21 Μάι

Απεγκλωβισμός κουταβιού

Την Παρασκευή 20/5/2016 μας ειδοποίησαν για εγκλωβισμένο αδέσποτο κουτάβι σε υπόνομο όμβριων στο κέντρο του Μαραθώνα. Μεταβήκαμε αμέσως στο σημείο ειδοποιώντας παράλληλα την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Το κουταβάκι είχε πέσει από ένα ακάλυπτο φρεάτιο σαν κι αυτό που φαίνεται στο βίντεο, το οποίο όμως βρίσκεται σε δύσβατο σημείο με βάτα και πυκνή βλάστηση κάνοντας αδύνατη την διάσωσή του από εκεί. Αφού οι πυροσβέστες άνοιξαν το αμέσως κοντινότερο φρεάτιο, ένας εθελοντής του Φιλοζωικού Σωματείου Μαραθώνα ήταν ο μόνος που προσφέρθηκε να κατέβει κι έτσι ξεκίνησε για την ανάκτηση του μικρού σκύλου με ένα κινητό για φακό και για καταγραφή του περιστατικού σε βίντεο.

Μετά από μερικά μέτρα στο βάθος του αγωγού φαινόταν να υπάρχει άνοιγμα το οποίο όμως έβγαινε σε ψηλό σημείο και για αυτό ο σκύλος δεν μπορούσε να φύγει από εκεί. Επειδή από την φασαρία απομακρύνθηκε από το αρχικό του σημείο δεν υπήρχε τελικά άλλη λύση από το να συρθεί κάποιος μέσα στα βρώμικα νερά για να το μαζέψει.

Ο μικρός όταν βγήκε μπανιαρίστηκε και επέστρεψε στη μαμά του και στα αδέρφια του. Αν κάποιος επιθυμεί να υιοθετήσει αυτόν ή κάποιο άλλο σκυλάκι του σωματείου μας μπορεί να μπει στο filozoikimarathona.gr/yiothesies/skyloi και να συμπληρώσει την σχετική αίτηση.

Ευχαριστούμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και κυρίως τον εθελοντή μας!