29 Μάι

Ολοκληρώθηκε η 5η «Ημέρα Υιοθεσίας»

hmerayiothΜε μεγάλη χαρά παρευρεθήκαμε στην 5η «Ημέρα Υιοθεσίας» στην παραλία Νέας Μάκρης όπου αυτή τη φορά είχαμε μαζί μας μερικά από τα ενήλικα σκυλάκια που ψάχνουν οικογένεια.

Όσοι έδειξαν ενδιαφέρον ενημερώθηκαν για την διαδικασία υιοθεσίας μέσω του σωματείου που περιλαμβάνει συνέντευξη ή συμπλήρωση ερωτηματολογίου και έλεγχο του χώρου όπου θα ζουν τα ζώα και άφησαν τα στοιχεία τους.

Η τελική διαδικασία υπογραφής του συμβολαίου υιοθεσίας και της παραλαβής μπορεί να μην γίνεται επί τόπου για την προστασία του ζώου αλλά για όποιον θέλει πραγματικά να υιοθετήσει αυτή η μικρή αναμονή αξίζει!

21 Μάι

Απεγκλωβισμός κουταβιού

Την Παρασκευή 20/5/2016 μας ειδοποίησαν για εγκλωβισμένο αδέσποτο κουτάβι σε υπόνομο όμβριων στο κέντρο του Μαραθώνα. Μεταβήκαμε αμέσως στο σημείο ειδοποιώντας παράλληλα την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Το κουταβάκι είχε πέσει από ένα ακάλυπτο φρεάτιο σαν κι αυτό που φαίνεται στο βίντεο, το οποίο όμως βρίσκεται σε δύσβατο σημείο με βάτα και πυκνή βλάστηση κάνοντας αδύνατη την διάσωσή του από εκεί. Αφού οι πυροσβέστες άνοιξαν το αμέσως κοντινότερο φρεάτιο, ένας εθελοντής του Φιλοζωικού Σωματείου Μαραθώνα ήταν ο μόνος που προσφέρθηκε να κατέβει κι έτσι ξεκίνησε για την ανάκτηση του μικρού σκύλου με ένα κινητό για φακό και για καταγραφή του περιστατικού σε βίντεο.

Μετά από μερικά μέτρα στο βάθος του αγωγού φαινόταν να υπάρχει άνοιγμα το οποίο όμως έβγαινε σε ψηλό σημείο και για αυτό ο σκύλος δεν μπορούσε να φύγει από εκεί. Επειδή από την φασαρία απομακρύνθηκε από το αρχικό του σημείο δεν υπήρχε τελικά άλλη λύση από το να συρθεί κάποιος μέσα στα βρώμικα νερά για να το μαζέψει.

Ο μικρός όταν βγήκε μπανιαρίστηκε και επέστρεψε στη μαμά του και στα αδέρφια του. Αν κάποιος επιθυμεί να υιοθετήσει αυτόν ή κάποιο άλλο σκυλάκι του σωματείου μας μπορεί να μπει στο filozoikimarathona.gr/yiothesies/skyloi και να συμπληρώσει την σχετική αίτηση.

Ευχαριστούμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και κυρίως τον εθελοντή μας!

18 Μάι

5η «Ημέρα Υιοθεσίας» ενήλικων ζώων ― σας περιμένουμε!

5ημεραυιοθε(Please scroll down for English)

Την ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΜΑΪΟΥ από τις 5.30 ως τις 8:30 το απόγευμα θα μας βρείτε με μερικούς απ’ τους μικρούς μας φίλους που αναζητούν οικογένεια στην παραλία της Νέας Μάκρης απέναντι από το εστιατόριο «Ο Χοντρός».

Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά εμάς, να δείτε τα ζωάκια και να μάθετε περισσότερα για το Φιλοζωικό Σωματείο Μαραθώνα.

Σημείωση: Όλα τα ζώα που θα βρίσκονται στην εκδήλωση θα δοθούν για υιοθεσία σύμφωνα με το νόμο, με τους όρους του σωματείου και με την συγκατάθεση όλων για την κάλυψη του κόστους της υιοθεσίας ύψους 30€ από το νέο ιδιοκτήτη.

