24 Ιούν

Ο Ρεξ σε πανσιόν

rex

Στις 14/6 το σωματείο επενέβη για τον 9 μηνών Ρεξ ο οποίος αφαιρέθηκε από τον ιδιοκτήτη του γιατί τον χτυπούσε και τον είχε μόνιμα δεμένο μέσα στα κακά του και χωρίς νερό.

Το μαρτύριο του σκύλου τελείωσε όμως ξεκίνησε η διαδικασία επούλωσης της κακοποιημένης του ψυχής. Έμεινε λίγο καιρό σε καραντίνα γιατί είχε άπειρα τσιμπούρια και ψύλλους και τελικά μεταφέρθηκε στην πανσιόν El Coyote όπου φιλοξενείται από τις 24/6 ώστε να εμπιστευτεί ξανά τους ανθρώπους, να μην φοβάται και να κοινωνικοποιηθεί με άλλα σκυλάκια. Σε αυτό τον βοηθά η καλή μας φίλη Ελένη και την ευχαριστούμε πολύ γιατί τον προσέχει προσωπικά. Ο Ρεξ χρειάζεται ένα σταθερό περιβάλλον όπου η συνέπεια σε οτιδήποτε του συμβαίνει (τροφή, βόλτα, παιχνίδι, αγάπη) τον βοηθούν να ισορροπήσει. Ελπίζουμε ότι επειδή είναι μικρός σε ηλικία να μην του πάρει πολύ καιρό να επανέλθει και να βλέπει ανθρώπινο χέρι χωρίς να σαστίζει. Για να τον δείτε από κοντά καλέστε στο 69090 75566.

Με την δική σας βοήθεια θα μπορέσουμε να αποπληρώσουμε το κόστος της φιλοξενίας του μέχρι να γίνει καλά και να προωθηθεί για υιοθεσία. Μπορείτε να προσφέρετε οποιοδήποτε ποσό με τους τρόπους που περιγράφονται στην ειδική ενότητα.

23 Ιούν

Απομακρύνθηκαν 4 από τα 14 ζώα στο ακατοίκητο του Άνω Σουλίου

Απομακρύνθηκαν 4 από τα 14 ζώα στο ακατοίκητο του Άνω Σουλίου

Σήμερα στη 1 το μεσημέρι επιχειρήθηκε η απομάκρυνση μερικών ζώων από το ακατοίκητο στο Άνω Σούλι Μαραθώνα όπως έχει διαταχθεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα. Τα ζώα θα πρέπει να μεταφερθούν στην κλινική με την οποία ο Δήμος Μαραθώνα έχει κάνει σύμβαση για το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων, να εξεταστούν, να τα περιθάλψουν και τέλος να στειρωθούν.
 

Άνω-Σούλι-5

Παρόντες ήταν ο κ Νικόλαος Αχείμαστος μέλος και εθελοντής του φιλοζωικού σωματείου Μαραθώνα, η κα Βοσνάκη Μαριάννα δημοτική υπάλληλος του δημοτικού διαμερίσματος Γραμματικού, η δικαστικός επιμελητής με την Αστυνομία, η Υπηρεσία Δημοτικής Αστυνόμευσης, ένας γείτονας και ο οδηγός του κτηνιατρικού ασθενοφόρου της κλινικής με την οποία ο Δήμος Μαραθώνα έχει κάνει σύμβαση για την διαχείριση αδέσποτων.

'Ανω-Σούλι-1

Άνω-Σούλι-2

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που τράβηξε ο κ Αχείμαστος η κατάσταση στο σπίτι είναι τραγική. Σύμφωνα με τους γείτονες οι καυγάδες στην εγκλωβισμένη αγέλη είναι συχνοί και πριν 3 ημέρες υπήρξε ένας συνεχής και μεγάλος καυγάς στον οποίο σκοτώθηκε το πιο γέρικο ζώο. Υπάρχουν παντού ακαθαρσίες ανακατεμένες με τις τροφές που πετάει μία φορά την εβδομάδα η ηλικιωμένη ιδιοκτήτρια που έρχεται και φεύγει. Το οίκημα που βρίσκεται μέσα στο οικόπεδο είναι ανοιχτό και τα ζώα κοιμούνται μέσα, η βρώμα είναι αφόρητη από τις ακαθαρσίες και από τα πτώματα εκείνων που σκοτώθηκαν σε τσακωμούς. Στο σπίτι υπάρχουν 3 γενιές γιατί κανένα ζώο δεν είναι στειρωμένο. Οι μύγες και τα παράσιτα είναι αμέτρητα και βρίσκονται παντού, σε ενήλικα και κουτάβια.
 
