23 Ιούν

Απομακρύνθηκαν 4 από τα 14 ζώα στο ακατοίκητο του Άνω Σουλίου

Απομακρύνθηκαν 4 από τα 14 ζώα στο ακατοίκητο του Άνω Σουλίου

Σήμερα στη 1 το μεσημέρι επιχειρήθηκε η απομάκρυνση μερικών ζώων από το ακατοίκητο στο Άνω Σούλι Μαραθώνα όπως έχει διαταχθεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα. Τα ζώα θα πρέπει να μεταφερθούν στην κλινική με την οποία ο Δήμος Μαραθώνα έχει κάνει σύμβαση για το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων, να εξεταστούν, να τα περιθάλψουν και τέλος να στειρωθούν.
 

Άνω-Σούλι-5

Παρόντες ήταν ο κ Νικόλαος Αχείμαστος μέλος και εθελοντής του φιλοζωικού σωματείου Μαραθώνα, η κα Βοσνάκη Μαριάννα δημοτική υπάλληλος του δημοτικού διαμερίσματος Γραμματικού, η δικαστικός επιμελητής με την Αστυνομία, η Υπηρεσία Δημοτικής Αστυνόμευσης, ένας γείτονας και ο οδηγός του κτηνιατρικού ασθενοφόρου της κλινικής με την οποία ο Δήμος Μαραθώνα έχει κάνει σύμβαση για την διαχείριση αδέσποτων.

'Ανω-Σούλι-1

Άνω-Σούλι-2

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που τράβηξε ο κ Αχείμαστος η κατάσταση στο σπίτι είναι τραγική. Σύμφωνα με τους γείτονες οι καυγάδες στην εγκλωβισμένη αγέλη είναι συχνοί και πριν 3 ημέρες υπήρξε ένας συνεχής και μεγάλος καυγάς στον οποίο σκοτώθηκε το πιο γέρικο ζώο. Υπάρχουν παντού ακαθαρσίες ανακατεμένες με τις τροφές που πετάει μία φορά την εβδομάδα η ηλικιωμένη ιδιοκτήτρια που έρχεται και φεύγει. Το οίκημα που βρίσκεται μέσα στο οικόπεδο είναι ανοιχτό και τα ζώα κοιμούνται μέσα, η βρώμα είναι αφόρητη από τις ακαθαρσίες και από τα πτώματα εκείνων που σκοτώθηκαν σε τσακωμούς. Στο σπίτι υπάρχουν 3 γενιές γιατί κανένα ζώο δεν είναι στειρωμένο. Οι μύγες και τα παράσιτα είναι αμέτρητα και βρίσκονται παντού, σε ενήλικα και κουτάβια.
 
Ο υπάλληλος της κλινικής με την οποία ο Δήμος Μαραθώνα έχει σύμβαση για το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων, έκανε προσπάθειες να πιάσει κάποια από τα σκυλιά αλλά εκείνα ήταν φοβικά και τον απέφευγαν. Δεν υπήρχε πρόβλεψη για ηρεμιστικά χάπια. Μέχρι τις 2 το μεσημέρι έπιασαν 4 σκυλιά, 2 ενήλικα και 2 κουτάβια. Η υπάλληλος της δημοτικής αστυνομίας επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας για το νεκρό σκυλί.
Η επιχείρηση θα πρέπει να επαναληφθεί για να απομακρυνθούν και τα υπόλοιπα ζώα και να καθαριστεί ο χώρος οποίος ομολογουμένως αποτελεί μεγάλο υγειονομικό πρόβλημα και εστία μόλυνσης. Το μεγάλο όμως ερώτημα παραμένει: που θα επιστραφούν όλα αυτά τα ζώα;