Δείτε όλα τα ζωάκια του σωματείου που αναζητούν οικογένεια εδώ.

On SUNDAY 29th JUNE you can find us from 5.30pm to 8.30pm with some of our little pet friends who are available for adoption on the beach of Nea Makri, across the restaurant “O Chondros”.

Come meet us in person, see the dogs, learn more about the Animal Welfare Society of Marathon and if you wish, become a member.

Notice: All animals present will be given for adoption with conditions set by the Animal Welfare Society of Marathon and with the consent of our adoptions officer for the fee of €30 for each animal.

18 Μάι

Ο Δήμαρχος Μαραθώνα συγκροτεί πενταμελή επιτροπή

Με απόφαση του Δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψηνάκη συγκροτείται πενταμελής επιτροπή για την παρακολούθηση του Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς Δήμου Μαραθώνος.

Ο Δήμαρχος έχοντας υπόψη:

  1. Τις διατάξεις του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/2010 Α’) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης―Πρόγραμμα Καλλικράτης».
  2. Τις διατάξεις της παρ. 12 του άρθρου 9 του Ν.4039/2012 (ΦΕΚ 15/02.02.2012 τεύχος Α’), όπως αντικαταστάθηκε από την περίπτ. ε’ της παρ. 6 του άρθρου 46 του Ν.4235/2014 (ΦΕΚ 32/11.02.2014 τεύχος Α’).
  3. Την ανάγκη συγκρότησης πενταμελούς επιτροπής για την παρακολούθηση του Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς Δήμου Μαραθώνος.

Aποφάσισε:

Α. Την συγκρότηση πενταμελούς επιτροπής για την παρακολούθηση του Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς Δήμου Μαραθώνος, η οποία αποτελείται από τους:

  1. Καλπακίδη Θεόδωρο, δημοτικό σύμβουλο αρμόδιο σε θέματα διαχείρισης αδέσποτων ζώων.
  2. Χέρτα Ίμμερβολλ, ιδιώτη κτηνίατρο
  3. Ιωάννη Μακρή, εκπαιδευτή σκύλων, ο οποίος είναι μέλος αναγνωρισμένου επαγγελματικού σωματείου εκπαιδευτών σκύλων.
  4. Μαρίνο Μπράμο, εκπρόσωπο του Φιλοζωικού Σωματείου Μαραθώνα «Η Κοίτη».
  5. Γεώργιο-Μάριο Σταμούλη, εκπρόσωπο του Φιλοζωικού Σωματείου Μαραθώνα «Η Κοίτη».

B. Η επιτροπή αποφασίζει για την επικινδυνότητα ενός ζώου συντροφιάς, σύμφωνα με τον ορισμό της περίπτωσης στ’ του άρθρου 1 του Ν.4039/2012, όπως ισχύει και αντιμετωπίζει τα προβλήματα που προκύπτουν κατά τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων.

Γ. Στην περίπτωση που υπάρχει διαφωνία για την επικινδυνότητα ενός αδέσποτου ζώου συντροφιάς ή για την αναγκαιότητα της πραγματοποίησης ευθανασίας σε αδέσποτο ζώο συντροφιάς, την οριστική απόφαση λαμβάνει ειδική επιστημονική επιτροπή η οποία πρόκειται να συσταθεί με άλλη απόφαση Δημάρχου.

12 Μάι

Καλωσήρθατε στον ιστότοπό μας!

Σας καλοσωρίζουμε στο site του σωματείου μας. Εδώ μπορείτε να μάθετε ποιοι είμαστε, να βρείτε πληροφορίες για την φιλοζωική μας δράση, να ρίξετε μια ματιά στα ζωάκια μας που αναζητούν οικογένεια, να προτείνετε ένα αδέσποτο ζώο για στείρωση από το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων του Δήμου Μαραθώνα ή να κάνετε μια καταγγελία.