Ο υπάλληλος της κλινικής με την οποία ο Δήμος Μαραθώνα έχει σύμβαση για το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων, έκανε προσπάθειες να πιάσει κάποια από τα σκυλιά αλλά εκείνα ήταν φοβικά και τον απέφευγαν. Δεν υπήρχε πρόβλεψη για ηρεμιστικά χάπια. Μέχρι τις 2 το μεσημέρι έπιασαν 4 σκυλιά, 2 ενήλικα και 2 κουτάβια. Η υπάλληλος της δημοτικής αστυνομίας επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας για το νεκρό σκυλί.
Η επιχείρηση θα πρέπει να επαναληφθεί για να απομακρυνθούν και τα υπόλοιπα ζώα και να καθαριστεί ο χώρος οποίος ομολογουμένως αποτελεί μεγάλο υγειονομικό πρόβλημα και εστία μόλυνσης. Το μεγάλο όμως ερώτημα παραμένει: που θα επιστραφούν όλα αυτά τα ζώα;
21 Ιούν

Ο Ζορό σε πανσιόν

Στις 21/6 ο Ζορό μεταφέρθηκε σε πανσιόν. Είναι αδύνατο να τον επανεντάξουμε στο δρόμο γιατί το μεγάλο του μέγεθος και ο ανήσυχος χαρακτήρας του θα δημιουργούσαν πρόβλημα σε κόσμο. Ο Ζορό θέλει να τρέχει και να παίζει συνέχεια, είναι ΦΥΛΑΚΑΣ και ως φύλακα προσπαθούμε να τον προωθήσουμε για υιοθεσία. Αν κάποιος επιθυμεί να τον δει από κοντά μπορεί να τον επισκεφθεί στο Marathon Land τηλ. 22940 56420

zoro2
zoro3
zoro1

15 Ιούν

Άλλη μια επιτυχής υιοθεσία!

ΤΣΑΡΛΙ-ΠΡΙΝ-ΜΕΤΑ

Ο Τσάρλι είναι ένα καλοκάγαθο σκυλάκι, ήρεμο, υπάκουο και υπομονετικό. Έιχε υποστεί εδώ και 3 μήνες που τον φροντίζαμε μεγάλη ταλαιπωρία για την αποκατάσταση της υγείας του χωρίς παράπονα! Του αρέσουν πολύ οι βόλτες και φυσικά η ανθρώπινη παρουσία.

Σήμερα γιορτάζουμε την επιτυχή υιοθεσία του από μια καλή οικογένεια που τον αγάπησε και ευχόμαστε όλα τα ζωάκια που αναζητούν σπίτι να έχουν παρόμοια τύχη! Αν θέλετε να υιοθετήσετε κι εσείς ένα ζωάκι από το Φιλοζωικό Σωματείο μπορείτε να τα δείτε όλα στην ενότητα Υιοθεσίες.

14 Ιούν

Οικειοθελής παραχώρηση κηδεμονίας 2 αλυσοδεμένων σκύλων

Στις 13 και 14 Ιουνίου 2016 μέλη και εθελοντές του σωματείου ολοκλήρωσαν επιτυχώς την απομάκρυση 2 μόνιμα αλυσοδεμένων σκύλων από δύο διαφορετικές οικογένειες στη Νέα Μάκρη. Οι ιδιοκτήτες ενημερώθηκαν για τη νομοθεσία που απαγορεύει την μόνιμη αλυσόδεση και τις κακές συνθήκες διαβίωσης και δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν  να κρατήσουν άλλο τα ζώα τους.

