώα δεν κάνουν κάποια θεραπεία για να πρέπει να μείνουν στην κλινική, εθελόντρια προσφέρθηκε να τα φιλοξενήσει μέχρι να βγει η τελική δικαστική απόφαση και να προωθηθούν για υιοθεσία ή να ενταχθούν σε κάποια γειτονιά. Θα θέλαμε να την ευχαριστήσουμε πολύ!

Ο Δήμος Μαραθώνα δεν κατάφερε στο διάστημα αυτό να βρει κατάλληλη φιλοξενία για, τα κατά τ’ άλλα, υγιή ζώα που είχαν κατασχεθεί και βρίσκονταν από τις 23/6/2016  στα κλουβιά του Νοσοκομείου Ζώων Αθηνών στο Πικέρμι. Αποτελούσαν την πρώτη «φουρνιά» σταδιακής απομάκρυνσης των 14 στο σύνολο σκύλων, όπως έχει διαταχθεί με προσωρινή εισαγγελική παραγγελία προς τον Δήμο. Το κόστος διαμονής των 4 ξεπέρασε τα 1000€ από το κονδύλι περίθαλψης και στειρώσεων αδέσποτων ζώων.

27 Ιούλ

Φιλοξενία για τον Αχιλλέα μέχρι να γίνει καλά

IMG_20160727_182209644_HDR-με-αλλαγή-μεγέθους

Ο Αχιλλέας βρίσκεται από τις 24/7 στην κλινική. Η γνωμάτευση των κτηνιάτρων λέει ότι έχει διογκωμένους λεμφαδένες, καχεξία, αναιμία και καλααζάρ: «κατά την κλινική εξέταση διαπιστώθηκε απίσχαση, διόγκωση λεμφαδένων κατά την ψηλάφηση, θαμπό τρίχωμα (εικόνα καχεξίας). Στις εξετάσεις αίματος που έγιναν διαπιστώθηκε αναιμία και θετικό αποτέλεσμα Λεϊσμάνιας με τίτλο 1/1600. Στις βιοχημικές εξετάσεις διαπιστώθηκε αύξηση της αλκαλικής φωσφατάσης (359).»

Για την θεραπεία του καλααζάρ καλό θα ήταν να βρεθεί μια φιλοξενία ώστε να μην μείνει 30 μέρες κλεισμένος σε κλουβί στην κλινική. Εκτός από φάρμακα χρειάζεται και στενή καθημερινή επαφή με έναν άνθρωπο που θα κάνει καλό στην ψυχή του και θα τον βοηθήσει να δυναμώσει γρηγορότερα. ― Μπορείτε να τον βοηθήσετε φιλοξενώντας τον για 1 μήνα; Παρακαλούμε καλέστε μας στο 69090 75566 (τα φάρμακα και η τροφή του παρέχονται από εμάς).

26 Ιούλ

Ο χρόνος πιέζει για τον Ρεξ

ρεξ1

Δυστυχώς η κυρία που μας ειδοποίησε αρχικά για το περιστατικό του Ρεξ κι έτσι πήγαμε και τον πήραμε από τον ανεύθυνο ιδιοκτήτη του, μας ενημέρωσε πως δεν μπορεί να τον υιοθετήσει γιατί έχει κι άλλα σκυλιά σπίτι της, ούτε μπορεί να τον ταΐζει στον δρόμο―τουλάχιστον μέχρι να βρισκόταν κάτι καλύτερο―γιατί δεν θέλει την ευθύνη. Για να μην είμαστε άδικοι πρέπει να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη κυρία βοήθησε καλύπτοντας μερικώς τα έξοδα φιλοξενίας του Ρεξ στην πανσιόν που φιλοξενείται εδώ και 1 μήνα.

Κοινοποιήστε παντού για να του βρούμε φιλοξενία ή υιοθεσία! Ο χρόνος πιέζει και δεν μπορεί να μένει για πάντα στην πανσιόν! Μπορεί ακόμα και να χρειαστεί να ενταχθεί σε γειτονιά, κάτι που βάσει του νόμου 4039 επιτρέπεται αλλά φυσικά είναι η ύστατη λύση!

Ο Ρεξ είναι ένα σκυλάκι 9 μηνών που η κηδεμονία του παραχωρήθηκε από τον πρώην ιδιοκτήτη του στο φιλοζωικό σωματείο ώστε να βρει μία καλύτερη ζωή. Ο ιδιοκτήτης τον δεν μπορούσε να του προσφέρει όσα έπρεπε και όσα όφειλε για την ευζωία του όπως καθημερινή άσκηση, κτηνιατρική φροντίδα, κοντινή επαφή κλπ. Ο Ρεξ έχει παιχνιδιάρικο χαρακτήρα, είναι ανθρωποκεντρικό ζώο και προσφέρει πιστή συντροφιά. Είναι στειρωμένος και εμβολιασμένος.