Επειδή ο κύριος στόχος μας είναι να εξασφαλίζουμε την ευζωία των ζώων  προτείναμε την επί τόπου οικειοθελή παραχώρηση της κηδεμονίας τους στο φιλοζωικό σωματείο ώστε να μεταφερθούν σε προσωρινές φιλοξενίες και να ενταχθούν στο πρόγραμμα υιοθεσιών. Έτσι θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν με νέους, υπεύθυνους ιδιοκτήτες μια καλύτερη ζωή.

irma

06 Ιούν

Ολοκληρώθηκε η 6η «Ημέρα Υιοθεσίας»

Την Κυριακή 5 Ιουνίου κατεβάσαμε στην παραλία Νέας Μάκρης κάποια από τα κουταβάκια του σωματείου, όλα αδέσποτα, μαζί με τους ανθρώπους που τα φιλοξενούν.

Διοργανώνουμε αυτές τις εκδηλώσεις γιατί στόχος μας είναι να βρούμε ένα σπίτι για κάθε αδέσποτο! Βοηθήστε μας ενημερώνοντας τους φίλους σας για το σωματείο και κοινοποιώντας τα ζωάκια μας στο Facebook και αλλού!

Μην αγοράζετε… Υιοθετήστε!

02 Ιούν

Αργοπεθαίνουν εγκλωβισμένα σε ακατοίκητο 14 σκυλιά

Αργοπεθαίνουν εγκλωβισμένα σε ακατοίκητο 14 σκυλιά

IMG_2765 αντίγραφο-με-αλλαγή-μεγέθους

Το εθελοντικό φιλοζωικό σωματείο μας ενημερώθηκε πριν μερικές ημέρες για 14 σκυλιά στο Άνω Σούλι Μαραθώνα τα οποία ζουν μόνα τους σε ακατοίκητο σπίτι με κλειστό αυλόγυρο. Η ηλικιωμένη ιδιοκτήτρια τα επισκέπτεται κάθε εβδομάδα και τους πετάει φαγητό, τους βάζει νερό και φεύγει. Το οίκημα που βρίσκεται μέσα στο οικόπεδο είναι ανοιχτό και τα ζώα κοιμούνται μέσα, η βρώμα είναι αφόρητη από τις ακαθαρσίες και από τα πτώματα εκείνων που σκοτώθηκαν σε τσακωμούς. Στο σπίτι υπάρχουν 3 γενιές γιατί κανένα ζώο δεν είναι στειρωμένο. Οι μύγες και τα παράσιτα είναι αμέτρητα και βρίσκονται παντού, σε ενήλικα και κουτάβια.

Ο εισαγγελέας έχει εκδόσει διαταγή για την άμεση απομάκρυνση των ζώων και τον καθαρισμό του χώρου. Τα ζώα θα πρέπει να μεταφερθούν στην κλινική με την οποία ο Δήμος Μαραθώνα έχει κάνει σύμβαση για το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων, να εξεταστούν, να τα περιθάλψουν και τέλος να στειρωθούν. Το μεγάλο όμως ερώτημα είναι που θα φιλοξενηθούν όλα αυτά τα ζώα…

01 Ιούν

6η «Ημέρα Υιοθεσίας» κουταβιών ― σας περιμένουμε!

6hhmera(Please scroll down for English)

Την ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ από τις 6.00 ως τις 8:30 το απόγευμα θα μας βρείτε με μερικούς απ’ τους μικρούς μας φίλους που αναζητούν οικογένεια στην παραλία της Νέας Μάκρης απέναντι από το εστιατόριο «Ο Χοντρός».

Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά εμάς, να δείτε τα ζωάκια και να μάθετε περισσότερα για το Φιλοζωικό Σωματείο Μαραθώνα.

Σημείωση: Όλα τα ζώα που θα βρίσκονται στην εκδήλωση θα δοθούν για υιοθεσία σύμφωνα με το νόμο, με τους όρους του σωματείου και με την συγκατάθεση όλων για την κάλυψη του κόστους της υιοθεσίας ύψους 30€ από το νέο ιδιοκτήτη.

Δείτε όλα τα ζωάκια του σωματείου που αναζητούν οικογένεια εδώ.On SUNDAY 5th JUNE you can find us from 5.30pm to 8.30pm with some of our little pet friends who are available for adoption on the beach of Nea Makri, across the restaurant “O Chondros”.

Come meet us in person, see the dogs, learn more about the Animal Welfare Society of Marathon and if you wish, become a member.

Notice: All animals present will be given for adoption with conditions set by the Animal Welfare Society of Marathon and with the consent of our adoptions officer for the fee of €30 for each animal.