25 Ιούλ

Ανακοίνωση για τα άρρωστα ζώα σε Σέσι-Γραμματικό-Σούλι

sesi

Τις τελευταίες μέρες έχουμε λάβει πολλά μηνύματα για σκύλους που χρειάζονται θεραπεία ψώρας ή είναι αποστεωμένοι ή χτυπημένοι και ζουν στις περιοχές Σέσι-Γραμματικό-Σούλι.

Τα ζώα αυτά πρέπει να μεταφερθούν, όπως γίνεται πάντα, στην κλινική με την οποία συνεργάζεται ο Δήμος Μαραθώνα όταν υπάρξει κενή θέση―αυτή τη στιγμή εκεί βρίσκονται άλλα 15 ζώα που κάνουν θεραπείες ή μόλις στειρώθηκαν. Είναι όμως πολλά και η θεραπεία για κάποια αυτά μπορεί να καθυστερήσει.

Μπορείτε κι εσείς να τα βοηθήσετε φιλοξενώντας τα προσωρινά σε μια αυλή ή σε ένα οικόπεδο κι εμείς οι υπόλοιποι θα σας προμηθεύσουμε με τα κατάλληλα φάρμακα και τις τροφές που θα προσπαθήσουμε να συλλέξουμε.

Την Τετάρτη 27/7 πρόκειται να αδειάσει τουλάχιστον μία θέση στην κλινική στην οποία θα πάει, κατά κοινή λογική, το πιο άρρωστο. Ας μην επαναπαυτούμε όμως σε αυτό.

Αν έχετε χώρο και θέλετε να βοηθήσετε καλέστε μας για περισσότερες πληροφορίες στο 69090 75566. Ευχαριστούμε.

25 Ιούλ

Milteforan για τον Django

django

Ο Django βρέθηκε στο δρόμο σε άθλια κατάσταση. Έχει ερλίχια, καλααζάρ και ψώρα. Ευτυχώς βρέθηκε o Φοίβος, φίλος του σωματείου, που χωρίς δεύτερη σκέψη θέλησε να τον φροντίσει και να του δώσει μια γωνίτσα να είναι προφυλαγμένος όσο καιρό κάνει τη θεραπεία του. Η εναλλακτική θα ήταν να κάτσει 30 μέρες στο κλουβί στην κλινική για να ολοκληρώσει τον κύκλο της φαρμακευτικής του αγωγής. Το ανοσοποιητικό των ζώων αποδυναμώνεται χωρίς την καθημερινή επαφή με έναν άνθρωπο κι έτσι θεωρούμε πως ο Django είναι τουλάχιστον τυχερός σε αυτό.

Η πρόοδός του από την ημέρα που βρέθηκε είναι θεαματική χάρη στην φροντίδα και την αγάπη του Φοίβου. Κάνει μπάνια για τα δερματικά του κι έχει ήδη πάρει βάρος. Ευχαριστούμε όλοι τον Φοίβο για την κίνηση ανθρωπιάς που έκανε και που αποφάσισε τελικά να τον υιοθετήσει!

Για την θεραπεία του καλααζάρ χρειάζεται Μιλτεφοράν. Η θεραπεία έχει ήδη ξεκινήσει με φάρμακο που μας περίσσευε από άλλη φορά, αν σας περισσεύει όμως έστω και λίγο παρακαλούμε στείλτε μας μήνυμα ή αφήστε το στα παρακάτω σημεία για να μας ειδοποιήσουν:

– Κτηνιατρείο Α. Ντιναλέξη, Λ. Διονύσου 13, Νέα Μάκρη
– Pet Shop Vera, Λ. Μαραθώνος 108, Νεά Μάκρη
– Cane Bagno, Σαράφη 31, Νέα Μάκρη
– Pet Shop Manos, Λ. Μαραθώνος 66, Νέα Μάκρη
– Papas Pets, Λ. Μαραθώνος, Νέα Μάκρη
– Pet Hug, Διασταύρωση Ραφήνας
– Ζωοφιλία, Καλαφάτη 3, Ζούμπερι

Εναλλακτικά μπορείτε να προσφέρετε κάποιο χρηματικό ποσό για την αγορά του φαρμάκου με τους τρόπους που αναγράφονται στο site μας σημειώνοντας «Για τον Django».

Ευχαριστούμε!

24 Ιούλ

Αχιλλέας ο μαχητής

axileas

Αποστεωμένο σκυλάκο που περιφερόταν στο Ριζάρι Μαραθώνα περισυνέλεξαν σήμερα 2 εθελόντριες του σωματείου μας προκειμένου να μεταφερθεί σε κλινική στο Πικέρμι. Ήταν ήσυχος και καλοσυνάτος σαν να περίμενε την σωτηρία του. Ο αιματοκρίτης του είναι στο 19 για αυτό ας ευχηθούμε όλα να πάνε καλά!

Ο μικρός δεν έχει μικροτσίπ αλλά έχουμε πληροφορίες ότι ανήκει σε κάποιον από την περιοχή. Θα γίνει ταυτοποίηση των πληροφοριών και επί τόπου έρευνα κι αν ευσταθούν θα προχωρήσουμε σε καταγγελίες.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τις εθελόντριές μας Ντόρις και Άντζελα που μάζεψαν τον Αχιλλέα!

16 Ιούλ

Κουτάβια έναν ολόκληρο μήνα σε κλουβί

Κουτάβια έναν ολόκληρο μήνα σε κλουβί

FotorCreated

Δύο κουτάβια μαζί με άλλα δύο ενήλικα σκυλιά μεταφέρθηκαν και βρίσκονται από τις 23/6/2016  στα κλουβιά του Νοσοκομείου Ζώων Αθηνών στο Πικέρμι. Αποτελούσαν την πρώτη «φουρνιά» σταδιακής απομάκρυνσης των 14 στο σύνολο σκύλων, όπως έχει διαταχθεί με προσωρινή εισαγγελική παραγγελία προς τον Δήμο Μαραθώνα. Όλα μαζί ζουν σε ακατοίκητο οίκημα στο Άνω Σούλι με καλή περίφραξη χωρίς να μπορούν να βγαίνουν έξω. Κοιμούνται μέσα στο ανοιχτό και κατεστραμμένο πλέον σπίτι και η βρώμα είναι αφόρητη από τις ακαθαρσίες και τα πτώματα εκείνων που σκοτώθηκαν σε τσακωμούς. Συνολικά υπάρχουν 3 γενιές γιατί κανένα ζώο δεν είναι στειρωμένο. Οι μύγες και τα παράσιτα είναι αμέτρητα και βρίσκονται παντού, σε ενήλικα και κουτάβια. Ιδιοκτήτρια είναι μια ηλικιωμένη γυναίκα που πηγαίνει μια φορά την εβδομάδα στο Άνω Σούλι για να τα ταΐσει.

Ο εγκλεισμός των τεσσάρων εδώ και 23 ημέρες στα κλουβιά της κλινικής, η οποία έχει πάρει το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς στον Δήμο Μαραθώνα, πρέπει τελειώσει. Όποιος προαυλισμός κι αν γίνεται ακόμα και καθημερινός δεν είναι αρκετός. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούν να επιστρέψουν πίσω στο σπίτι ούτε να ενταχθούν στο περιβάλλον ως αδέσποτα αφού δεν έχει ακόμα εκδοθεί τελική εισαγγελική απόφαση για την τύχη τους.

Το Φιλοζωικό Σωματείο Μαραθώνα έχει έρθει σε τηλεφωνική επαφή με τον αντιδήμαρχο κ. Θεόδωρο Καλπακίδη, υπεύθυνο της 5-μελούς επιτροπής διαχείρισης προγράμματος αδέσποτων για την σοβαρότητα της υπόθεσης και την ασύμφορη οικονομικά κατάσταση που έχει προκύψει. Κάθε ημέρα που τα ζώα παραμένουν στα κλουβιά, η κλινική χρεώνει ένα ποσό που αφαιρείται από το κονδύλι στειρώσεων και εμβολιασμών άλλων ζώων.

Κάνουμε έκκληση προς όλους για προσωρινές φιλοξενίες για τα 14 αυτά ζώα και έκκληση στον Δήμο για εύρεση δημοτικού χώρου που θα μπορέσει προσωρινά να τα φιλοξενήσει μέχρι να βγει η τελική εισαγγελική απόφαση.

14 Ιούλ

«Κάτσε Ρεξ!»

Στις 14/6 το σωματείο επενέβη για τον 9 μηνών Ρεξ ο οποίος αφαιρέθηκε από τον ιδιοκτήτη του γιατί τον χτυπούσε και τον είχε μόνιμα δεμένο μέσα στα κακά του και χωρίς νερό.

Στις 24/6 ο Ρεξ μεταφέρθηκε σε πανσιόν. Το σταθερό περιβάλλον όπου η συνέπεια σε οτιδήποτε του συμβαίνει (τροφή, βόλτα, παιχνίδι, αγάπη) τον βοηθούν να ισορροπήσει. Ο φόβος προς τα ανθρώπινα χέρια που άλλοτε τον χτυπούσαν έχει αρχίσει να εξαφανίζεται. Με την προσωπική φροντίδα της φίλης μας Ελένης στο El Coyote έμαθε κι όλας την πρώτη του εντολή! «Κάτσε Ρεξ!»

Δεν του αξίζει ένα πολύ καλό σπίτι;